Thuis en stijl

Boho-stijl in het interieur van de kamers (50 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Boho-stijl in het interieur gaat vaak gepaard met een combinatie van ongeschikte details en kleuren. En er is niets om te verbazen, omdat deze stijl zijn oorsprong vond in Bohemen, waar de zigeuners meestal woonden. Deze nomadische mensen gaven niet om verschillende omstandigheden en regels, omdat ze al eeuwenlang hun eigen stilistische oplossingen en unieke beelden in hun midden hadden gekoesterd. Misschien is dat de reden waarom de bohémien de mensen van de kunst werd genoemd die een buitengewone kijk op het leven hadden, evenals diegenen die weigerden zich te houden aan de grondslagen en regels van de samenleving, ernaar streefend om creatief en helder te leven.

 1. De stijl van boho chic in het interieur suggereert de vrijheid van meningsuiting, die het mogelijk maakt om verschillende stijlen dapper te mixen. Het is echter belangrijk dat het totale ontwerp in hetzelfde kleurenschema wordt bijgehouden.
 2. In boho chic wordt aangeraden om het interieur te overladen met een massa dingen en details die op het eerste gezicht een totale chaos creëren. Alle elementen van inrichting en accessoires van de ruimte moeten echter uw interesses, karakter en ambities weergeven. Dat is de reden waarom het gebruikelijk is om alle geliefde en geliefde dingen te pronken, omdat het hoofddoel van de stijl is om de verbeelding aan te wakkeren, te inspireren, te motiveren en vaardigheden te onthullen.

Boho-stijl heeft de volgende kenmerken:

 • heldere en sappige natuurlijke kleuren;
 • overvloed aan textiel en hout;
 • gebrek aan geavanceerde technologie;
 • stenen vloer, die bedekt is met tapijten;
 • een combinatie van incompatibele - stijlen, texturen, kleuren;
 • gebrek aan behang, in de meeste gevallen is het een normale pleister of geschilderde muren;
 • een overvloed aan landschappen en vrijheid van meningsuiting;
 • doe-het-zelf werkt op de muren, creativiteit in elke manifestatie;
 • een groot aantal planten.


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-2


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-3


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-4


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-5


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-6


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto.jpeg">


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-8


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-9


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-10


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-11


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-12


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-13


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-14


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-15


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-16

kleur

Ondanks het ontbreken van strenge parameters en de democratische stijl, is het belangrijk om enkele nuances te kennen om de kamer met eigen handen goed te kunnen ontwerpen.

 1. Tinten moeten sappig, helder en zo natuurlijk mogelijk zijn. Als u bijvoorbeeld veel groene en rode tinten voor een kamer wilt gebruiken, moet u niet kiezen voor een giftige of zure kleur, maar voor een schaduw van natuurlijk gras en bessen.
 2. Boho chic laat letterlijk alles toe, er zijn geen regels in drie kleuren. Daarom kun je luisteren naar de innerlijke wereldbeelden om verschillende impulsen van de ziel te realiseren.
 3. De volgende kleuren zijn kenmerkend voor de boho chic-stijl: rood, oranje, blauw, natuurlijke variaties van geel en citroen, tinten van kruiden. Ontwerp gaat over het mengen van kleuren.
 4. Als er geen wens is om het interieur met kleur op te stapelen, moet je proberen het palet te verslaan door materialen met verschillende texturen te selecteren. In dit geval kunt u 4 primaire kleuren gebruiken. U kunt bijvoorbeeld wit, geel, groen en bruin kiezen.
 5. Als je het klassieke bereik wilt behouden en niet in een reeks kleuren valt, kan de irisatie van de situatie worden benadrukt met verschillende tinten. Dus, het ontwerp van witte muren zal worden versierd met lijsten of lamellen van een melkachtige schaduw. Bruine vloeren zullen feestelijk zijn als je een deken schaduw gevouwen gebladerte legt. Geel meubilair kan worden aangevuld met kussens en dekens van okerkleur. Groene kleur heeft veel schakeringen waarmee u een natuurlijk ontwerp kunt maken. Ze kunnen verschillende accessoires versieren.


