Thuis en stijl

Hoe een wandtegel voor de keuken te kiezen (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De keuken is de kamer waarin we het grootste deel van de tijd doorbrengen. Vooral huisvrouwen, die af en toe koken, maken schoon. Maar in deze kamer kunt u ontspannen, vooral als de keuken wordt gecombineerd met de woonkamer of eetkamer. Het is uiterst belangrijk om gezelligheid en comfort in deze kamer te creëren en de kamer zo functioneel mogelijk te maken. Een goede huisvrouw zal alle geneugten van een modern uitgeruste keuken waarderen.


kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-2


kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-3

 • Bootst elk natuurlijk materiaal na, of het nu hout, leer of steen is.
 • Ze is niet bang voor vocht, vet en verdamping, die zo vaak gevuld is met keukenruimte.
 • De wandtegel is brandwerend. Wanneer het wordt verwarmd, stoot het geen schadelijke chemicaliën uit, omdat het is gemaakt van natuurlijke materialen, zand en klei.
 • Keramische tegels zijn zo sterk dat ze de muur kunnen beschermen tegen instorten.
 • De smerigste plaats in de keuken is de werkzone van de gastvrouw, in feite, waar het constant wordt gewassen, schoongemaakt en gekookt. Meestal wordt de tegel precies op de muur van het werkgebied geplaatst, het schort. Meestal is het bedoeld voor onderhoudsgemak en reiniging. Soms is het voldoende om met een vochtige doek af te vegen. Maar soms moet u wasmiddelen gebruiken, poeders of andere chemicaliën afwassen. Dit is waar de zuur-base-stabiliteit van pas komt.
 • Het is ook bestand tegen extreme temperaturen. Er wordt immers vaak op het fornuis gekookt en water koken aan de muur is absoluut mogelijk.
 • Door zijn poreuze structuur absorbeert de tegel perfect vocht. Deze eigenschap en helpt haar beter bij elkaar te houden met het oppervlak.
 • De tegel is een redelijk duurzaam materiaal en heeft zelfs een hoge slijtvastheid.


kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-5


kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-6

Wandtegels in kleine keuken

Als je een kleine keuken hebt, zal een grote tegel de situatie alleen maar verergeren. De ruimte lijkt visueel nog kleiner te zijn. Daarom is het beter om tegels te gebruiken met een maximale afmeting van 10 cm * 10 cm. Voor een kleine kamer is een langwerpige of rechthoekige tegel geschikt. En als u een groot deel van de muur wilt beschilderen, is het beter om een ​​kleine tegel of een mozaïektegel te kiezen, die kan worden toegevoegd met verschillende inzetstukken. Ze zullen vooral relevant zijn in het schortgebied. Maar vergeet de juiste combinatie van kleuren en stijlen niet.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door voegen tussen voegen te voegen. Naast de beschermende functie, om schimmel- en meeldauwvorming te voorkomen, voorkomt grout de mogelijkheid om de tegel van de muur af te raken. En in esthetische termen moet worden opgemerkt dat contrasterende naden de aandacht trekken. Contrastspecie ziet er stijlvoller uit, maar als je een kleine keuken hebt, wordt deze visueel nog mooier.

Er is nog een klein geheimpje met troffels. Het blijkt dat de donkergekleurde mortel visueel een vloerreiniger kan maken en omgekeerd.

Voor een grote keuken heeft u een passende tegelgrootte nodig. Het geeft de ruimte harmonie en compactheid. In dit geval werkt de contrastspecie het best. Het maakt de ruimte meer stijlvol en origineel. Maar de keuze is aan u, u kunt de naden en monochrome voegen verwerken.

