Thuis en stijl

Slaapkamer in art-nouveaustijl (18 foto's): prachtig modern ontwerp

Pin
Send
Share
Send
Send


Slaapkamer in moderne stijl is een combinatie van verfijning en originele moderniteitsmethoden. Ongebruikelijke technieken worden hier vaak gebruikt: "interessante" gordijnen, ornamenten of behangsels, zonering, origineel meubilair, enz.

Modern, als een van de gebieden van de kunst, al meer dan 100 jaar. Maar ondanks dit, komen er steeds meer nieuwe nuances in het licht (het ontwerp van de kroonluchter, decorartikelen worden veranderd, nieuwe achtergronden worden gebruikt, enz.), Waardoor deze stijl letterlijk de nieuwste modetrends volgt. Modern heeft geen focus en wordt in verschillende landen gekenmerkt door zijn nationale tradities en verschilt zelfs in naam:

  • Tiffany;
  • Liberty;
  • Art Nouveau;
  • Art Nouveau.

Maar in de binnenlandse versie van de moderniteit zijn er geen dergelijke afdelingen. We gebruiken meestal de zogenaamde klassieke of moderne stijl oplossingen.


spalnya-v-stile-modern-18-foto-krasivoe-sovremennoe-oformlenie-2


spalnya-v-stile-modern-18-foto-krasivoe-sovremennoe-oformlenie-3

Tinten en kleuren

De belangrijkste voorwaarde in dit geval is een licht kleurenpalet (of het nu gordijnen of andere decoraties zijn). Alle tonen en halftonen moeten zo natuurlijk mogelijk zijn: goud, beige, zilver, bruin, wit, paars, enz.

Bovendien heeft een dergelijke ruimte vaak vloeiende lijnen (behang met een karakteristiek patroon of decoratieve elementen) en natuurlijke ornamenten. Soms zijn er als decoratie zelfs lijnen in de vorm van de letter S. Het zwart-witte interieur van de slaapkamer in moderne stijl ziet er ook net zo origineel uit en als een helder accent kun je een groot meubelstuk, mooie gordijnen toevoegen of een wand van de kamer licht en rijk maken .

wanden

Een verscheidenheid aan materialen is ideaal voor het verfraaien van wanden in een modern interieur: vloeibaar behang, lichte kurk, verf, enz. Je kunt ook kleine houten panelen gebruiken met een ongewoon patroon, maar de boom moet van de hoogste kwaliteit zijn.

In het interieur van de moderne slaapkamer, evenals in het ontwerp van andere kamers, bevinden zich bijzondere glas-in-loodramen en smeedijzeren voorwerpen. Gebrandschilderd glas en ander origineel glas met patronen zijn vaak versierd met kroonluchters, deuren, ramen en andere oppervlakken waar glas kan worden gebruikt.

Hier komen comfortabele en praktische, lichte meubels met prachtige details naar voren. Maar de centrale plaats in de slaapkamer is natuurlijk het bed. Het moet enorm zijn met vloeiende, licht gebogen lijnen.

Geen slechte oplossing is een bed met een hoofdeinde in de vorm van eenvoudige geometrische vormen of met de aanwezigheid van een gordijn en dikke zijkanten rond de omtrek van de matras.

Ter attentie: deze kant is erg handig omdat je er een kopje op kunt zetten of een boek kunt plaatsen, en de deken met kussens zal niet vallen, maar het is niet comfortabel om uit zo'n bed te klimmen.

Ondanks de verplichte gedempte verlichting, is de art nouveau-slaapkamer vaak versierd met grote raamopeningen. De zonnestralen storen het totale interieur niet.

Art-nouveau-versieringselementen kunnen zeer divers zijn. Het belangrijkste is om het pand niet te overladen met hen. Een dergelijk interieur tolereert geen bont behang, rommel en extra pracht. Dit is erg belangrijk, anders kun je in plaats van een verfijnde slaapkamer een 'vulgaire' en weerzinwekkende kamer krijgen.

  1. Budgetbesparingen. Met dit ontwerp kunt u de goedkoopste materialen voor binnenhuisdecoratie kiezen: accessoires, lampen, kroonluchters en meubels. Tegelijkertijd, als de financiën het toelaten, kunt u een echt luxueuze slaapkamer creëren die de onberispelijke smaak van de eigenaar benadrukt (met gebruik van natuurlijk hout, steen, graniet, enz.)
  2. Onbeperkte textielselectie. De belangrijkste voorwaarde - gordijnen, bekleding, spreien en kussens moeten in harmonie zijn met elkaar. Het is vrij eenvoudig om een ​​bepaalde schil toe te voegen aan het ontwerp van de slaapkamer met behulp van een monochroom of monochroom tapijt op de vloer. Nogmaals, het heldere palet van alle items hier is verplicht.


spalnya-v-stile-modern-18-foto-krasivoe-sovremennoe-oformlenie-17


spalnya-v-stile-modern-18-foto-krasivoe-sovremennoe-oformlenie-18

Pin
Send
Share
Send
Send