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-2.jpeg">


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-17


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-18


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-19


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-20


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-21


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-22


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-23

meubilair

 1. Voor woonkamers is het beter om gestoffeerde meubels te gebruiken. Comfortabele bank, een paar stoelen perfect in harmonie met een lichte tafel gemaakt van glas. U kunt lederen meubels gebruiken, maar deze moet worden verdund met een stapel kussens in verschillende kleuren en stijlen.
 2. Voor een kleine kamer kunnen overbelaste delen een gevoel van depressie creëren. Hier is het beter om rieten meubels te kiezen. Rotanmeubelen voor deze stijl zijn bijvoorbeeld een geweldige oplossing.
 3. Voor de keuken in de vorm van een eetkamer, zouden banken in plaats van stoelen en zware houten tafels geschikt zijn. Als het volume niet wil, is het de moeite waard om de banken op de elegante poten van staal op te pakken.
 4. Boho-chic stijl verwelkomt kunstmatig oud of antiek. In de woonkamer is het bijvoorbeeld aangewezen om een ​​oud buffet of een bewerkte kist te plaatsen.
 5. Het nachtkastje met opzettelijk onbeschofte laden of deuren past perfect in het interieur van de slaapkamer.
 6. Voor de keuken is het beter om eenvoudige rustieke tafels en planken te kiezen in plaats van ouderwetse meubelfronten.


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-24


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-25


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-26


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-27


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-28


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-29


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-30


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-31

accessoires

Elke kamer moet accessoires bevatten die anders moeten zijn: opzichtig, mooi, soms tegenstrijdig. Accessoires moeten op jou lijken. Het kan een collage zijn van kleine voorwerpen die je met je kinderen hebt verzameld met je eigen handen, een ongebruikelijk kleurrijk beeld met betrekking tot sommige gebeurtenissen in je leven. Het ontwerp van de kamer mag niet willekeurig zijn, probeer speciale dingen te gebruiken die associaties veroorzaken en een persoonlijk verhaal hebben.

 1. Een kleine slaapkamer kan slechts één accessoire transformeren. De oude trap, die zijn leeftijd heeft gediend, kan een nieuw leven helen, als je het in het ontwerp van de kamer schrijft. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een hanger, een voorbehandeld houten oppervlak met schuurpapier en bedekt met natuurlijke olie of was.
 2. In de buurt van het bed aan de muur hangt een Indiase valstrik. Het interieur van de kamer wordt aangevuld door een linnen sprei die het bed bedekt. Lampen kunnen met uw eigen handen worden gemaakt, met behulp van een breed snoer waar de draad zal passen, en het plafond kan worden gemaakt van kleine kanariecellen.
 3. Muren en plafonds kunnen worden gedecoreerd met een oud grootmoeders tafelkleed of een zakdoek. Ze kunnen zelfs worden gebruikt in plaats van gordijnen.


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-32


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-33


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-34


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-35


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-36


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-37


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-38


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-39

De basisregels van de stijl van boho chic in het interieur van de keuken zijn niet erg ingewikkeld.

 1. Speel kleuraccenten. Keukenontwerp omvat een mix van stijlvariaties en een rel van kleuren. De eenvoudigste manier is om een ​​kleuraccent op bepaalde interieurdetails uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld een helder bloemendoek op een raam, een veelkleurig servies of een keukenset gebruiken. Om dit te doen, selecteert u de meest favoriete en heldere kleur om de kluisjes of de tabel opnieuw te schilderen, zodat u ze kunt markeren.
 2. Creatieve puinhoop in het interieur van de keuken. Natuurlijk hebben we het niet over een ongewassen veld, vuile vaat of een puinhoop. Het interieur in de stijl van boho suggereert een chaotische orde, wanneer alles op een verstandige manier wordt georganiseerd en ingericht. In dit geval zien transparante containers en verschillende potten voor granen die op open schappen zijn gemonteerd er geweldig uit. Pannen, vergiet, kloppers, pollepels hangen boven het kookeiland of direct aan de muur. Veelkleurige kannen, gedroogde wortels, kommen, decor items, handgemaakte salade kommen - alles zal perfect de boho-stijl in het interieur van de keuken benadrukken.
 3. Boho-stijl in het interieur van de keuken is moeilijk voorstelbaar zonder levende planten en bloemen. Voor de keuken passen perfect kruiden die in potten zijn geplant. Het kunnen uien, oregano, munt, basilicum, tijm, peterselie, klimop en anderen zijn.
 4. Boheemse luxe voegt centrale verlichting toe. Extravagante kroonluchter in dit geval kan het interieur van de belangrijkste decoratieboho zijn. Daarom kun je een glamoureuze lamp in de stijl van boho kiezen en een kroonluchter met je eigen handen maken.
 5. Het gebruik van houten elementen. Lifestyle in de stijl van boho vertegenwoordigt het pad van zelfontwikkeling, evenals zelfkennis van de menselijke ziel. Daarom is de boom als een symbool van spirituele ontwikkeling een belangrijk onderdeel van de boho-cultuur. Interieurontwerp omvat vaak de afwerking van hout, evenals het gebruik van houten voorwerpen. Dit kan een houten vloer zijn, versierd met een tapijt, de muren zijn gemaakt van hout.


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-41


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-42


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-43


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-44


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-45


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-46


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-47


stil-boho-v-interere-komnat-50-foto-48

Pin
Send
Share
Send
Send