Thuis en stijl

Ontwerp veranda veranda of terras landhuis: interessante ideeën (57 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De veranda is het kenmerk van elk landhuis, want dit is wat gasten voor het eerst zien. Het ontwerp van dit gebouw geeft de indruk van zowel het huis als de eigenaar. En hoe aantrekkelijker en netter de veranda eruitziet, hoe beter het zal zijn. Het ontwerp van de veranda van een privéwoning moet de integriteit en schoonheid van de gehele uitbreiding benadrukken. Het wordt aanbevolen om rekening te houden met modetrends en hun eigen smaakvoorkeuren.


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-2


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-3


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-4


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-5

De veranda moet op harmonieuze wijze het landschapsontwerp en het gebouw zelf aanvullen. In de regel wordt de materiaalkeuze voor de veranda bepaald door het type huis. Een betonnen veranda zal bijvoorbeeld niet harmonieus in de buurt van een houten huis lijken en verlengingen gemaakt van ijzer met sierlijke smeedijzeren balustraden zullen in onmin zijn met de algemene uitstraling van de klassieke structuur. Daarom is het noodzakelijk om het juiste ontwerp van de veranda aan het project te kiezen die past in het landschapsontwerp, evenals in harmonie met de hoofdstructuur.

Veranda architectuur kenmerken

De architectuur van de veranda bevat verschillende elementen:

 1. luifel of luifel, het beschermt het gebouw tegen neerslag;
 2. veiligheidsleuningen;
 3. de speeltuin, die extra functionele ruimte vertegenwoordigt, bevindt zich buiten de ingang van een landhuis;
 4. trap naar een platform van trappen, wat een gemakkelijke toegang verschaft.


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-6


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-7


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-9


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-10


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-11


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-12


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-13


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-14


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-16


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-17


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-18


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-19


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-20


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-21

Ontwerpoplossingen

 • Het project van de veranda kan worden ingericht als het hoofdgebouw. Als het interieur van de veranda een eigen stijl heeft, dan is het voor het combineren van de structuren nodig om de verbindende delen te bedenken.
 • Het ontwerp van de veranda kan overlappen met het ontwerp van de site. Als je dit idee correct implementeert, zal het de indruk wekken dat het huis en de binnenplaats één enkele structuur hebben.
 • Materialen voor het decoreren van de veranda worden aanbevolen om te kiezen, zodat ze identiek zijn aan de materialen waaruit het huis is gemaakt. Alleen al door deze methode zijn houten trappen gemaakt van huizen in de Russische stijl. Dat wil zeggen, de veranda van een houten landhuis moet ook van hout zijn. In sommige gevallen kunt u echter volledig verschillende materialen gebruiken.
 • Een zwaar huis met een massief dak kan voorzichtig worden "verdund" met lichte, opengewerkte en mooie leuningen in eenvoudige lijnen. Een ondersteunende rol in het ontwerp zal worden gespeeld door het ondersteunen van verticale pilaren, waarin de contouren van het hout elkaar kruisen, evenals subtielere details. Bovendien balanceren de afgeronde lijnen van balusters en diagonale leuning van de balustrade de strikte horizontale lijnen van de zijkanten en de voorkant van de veranda.
 • Het volgende voorbeeld van hoe je zware materialen in het ontwerp kunt combineren, maar om de schoonheid, luchtigheid en lichtheid van het architecturale ensemble te behouden - een combinatie van gesmede elementen, afgestoken baksteen en steen.


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-22


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-23


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-24


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-25


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-26


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-27


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-28


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-29


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-30


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-31


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-32


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-33


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-34


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-35

Het project van een veranda begint te maken vanuit de keuze van een geschikt ontwerp, het moet organisch worden gecombineerd met het uiterlijk van een landhuis.

