Thuis en stijl

Waterval in de tuin en in het land - beheer het waterelement (15 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De man kwam uit het water, gevormd in het water. Een persoon kan urenlang kijken naar de zee, de stroom en de beweging van het water in een snelle rivier. Gedeeltelijk kalmeert het, brengt bepaalde bewegingen van het denken mee. En waar te ontspannen, zo niet in het huisje?

Het bouwen van een waterval in het land is niet zo moeilijk als het lijkt op het eerste gezicht. Zelfs als je het zelf doet. Maar eerst moet je het voorbereidend werk doen:

  • Begrijp wat u wilt en hoe het eruit moet zien;
  • Kies of bedenk het uiterlijk van het project;
  • Bepaal de locatie;
  • Bereken beschikbare fondsen;
  • Zoek de uitvoerder en maker van het ontwerp, zo niet om het zelf te maken.

Het belangrijkste is om de betekenis van creatie te begrijpen. Waarom heb je een waterval nodig in de tuin of thuis? Dit is geen loze vraag. Als het alleen nodig is voor contemplatie, is dit één ding, en als het een aantal andere functies zal vervullen, dan moet dit onmiddellijk worden besproken en in het project worden gelegd. Regeling om beter te beginnen met een miniproject.

Monsters van dergelijke ontwerpen zijn geweldig. Waterval kan single-level, cascading of multi-stage zijn. Eerst moet je de bron van water bepalen. Het lijdt geen twijfel dat het gemaal in de constructie zal worden gelegd. De pomp levert water vanuit elke hoek, maar het moet voldoende zijn om een ​​effect te creëren. Laat de bron zelfs een kleine stroom zijn.

Het project bepaalt de locatie van de waterval met de daaropvolgende wateropvangtank. Noem het een vijver. Voor een normale watercirculatie is een voldoende toevoer van water in de vijver vereist. Het ontwerp en de opstelling van de waterval zal niet indrukwekkend zijn als het waterniveau in de vijver kritisch verandert. Deze onnatuurlijkheid introduceert kunstmatige kenmerken die de compositie schenden. In de natuur is alles harmonieus, zelfs het waterniveau.

Alleen op het eerste gezicht lijkt het heel eenvoudig: hij groef met zijn eigen handen een kuil in het zomerhuisje en nam daar water. Niet hier was het! Ten eerste moet het water niet de grond in gaan, als dit niet door het project wordt geleverd. Ten tweede circuleert water door het pompstation en eventuele puin of gronddeeltjes kunnen de pomp uitschakelen.

Dus, de bouw van een sierwaterval moet zeer verantwoord worden benaderd, zoals de bouw van een huis. Op de geselecteerde site tekent de contouren van de toekomstige vijver, die in overeenstemming moet zijn met de contouren van het huis. Bereiken van een bepaalde geschatte diepte, kies een andere 10-15 centimeter. Op deze extra diepte vallen we in slaap schoon zand. We rammen het goed, waarvoor we het irrigeren met water uit een gieter.

Om het water te laten vallen, is het nodig om het op te tillen. Daarom moeten we voor de hoofdvijver een klein decoratief zwembad hebben waaruit water valt. Structureel gezien is het geen verschillende vijver, maar veel kleiner dan deze en bevindt hij zich hoger.

De stroming van water kan zich op verschillende plaatsen en op verschillende niveaus tussen de stenen bevinden, het kan vloeiend uit de stroomopwaartse tank stromen.

Op technisch gebied levert de uitvoering van het project geen problemen op. Het is noodzakelijk om de toevoer van water in de bovenste tank en vanuit de lagere vijver te organiseren om deze te verzamelen. De watercirculatie kan worden afgesteld met behulp van afsluiters.

Het apparaat van een dergelijk landschapsproject is ingewikkelder dan een gewoon zomerproject. Wat zijn de verschillen in de winterversie? Het effect van negatieve temperaturen op water is bij iedereen bekend. Maar misschien weet niet iedereen dat lage temperaturen niet alleen het water bevriezen, maar ook dat de leidingen scheuren. In de winterversie moet het water worden vervangen door een antivries of moet de waterval in de wintertuin staan ​​met een positieve luchttemperatuur.

Je kunt ook een waterval in de wintertuin met je eigen handen maken, maar daarvoor zijn veel hogere kosten nodig dan in het open zomerhuisje. Een kunstmatige tuin brengt op elk moment van het jaar altijd hoge kosten met zich mee. In de winterversie kunt u het maken van structuren van glas beperken. Het gebruik van glas wordt door veel ontwerpers gebruikt.

Om de een of andere reden in de tuin veel, velen vergeten over de veiligheid. En tevergeefs. Wat hebben we? Kunstmatige vijver, zij het klein, maar het reservoir. En als de diepte groter is dan 1,5 - 2,0 meter, dan is het zonder een beschermende afrastering gevaarlijk.


vodopad-v-sadu-i-na-dache-upravlyaem-vodnoj-stihiej-15-foto-13


vodopad-v-sadu-i-na-dache-upravlyaem-vodnoj-stihiej-15-foto-14


vodopad-v-sadu-i-na-dache-upravlyaem-vodnoj-stihiej-15-foto-15

Pin
Send
Share
Send
Send