Er is een glanzende en matte tegel. Glans zal de ruimte lichter en lichter maken, waardoor de ruimte visueel toeneemt. De nevel geeft de kamer extra warmte en comfort. Experts zeggen dat de keuken, die zich aan de zonnige kant bevindt, meer geschikte matte tegels is. Dit wordt verklaard door het feit dat het matte oppervlak niet verblindt wanneer het wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Glans op zijn beurt zal er goed uitzien in minder verlichte ruimtes. By the way op de glanzende donkere tegel meer zichtbare mechanische schade.


kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-9


kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-10

Ontlast tegels

Wandtegels kunnen ook in reliëf variëren. Professionals adviseren fineerkeukenmuren met een glanzend oppervlak, omdat het het gemakkelijkst te verzorgen is. Voldoende natte vodden, soms met zeep. Maar het reliëfoppervlak kan op zich vuil, vet verzamelen dat uiteindelijk in het oppervlak opeet. Elke gastvrouw weet hoe moeilijk het is om het vet van de matte afwerking te verwijderen. Maar visuele vervuiling is minder precies zichtbaar op matte, korrelige donkere oppervlakken.

Wanneer u een kleur en patroon voor een toekomstige wandtegel kiest, moet u er rekening mee houden dat de verlichting recht evenredig is met de tint ervan. Zonlicht zal visueel de kleur en het patroon op de tegel helderder en sappiger maken. Halogeenlampen geven een koele kleurtint en conventionele lampen met geel licht daarentegen juist warm. U kunt van dit fenomeen profiteren, of andersom, als het ongewenst is, onthoudt u zich ervan.

Tegels kunnen worden bekleed als volledig keukenwanden en zijn specifieke onderdelen. Welke optie u kiest om rechtstreeks aan de eigenaars te beslissen.

De belangrijkste soorten tegels voor wandbekleding:

 1. Meestal dekt de tegel alleen het schort van de keukenruimte, dat wil zeggen langs het werkgebied van de keukeneenheid - werkbladen, gootstenen en een gasfornuis. De hoogte van de tegelbekleding komt in dit geval naar de wandkasten.
 2. Het is meestal mogelijk om alleen het hoofdwerkgebied te betegelen, bijvoorbeeld de ruimte rond de gootsteen en / of plaat.
 3. Je kunt het hele oppervlak van de keukenkamer een spiegelbeeld geven en dan is de keuken het gemakkelijkst schoon en netjes te houden. Hier zijn de beste tonen lichte tonen. Ze creëren het effect van lichtheid en vergroten visueel de ruimte die minnaressen van kleine keukens zullen waarderen.

 4. kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-13


  kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-14

  Tegel op een muur met een decor of een paneel

  Een tegel van een dergelijk plan creëert een uniek beeld van uw keuken. Het ziet er goed uit, monochromatisch van kleur met een 3D-patroon. Alle creatieve ideeën kunnen worden gerealiseerd, de belangrijkste wens en de beschikbaarheid van kansen. Het prijsbeleid voor zo'n tegel zal verschillende niveaus hoger zijn dan de gebruikelijke eenkleurigheid. Moderne bouwsupermarkten voorzien u van vele schetsen en tekeningen van dergelijke tegels. Maar het belangrijkste is om de ruimte niet te overmatig te versieren. Bovendien gaat het om kleine kamers. Het maken van een foto kan een kamer oncomfortabel maken om erin te blijven.

  Ziet er goed uit in unie met monochromatische tegels. Het wordt meestal geplaatst in het werkgebied in bepaalde vooraf geplande delen ervan. Maar merk meteen op dat wandbekleding met dergelijke tegels een zeer nauwgezet en arbeidsintensief proces is. Tegel-mozaïek is erg fragiel en slaat gemakkelijk, dus het is meteen beter om het met een voorraad te nemen.

  Het mooie van dit soort tegels is dat het op elke afbeelding of elk patroon kan worden toegepast. In feite - dit is een tegel onder de volgorde. En alles wat individueel wordt gedaan, vereist extra financiële investeringen. Dit geeft de kamer originaliteit en uniciteit, en zelfs een beetje piquancy.

  100% produceert een sensatie, vooral in een monochroom interieur. Je kunt tegels van verschillende lengtes gebruiken, maar tegelijkertijd moet het eentonig zijn. Deze tegel wordt gewaardeerd door liefhebbers van hightech. En de prijzen zullen aangenaam verrast zijn.

  Welke tegel je ook kiest, bedenk dat de meester het moet leggen, anders kan het duurste en meesterstukpatroon worden omgezet in een ongekende slechte smaak.


  kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-19


  kak-vibrat-nastennuyu-plitku-dlya-kuhni-20-foto-20

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send