Thuis en stijl

Tegels in de stijl van de Provence - de perfecte binnenoplossing (30 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De Provence is de zuidelijke regio in Frankrijk, waar de zon altijd schijnt, de lavendelvelden prachtig bloeien en de gastvrouwen geen spijzen voor olijfolie en geurige kruiden bewaren. Interieurs gemaakt in deze stijl hebben onderscheidende kenmerken en een speciale sfeer. Er zijn geen kleinigheden in hen - alles is belangrijk, inclusief het feit hoe correct de tegel voor de muren en de vloer is geselecteerd.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-2


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-3

Provençaalse kenmerken

Als u besluit om uw eigen interieur in de stijl van de Provence te maken, moet u de kenmerken ervan zorgvuldig bestuderen. Dus, voor Provençaalse kenmerken:

 • eenvoud;
 • beknoptheid;
 • gebruik van natuurlijke materialen;
 • antieke voorwerpen;
 • het overwicht van kalme, pastelkleuren;
 • verplichte aanwezigheid van heldere accenten.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-4


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-5


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-6

De Provence is in wezen dezelfde landelijke stijl, alleen in Franse zin, wat betekent dat het wordt gekenmerkt door verfijning en romantiek. Maak een echte Provence in het interieur wordt alleen verkregen als de muur en vloer decor correct is gemaakt. Hiervoor moeten natuurlijke materialen of kunstmatige materialen die ze imiteren, worden gebruikt. In kamers in Provençaalse stijl zijn muren en vloeren omhuld:

 • een boom;
 • keramiek;
 • baksteen;
 • natuursteen;
 • door metaal.

Het meest winnende en veelzijdige materiaal - Provençaalse keramische tegels. Het voert verschillende functies tegelijkertijd uit. Ten eerste verbergt het lelijke betonnen muren en bedrading onder zich, en ten tweede siert het het interieur. Tegenwoordig wordt keramische tegels gepresenteerd in verschillende ontwerpopties en kleuren, waaronder de karakteristieke pastelkleur voor deze stijl. Ook voor het schort in de keuken kun je tegels met miniatuurafbeeldingen oppakken. Voor een Provençaalse keuken in de klassieke zin is een kleine muurtegel ideaal, die een olijftak, een boeket lavendel, een kruik en citroenen, een eenvoudig plattelandslandschap kan weergeven. Tegel voor de keuken in de stijl van de Provence kan worden ingericht met een verscheidenheid aan onderwerpen, het belangrijkste ding - om te kiezen wat je het lekker vindt.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-8


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-9

Een tegel kiezen voor de keuken

Voor het ontwerp van de keuken heeft u vloer- en wandtegels nodig. Deze twee soorten tegels verschillen in dikte. Een dikke tegel wordt op de vloer gelegd en beter - graniet. Gebruik voor de keuken op het platform vaak een dunnere tegel.

Bij het kiezen van een tegel voor de keuken moet je er op letten:

 • hittebestendigheid;
 • brandveiligheid;
 • vochtbestendigheid;
 • slijtvastheid;
 • schoonheid.

Voor de keuken in Provençaalse stijl heb je niet alleen mooie tegels nodig, maar volledig in kleur en design passend bij de gekozen stijl. Een tegel nodig die niet bang is voor vocht en warmte. Deze tegel moet stabiel zijn tegen de invloed van agressieve schoonmaakmiddelen en niet barsten, omdat hij in de buurt van gasringen is. Voor de keuken moet je tegels van hoge kwaliteit selecteren, die na verloop van tijd niet vervagen en zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliezen.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-10


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-11


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-13


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-14


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-15

Voor wanden wordt een tegel gekozen waaruit stof en vet gemakkelijk kunnen worden gewist. Hier moet meer aandacht worden besteed aan het kleurenpalet. De beste optie is een beige tegel in de stijl van de Provence, maar ook zand, melk of lichtbruin. Om het interieur niet te saai te maken, kun je heldere accenten toevoegen: gebruik blauwe, olijf-, gele, blauwe en violette tegels om de muren te versieren.

De hoofdpersoon van het keukeninterieur is een betegeld schort. De fantasie van de ontwerper beperkt hier niets. Het schort kan worden opgemaakt van een monochromatische tegel met een contrasterende kleur, of het kan worden versierd met keramische tegels of tegels met unieke plots. Ook in het midden van het platform kunnen hele afbeeldingen van het dorpsleven verschijnen, die uit verschillende rijen keramische tegels bestaan.

