Thuis en stijl

Woonkeuken in een eenkamerwoning: de basis van de combinatie

Pin
Send
Share
Send
Send


De eigenaren van veel eenkamerappartementen proberen hun woning vaak zo ongebruikelijk mogelijk te transformeren, en de creatie van een keuken-woonkamer kan een van die transformaties zijn. Het is echter niet zo eenvoudig om het te maken, vooral als het gaat om de aanwezigheid van zeer beperkte vierkante meters, maar als je enkele basispunten kent, wordt de taak meerdere keren eenvoudiger. We zullen vandaag over al deze belangrijke punten praten.

Praktisch in alle eenkamerappartementen is het grootste probleem het gebrek aan vrije ruimte, daarom is de primaire taak van zonering om dit probleem zo efficiënt mogelijk op te lossen.

De meest gebruikelijke optie is het visuele onderscheid tussen keuken en woonkamer. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. De meest voorkomende is het gebruik van de balk. Met zijn hulp kunt u de keukenruimte eenvoudig scheiden van de woonkamer, zonder te verliezen in de functionele en vrije ruimte. Bovendien kunt u een soepele overgang van de ene zone naar de andere maken door het gebruik van verschillende podia of andere vergelijkbare opties.

Vergeet niet dat het nodig is om de grens te trekken tussen de woonkamer en de rest van het eenkamerappartement. Hier kunnen er verschillende opties zijn. Naast het gebruik van meubels als een stop voor zones, bijvoorbeeld een kledingkast of een bank met een grote rug, kunt u andere, meer klassieke methoden gebruiken. Deze omvatten het gebruik van verschillende schermen of kleine versierde gordijnen.

De keuze van de keuken is een even belangrijk onderdeel van het proces van het creëren van een gezellige en functionele keuken-woonkamer. Typisch, een set - het meest dimensionale ding in de gehele keukenruimte, dat alle noodzakelijke functionaliteit omvat.

De beste uitweg voor elk eenkamerappartement is de vervaardiging van een dergelijke headset om te bestellen. U kunt dus niet alleen perfect passen in de afmetingen van de keukenruimte die voor u beschikbaar is, maar ook alle apparatuur insluiten die u nodig hebt. En het ontwerp, in dit geval kunt u een unieke bestellen die perfect in het interieur past dat u maakt.

Deze optie is vanwege zijn kosten echter niet voor iedereen geschikt. Bij het zelf kiezen van een keukenset moet u rekening houden met kleine, compacte opties die niet veel ruimte in beslag nemen. Het is optimaal om verschillende vouwopties te gebruiken.

In aanvulling op de keuken, moet u zorgen voor de juiste selectie van de rest van het meubilair voor de keuken-woonkamer. Hier moet de nadruk worden gelegd, zoals bij het kiezen van een headset, om de vrije ruimte te maximaliseren. Het is om deze reden dat de rest van het meubilair op dezelfde manier moet worden geselecteerd, met de nadruk op compactheid en miniatuur.

Problemen bij het kiezen van de tafel en stoelen voor de woonkamer zouden dat niet moeten zijn. Een rijke selectie aan modellen, ontwerpen en kleuren stelt u in staat om meubels te kiezen voor elk gewenst interieur. Bovendien zijn tafels en stoelen het vaakst in één set, wat uw selectieproces vergemakkelijkt.

Als het beeldmateriaal van je keuken-woonkamer dit toelaat, dan kun je nadenken over het installeren van een kleine bank. Deze aanpak is vrij ongebruikelijk, maar wordt volledig gecompenseerd door de resulterende voorzieningen. Bij het kiezen van een bank in de keuken-woonkamer moet niet alleen worden gelet op de compactheid, maar ook op het materiaal waaruit het is gemaakt. Het is beter om een ​​model met uitwasbare bekleding te kopen, deze optie zal het meest optimaal zijn voor de gecombineerde keuken.

De sleutel tot het creëren van een harmonieuze en gezellige woonkeuken in elk appartement met één kamer is een interieurontwerp. Dankzij het kleurenschema, de gebruikte materialen en de verschillende accessoires kan een onovertroffen resultaat worden bereikt.

De kleuroplossing kan heel anders zijn, maar de voorkeur gaat uit naar heldere kleuren, omdat met hun hulp een visuele toename van de vrije ruimte wordt gecreëerd. Perfecte beige tinten, lichtgroene of blauwe tinten.

Wat de gebruikte materialen betreft, hangt de keuze hier grotendeels af van de stijl die u kiest. Als u echter besluit om geen volledige styling uit te voeren, dan zullen moderne materialen zoals plastic, glas en metaal er in een kleine keuken-woonkamer goed uitzien. U kunt het gebruik van natuurlijke materialen overwegen. Bijvoorbeeld hout, maar in dit geval loopt u het risico een deel van deze kostbare vrije ruimte te verliezen, omdat houtproducten vaak behoorlijk massief zijn.

Vergeet een kleine kamerdecoratie niet. Dankzij deze kleine details ontstaat er één foto van het hele interieur. Hier gaat het er vooral niet om te overdrijven, want in eenkamerappartementen is er niet veel ruimte.

Om deze reden is het optimaal om een ​​ander functioneel decor te gebruiken. Dit kunnen servetten, gestileerde hangers en kleine tapijten zijn. Speciale kunstmatige lichtbronnen, geselecteerd voor uw interieur, zullen er ook goed uitzien.

Je kunt de kamer decoreren met levende planten, als je zo fokt. Het ziet er goed uit en heeft een ander vloerdecor. Aanhangers van kunst kunnen als decor verschillende afbeeldingen gebruiken, in sommige stijlen is het gewoon een slimme toevoeging aan de algemene sfeer van een interieur.

Bekijk de video: BESPAAR TIPS + DIY BAMBOE SPIEGELTJE (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send