Thuis en stijl

Toiletzitting - een eenvoudig apparaat met ongewone functies (25 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Voordat u een wc-bril kiest, moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan de volgende vereisten: veilig, comfortabel, duurzaam, heeft een aantrekkelijk uiterlijk.

De stoel kan verschillende vormen hebben (rechthoekig, figuurlijk), maar het ovaal is traditioneel en wijdverspreid.

Conventioneel zijn er twee soorten toiletzittingen:

 • model - is opgenomen in het sanitairpakket en is alleen bedoeld voor een specifiek model van de toiletpot. In het geval van een defect van een model stoelgang (of de bevestiging ervan), is het soms moeilijk om een ​​vervanging te vinden, omdat de levensduur van sanitaire uitrusting langer is dan die van de componenten en fabrikanten de toiletmodellijn bijwerken;
 • universeel - die op elk type sanitair kan worden geïnstalleerd.


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-2


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto.jpeg">

Stoelmateriaal

Het is het productiemateriaal dat de bruikbaarheid en esthetische uitstraling van het product bepaalt. Fabrikanten bieden een houten toiletzitting, kunststof, multiplex.

Duroplast is een soort kunststof, maar wordt gekenmerkt door hogere prestaties: bestand tegen beschadiging, vocht en geurtjes. Het wordt niet beïnvloed door ultraviolette en zwakke zuren. Een bijzonder voordeel is de aanwezigheid in de samenstelling van antibacteriële stoffen die een betrouwbare bescherming tegen bacteriën bieden. Natuurlijk zijn de kosten van dergelijke producten hoger dan die van conventionele kunststof.


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-3


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-4


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-5

Kunststof toiletzittingen zijn de meest populaire en gewilde, vanwege hun lage kosten. De voordelen kunnen ook worden toegeschreven aan: laag gewicht, eenvoudige verzorging (ze zijn perfect gewassen met reinigingsmiddelen), vochtbestendigheid. Onder de tekortkomingen kan worden geïdentificeerd: de instabiliteit om mechanische stress (gemakkelijk gekrast en kan breken met scherpe slagen), absorberen geuren.


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-8


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-9

Toiletzittingen: soorten en functies

Het lijkt erop dat zo'n ongecompliceerd product niet veel variëteiten kan hebben. Desondanks bieden fabrikanten verschillende modellen toiletzittingen:

 • De zachte zitting van propyleen is de gemakkelijkste en goedkoopste optie om een ​​toiletpot te ontwerpen. De belangrijkste voordelen: zachtheid, comfort bij gebruik, lage prijs, verschillende kleuren en afbeeldingen op de hoes. Onder de tekortkomingen zijn er: de kwetsbaarheid van propyleen (de gemiddelde levensduur van het materiaal is 1 jaar), de oppervlaktelaag wordt gemakkelijk en snel gescheurd;
 • harde hoezen hebben een lange levensduur (bepaald door de kwaliteit en de dikte van het materiaal). Bij zorgvuldig gebruik dienen dergelijke modellen regelmatig gedurende meerdere jaren (met name een houten wc-bril). Een bekend nadeel: plastic bevestigingen van het deksel van het toilet vallen snel uiteen en kunnen niet worden gerepareerd. Als optie wordt aanbevolen om een ​​wc-bril te kopen met metalen bevestigingen;
 • automatische constructies verhogen / verlagen het toiletdeksel zonder menselijke tussenkomst (de aanwezigheidsmelder is geactiveerd). Voordelen: mooie uitstraling, goede bediening van het deksel is gegarandeerd, sanitaire voorzieningen en hygiëne van sanitaire voorzieningen zijn verzekerd. Het grootste nadeel is de hoge prijs;
 • toiletzitting met microlift. Bij dergelijke apparaten wordt niet alleen het deksel automatisch opgetild, maar ook de wc-bril. Deze modellen kunnen niet vaak worden genoemd vanwege de hoge prijs, die te wijten is aan het gebruik van dure materialen en apparaten. Het kan ook worden toegeschreven aan de nadelen van het gebrek aan vermogen om het proces van het verhogen / verlagen van het product te reguleren of het handmatig verlagen / opheffen van het deksel, de toiletbril. Sommige fabrikanten hebben al voorzien in het uitschakelen van deze functie in de wc-bril met een microlift;
 • speciale producten met ingebouwde bidets kunnen bovendien worden uitgerust met verlichting, verwarmd water en zelfs een haardroger;
 • automatische instellingen van sommige ontwerpen zorgen voor zelfreinigend, verwarmd oppervlak. Bovendien worden dergelijke apparaten meestal eenvoudig verwijderd en op sanitair geplaatst.