Een schort in de keuken in de stijl van de Provence kan worden gemaakt onder hout, baksteen, natuursteen - dergelijke tegels zijn ook te vinden in moderne winkels.

Om het interieur een afgewerkte look te geven, is het tafelblad ook betegeld. In dit geval moet u geglazuurde tegels gebruiken, hoge sterkte, die niet bang is voor vocht en temperatuurstijging. Een werkblad en een schort kunnen met dezelfde tegel worden gelegd. Ook geschikt voor de aanrechttegels in de vorm van een mozaïek en een natuursteen.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-16


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-17


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-18

We maken een badkamer in de stijl van de Provence

De Provençaalse stijl is zo populair dat niet alleen de keuken en de woonkamer, maar zelfs de badkamer worden getekend. Voor de badkamer wordt de Provence ook gekenmerkt door het gebruik van natuurlijk hout, kalme en pastel afwerkingsmaterialen met heldere accenten en koperen leidingen. In het inwendige van dergelijke baden is geen plaats voor minimalisme, er kunnen geen scherpe lijnen, scherpe hoeken en verchroomd ijzer zijn. De sfeer in de Franse provincie kan alleen worden gecreëerd als de badkamertegel correct is geselecteerd. Dat het de achtergrond zal zijn waarop het hele interieur zal worden gemaakt.

De Provence voor de badkamer moet in rustige en romantische kleuren zijn. Er zouden minder heldere accenten moeten zijn dan in de keuken, en meer diepe, natuurlijke tinten. Dus, in de badkamer in de stijl van de Provence, past de tegelkleur van de smaragdgroene zee, weidekruiden, olijven, gebakken melk en de zon. Kies een tegel voor het bad van die kleuren die associaties met de natuur veroorzaken, en dan kun je in deze kamer echt ontspannen en loskomen van de eindeloze dagelijkse zorgen en problemen.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-19


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-20


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-21

Zowel voor de badkamer als voor de keuken wordt een sterke tegel geselecteerd die zijn schoonheid niet verliest met de constante invloed van vocht erop. U kunt alle oppervlakken met tegels van dezelfde kleur sluiten en u kunt een scherpe overgang maken tussen de vloeren, de muren en het plafond. Op de vloer kun je een stevig porselein-steengoed leggen en de muur monochroom maken, in felle kleuren. In deze stijl is het aangewezen om ook lichtblauwe, lichtroze of olijftegels met een kalme tint te bekijken. Je kunt ook heldere accenten maken met behulp van de tegel, maar een beetje anders dan in de keuken.

Voor de badkamer passende tegel met rustige patronen. Bijvoorbeeld, in een melkachtige badkamer op alle muren in het middengedeelte, kun je een tegel leggen met een turkoois of blauw patroon. Het is ook toegestaan ​​om een ​​muur te verdelen met een tegel onder een rode steen. Deze tegel wordt gecombineerd met beige, zand, melkkleuren.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-22


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-23


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-24

Trouwens, als je een echte badkamer wilt maken in de stijl van de Provence, kun je de tegels voor de muren volledig verlaten en ze gewoon beschilderen. Om de stijl van de voormuur te creëren, kun je een baksteen opzettelijk enigszins nonchalant opleggen en pas er dan een laag verf overheen. De Provençaalse stijl is goed omdat het verschillende afwerkingen en combinaties van verschillende soorten bouwmaterialen mogelijk maakt.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-25


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto.jpeg">


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-26

Degenen die houden van de Provence, maar nauwelijks in staat zijn om te verhuizen naar een permanente verblijfplaats in het zuiden van Frankrijk, moderne ontwerpers bieden een alternatieve oplossing - de creatie van deze stijl thuis. En het maakt helemaal niet uit in welk huis u woont in het huis of appartement. Provence-stijl kan zelfs in een kleine kamer worden gecreëerd, u hoeft alleen maar de juiste keramische tegels en andere afwerkingsmaterialen te kiezen en vergist u niet bij de keuze van meubels en interieurartikelen. De Provence is dichterbij dan het lijkt, je hoeft alleen maar je droom waar te maken.


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-27


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-28


plitka-v-stile-provans-idealnoe-interernoe-reshenie-30-foto-29

Pin
Send
Share
Send
Send