 • Als de woning werd ingericht met houtblokken of timmerhout, dan is het logisch om een ​​veranda te maken van massief hout. Als er betonblokken of stenen werden gekozen voor de veranda's, dan is het voor de ingang handiger om een ​​geschikt materiaal te gebruiken, bijvoorbeeld metaal, geëxpandeerde klei of klinker. Natuurlijk moet eraan worden herinnerd dat de verhoudingen van afzonderlijke delen en vormen: de reling, het vizier en de treden. Als het huis een klein formaat heeft, moeten de afmetingen van de reling, het vizier en de treden ook consistent zijn.
 • Om een ​​veranda, veranda's en terrassen te ontwerpen was succesvol, het is belangrijk om het juiste ontwerp te bepalen. De vorm van de veranda is anders: trapeziumvormig, rond, rechthoekig of vierkant. U kunt de juiste maat en vorm nauwkeurig kiezen, als u een paar pinnen op de grond rond de beoogde omtrek op de grond zet. Dit maakt duidelijk wat het beste voor u is: een ronde veranda van drie stappen of een veranda van een rechthoekige vorm, gemaakt van twee stappen.
 • Vervolgens moet u beslissen wat de locatie van de leuning en trappen zal zijn. Als de veranda meer dan drie stappen heeft, is het gebruik van handrails verplicht.
 • Optioneel kan de constructie van de veranda open worden gemaakt (met steunpilaren en een eenvoudige luifel), of gesloten in de vorm van veranda's of een terras dat aan alle kanten is beschermd. Een overdekte veranda is een geweldige plek om uw zomervakantie door te brengen.
 • Het is noodzakelijk om te beslissen over de materiaalkeuze. Bij het ontwerp van de veranda moet er rekening mee worden gehouden dat dit een straatstructuur is die regelmatig wordt blootgesteld aan verschillende weersverschijnselen. Materialen voor de constructie van veranda's, balustrades, vizier en trappen moeten duurzaam en sterk zijn. Gebruik geen vochtige stenen, planken en balken afsnijden, en geen gepakt cement.
 • De eigenaren van particuliere huizen geven in de meeste gevallen de voorkeur aan de meest gebruikelijke constructie van de veranda - de trap of de veranda met een eenvoudige overkapping. Daarom kan het project van de veranda worden aangevuld met het gebruik van leuningen, gesmede elementen, origineel snijwerk en dergelijke.


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-37


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-38


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-39


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-40


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-41


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-42

Balustrades en vizieren zijn de belangrijkste optie voor een mooie binnenveranda. Met behulp van verschillende leuningen, vizieren en trappen kunt u uw verbeelding, smaak en creativiteit uitdrukken. Gesmede krullen van leuningen, luifels en treden, uitgesneden voering en houten balusters kunnen een decoratie zijn voor de ingang. In de bouwmarkt van vandaag is er een enorme keuze aan decor om de projectportiek prachtig te ontwerpen. Het is echter belangrijk om de details goed te regelen.

Als een uit hout gesneden decor wordt gekozen voor de decoratie van het vizier, dan moet dit noodzakelijkerwijs in de omheining van de veranda of in de versiering van de gevel van het huis zijn. De luifels gemaakt op gesmede frames worden meestal gecombineerd met straatverlichting, een mooie deurklink en smeedijzeren balustrades. Het maken van de veranda van een houten landhuis met een houten balustrade is de meest populaire manier om de ingang te versieren. Het is wenselijk om de balustrades van balusters in vorm te combineren met de vorm van een paneel van deuren of pilarensteunen.


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-44


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-45


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto.jpeg">


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-47


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-48


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-49


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-50


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-51


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-52


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-53

Reling ontwerp

 • Bij het ontwerp van de reling kunnen horizontale bouten of verticale balusters interessante mooie vorm worden gebruikt. In sommige gevallen worden ze vervangen door artistieke inhoud. Bijvoorbeeld door houtsnijwerk of opengewerkte smeden.
 • Bij het ontwerp van betonnen gebouwen is het beter om de bouten of balusters van de gebruikelijke cilindrische vorm van gegalvaniseerd te gebruiken.
 • Balustrades zijn in de meeste gevallen gemaakt van plastic of hout. Het maken van een veranda van een betonnen of bakstenen huis gebeurt meestal met behulp van plastic. De boom is geschikt voor het ontwerpen van een frame, geplaveide of gehakte rustieke gebouw.


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-55


dizajn-krilca-verandi-ili-terrasi-zagorodnogo-doma-interesnie-idei-57-foto-56

Pin
Send
Share
Send
Send