Fans van niet-standaardproducten kunnen kiezen voor een wc-bril met modi: automatische aromatisering van lucht, hydromassage, radio.


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-10


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-11


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-12

In onverwarmde kamers biedt extra comfort een verwarmde wc-bril.

Soms worden voor speciale bediening van dergelijke units speciale consoles aangeboden, die aan de zijkant van de toiletpot worden bevestigd.


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-13


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-14

Als het product eenvoudig wordt bijgewerkt, is het belangrijk om de oude kap zorgvuldig te verwijderen, om de montagegaten in de leidingen niet te beschadigen. Een vergelijkbaar scenario is mogelijk als de bevestigingen van metaal zijn en roestig zijn door vocht. In dit geval worden de bouten zorgvuldig gesneden met een molen of metaalzaag. Vervolgens worden de montagegaten grondig gereinigd van vuil / roest.


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-16


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-17

Nu zijn de toiletzittingen uitgerust met kunststof scharnieren, wat het proces van monteren / demonteren van producten vergemakkelijkt.

Het deksel wordt aangebracht op de toiletpot, terwijl de armaturen nauwkeurig in de bijbehorende gaten moeten gaan. Het ontwerp is iets naar voren geduwd en vervolgens zijn de moeren strak aangedraaid. Dergelijke acties zorgen ervoor dat het deksel lange tijd in een opgeheven toestand blijft.


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-18


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-19


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-20

Hoe een toiletbril kiezen?

Sommige fabrikanten bieden een compleet met sanitair wc-bril. Als het toilet echter niet is uitgerust met een stoel, is het eenvoudig om het zelf te krijgen.

 1. Eerst moet je het type model kiezen - zacht of hard. Houd er rekening mee dat zachte producten een korte levensduur hebben.
 2. Om het model bij uitstek geschikt te maken voor het sanitair, is het noodzakelijk om de juiste maat voor het toilet te kiezen. De afmetingen van het sanitair worden gemeten: de afstand van het midden van het gat voor bevestiging aan de voorkant van de toiletpot, de breedte van de toiletpot (van rand tot rand). Het is ook belangrijk om de afstand tussen de gaten voor het bevestigen van de stoel te meten.
 3. De kleur van de omslag moet in overeenstemming zijn met het kleurenschema van de kamer. Het is beter als de schaduw van de stoel samenvalt met de schaduw van het sanitair, hoewel een zwarte stoel met een wit toilet soms heel origineel lijkt. Een houten toiletzitting harmonieert perfect met elk interieur.
 4. Voor kleine kinderen kunt u een speciale voering voor het toilet kiezen met een afbeelding.
 5. Als je een stoel wilt plaatsen met extra functies (tenminste - met een closer), dan moet je begrijpen dat elke optie geld kost. Wanneer u dergelijke modellen koopt, moet u ervoor zorgen dat de wc-bril met de tillift operationeel is.

Als de nieuwe loodgieter niet is uitgerust met een stoel, kunt u eerst een goedkoop bescheiden model installeren. Als u het toilet wilt voorzien van een wonder van technologie, moet u de functionele kenmerken van het apparaat nauwkeurig weergeven en moet u nauwkeurige metingen van loodgieterswerk doen voordat u het aanschaft en installeert.


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-2.jpeg">


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-21


sidene-dlya-unitaza-prostoe-ustrojstvo-s-neobichnimi-funkciyami-25-foto-22

Pin
Send
Share
Send
Send