Thuis en stijl

Verlichting in de badkamer (20 foto's): plafondontwerp en lampopstelling

Pin
Send
Share
Send
Send


Comfort in huis - een van de belangrijke voorwaarden voor een veilig verblijf. Het kan niet worden gedacht zonder een gezellige badkamer. In de uitverkoop zijn er verschillende apparaten die de verlichting in huis en badkamer gezellig, mooi maken. Het realiseren van de wens om het interieur modern te maken, worden ontwerpoplossingen voor de plaatsing van lichtbronnen toegepast.

Op het eerste gezicht is het niet zo moeilijk om een ​​verlichtingsapparaat te kiezen. Het is bekend dat in de meeste appartementen de verlichting in de badkamer specifiek is - een vrijwel volledige afwezigheid van natuurlijk licht. Daarom gebruiken we lampen en creëren we kunstlicht. Slechts één gloeilamp biedt niet voldoende comfort voor al die dingen die meestal in de badkamer voorkomen. Scheren, make-up, wassen en wassen vereisen meer intens licht, gericht of gelokaliseerd in een bepaald gebied.

Alles moet aanwezig zijn in de ruimte van een nieuwe badkamer: zowel schoonheid als gemak, ongeacht welke ideeën zullen worden toegepast. De keuze van de armaturen moet de juiste maat hebben. Onafhankelijk gezien de indeling van de ruimte in de badkamer, is het raadzaam om de ruimte op te splitsen in gebieden met een eigen verlichting. Deze zones zijn ongeveer als volgt:

  • bad of douche voor waterbehandelingen;
  • wasbak en spiegel erover;
  • kasten, planken;
  • huishoudelijke apparaten: wasmachine en anderen.

Niet elke badkamer is opgedeeld in de bovengenoemde gebieden. Bij de planning van Chroesjtsjov is het bijvoorbeeld niet altijd toegestaan ​​om huishoudelijke apparaten of meubels in een kleine kamer te plaatsen.


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-5


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-6

De ruimte bij de gootsteen

Elke badkamer heeft een wastafel met een spiegel erboven. Deze zone is bijna de belangrijkste, en vereist voldoende verlichting. Pas lichten toe op de spiegel die erin is ingebouwd. Gebruik fluorescentielampen, LED-apparatuur. In dit geval is het mogelijk dat het licht blind wordt, waardoor schittering in de reflectie ontstaat. Een goede verlichting moet vlak op het gezicht vallen. Breng boven de spiegel en aan de zijkanten lampen aan met matglas of schansen onder de lampenkap.


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-9


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-10

Verlichting in een kleine badkamer - functies

Gebruik het ontwerp en de technieken om de kleur van de muren, uitrusting en inrichting in te stellen, speciaal ontworpen voor een kleine badkamer. Maar het siert ook, maakt het kleinste interieur comfortabel voor de keuze van het verlichtingsplan en de apparatuur ervoor. In een poging om de ruimte te vergroten, is het onmogelijk om 12 vierkante meter van 5 vierkante meter te maken, maar dit kan visueel worden gedaan. Het is belangrijker om voldoende verlichting te bieden zodat er geen schaduw in de kleine ruimte is. Allereerst is het de keuze van de kracht van het armatuur, evenals de lamp, zodat het licht helder is, maar niet verblindend.


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-12


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-13

Verlichting op de vloer en het plafond

Naast de lichte tinten van het plafond in de badkamer van een klein formaat, kunt u reflecterende materialen gebruiken: glanzend, maar niet helemaal gespiegeld, waardoor het kleine formaat wordt verergerd. Het reflecterend vermogen van een dergelijk plafond zou goed kunnen worden belicht door muurbronnen of zou een enigszins uitstekende plafondlampapparatuur kunnen gebruiken. Voor een grote badkamer zijn er ook veel opties. De interieurs versieren een grote kroonluchter in het midden of veranderen het plafond in een "halogeenhemel met sterren". Een aantal armaturen zal praktisch zijn om op de vloer te plaatsen, gemonteerd in tegels.


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-14


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-15

Vereisten bij het installeren van verlichtingsapparatuur

Het implementeren van dergelijke ideeën houdt er rekening mee dat een bepaald en eerder berekend schema van verlichtingsapparatuur vereist is. We doen installatie en verbinding, we houden ons aan de regels, wat betekent dat we onze veiligheid tijdens het gebruik garanderen. De keuze van de apparatuur, de aankoop van materialen vereist basiskennis, zonder welke het onmogelijk is om verlichtingselementen te repareren of te installeren. Het interieur van de badkamer wordt blootgesteld aan omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid. Stoom of toevallige waterdruppels kunnen niet in elektrische verbindingen komen om kortsluiting of een elektrische schok te voorkomen. Het gevaarlijkste gebied - het bad zelf met water. Spatten zijn mogelijk in de buurt van de gootsteen.


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-17


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-18


osveshenie-v-vannoj-komnate-20-foto-dizajn-potolka-i-raspolozhenie-lamp-19

Pin
Send
Share
Send
Send