Thuis en stijl

Keukenplanningsopties: functionaliteit en stijl combineren

Pin
Send
Share
Send
Send


Ontwerp en keukenplanning is altijd nodig om speciale aandacht te besteden. De keuken is tenslotte een plek die we dagelijks bezoeken. En het is heel belangrijk dat de keuken in het huis niet alleen optimaal functioneel, maar ook mooi en comfortabel was. Vandaag zullen we je vertellen over enkele opties voor de keukenlay-out.

Veel mensen denken dat hoe kleiner de keuken, hoe moeilijker het is om het optimale ontwerp en de goede lay-out te vinden. In de meeste gevallen is dit echter niet het geval. Varianten van het plannen van een kleine keuken in Chroesjtsjov of een eigen huis in de basisprincipes zijn vergelijkbaar met elkaar.

  • Maximale ruimtebesparingen.
  • De juiste ontwerpbeslissing.
  • Functionaliteit.

  • Als er weinig ruimte is, moet je het verstandig gebruiken. Verwijder onmiddellijk alle grote kasten en kasten, ze nemen alleen ruimte in beslag. Een uitstekende oplossing voor het optimaliseren van het gebruik van keukenruimte is het gebruik van inbouwapparatuur.
  • Met een goed gekozen keukenontwerp kunt u niet alleen de ruimte visueel vergroten, maar ook de keuken een sfeer van warmte en comfort geven. Het belangrijkste is om de juiste kleurencombinaties te gebruiken. Voor de visuele uitbreiding van de ruimte wordt aangeraden om de klassieke witte kleur te gebruiken. Goed passende blauwe en groene kleuren. Wees niet bang om te experimenteren, maar gebruik geen felle en uitdagende kleuren. Een keukenset met een gladde gevel en glazen deuren zal ook bijdragen aan een toename van de ruimte.
  • Elk item in uw keuken moet functioneel zijn. Vooral het betreft de inrichting. Rommel niet de ruimte op, gebruik alleen de noodzakelijke dingen.

Als u niet bang bent voor kardinale beslissingen, kunt u overwegen om de keukenruimte te vergroten. De indeling van appartementen en privé-huizen laat je soms toe om een ​​van de muren naast de keuken te verwijderen. Bij het gebruik van deze aanpak krijgen we een geweldige keukenkeuzelijst. Deze lay-outoptie kan worden overwogen als de grootte van uw keuken 12 vierkante meter of meer is. Vaak wordt deze optie gebruikt in een privéwoning.

De basisprincipes van niet-standaard keukenplanning in het huis zijn dezelfde als in het algemene geval. Vaak worden vergelijkbare opties gebruikt in kleine Chroesjtsjov-huizen, met een keuken van 5 of 9 vierkante meter. De belangrijkste verschillen liggen in de lay-outopties. Hier kunt u drie opties voor keukenplanning overwegen:

  1. De lay-out van de smalle keuken. Hier, zoals in het geval van een kleine keuken, is het verstandig om een ​​keukenset langs een lange muur te plaatsen. De resterende ruimte is optimaal te gebruiken onder de eettafel. Door de langgerekte maat van de smalle keuken kunt u overwegen om met een hoekbank te plannen.
  2. Indeling vierkante keuken. Hier zijn de lay-outs al meer - je kunt, zoals in het vorige geval, de keukenset langs een van de muren rangschikken, maar het gebruik van de hoekheadset zal meer geoptimaliseerd zijn. Als het gebied dit toestaat, kunt u het eilandgedeelte van de headset gebruiken.
  3. Keuken lay-out met een raam. Het raam, in elk interieur, is een van de belangrijkste elementen. Naast de aanwezigheid van natuurlijk licht vergroot de vensteropening zelf de ruimte visueel, in ons geval de keuken. Functioneel keukenontwerp met een raam hangt grotendeels af van het raam zelf. Als u bijvoorbeeld kunt, ten koste van de vensterbank, kunt u het tafelblad uitbreiden. Vergeet niet dat het raam een ​​geweldig element is om het decor te gebruiken. Het belangrijkste is om het harmonieus te combineren met de rest van het keukenontwerp.
  4. Indeling keuken met balkon. Ontwerpoplossingen kunnen hier vele zijn, vanwege het feit dat de uiteindelijke ruimte 12 vierkante meter of meer zal zijn. Maar in de meeste gevallen is de basis de eenwording van de keuken en het balkon. Dit verhoogt niet alleen de keukenruimte, maar ook is er meer natuurlijk licht. Het enige is dat onder onze klimatologische omstandigheden het nodig is om het balkon te verwarmen. Meestal wordt de balkonzone gebruikt als een eethoek, terwijl het tegelijkertijd kan worden gescheiden van de keuken met een klassieke raamopening met een aparte ingang of gebruik een gemeenschappelijke boog. Vergeet niet dat het in ieder geval nodig is om één kleurenschema van de gehele keuken met een balkon te gebruiken.

Afzonderlijk moet je het hebben over de indeling van de keuken met een koelkast. In de aanwezigheid van grote gebieden om harmonieus te bevestigen, zal misschien het grootste werk in de keukenuitrusting niet werken. Wanneer de keuken echter erg beperkt is, beginnen problemen. Maar er zijn nog steeds mogelijkheden om een ​​keuken met koelkast te plannen. Eerst en vooral moet je het model van de koelkast zelf kiezen - als je alleen woont, dan heeft een grote eenheid je gewoon niet nodig en kun je gemakkelijk zijn grootte opofferen. Het meest optimale is om de koelkast op één lijn te brengen met de rest van de keukeneenheid, maar dit is niet altijd mogelijk. In het geval van een vierkante keuken, hoeksets en kleine gebieden, zou de beste optie zijn om de koelkast in de hoek te plaatsen.

Daarnaast is het de moeite waard om te praten over de keukenindeling met een bank. Tegenwoordig is dit een vrij algemene ontwerpbeweging. Allereerst moet je letten op de keuze van de bank zelf. Ten eerste moet het compact zijn, maar handig voor u. Het is mogelijk om zowel een klassiek type bank als hoekig te gebruiken. Ten tweede moet de kleur van de bank precies aansluiten bij het ontwerp van de keuken zelf. En probeer effen kleuren te gebruiken. Ten derde is het noodzakelijk om het materiaal van de bankbekleding zorgvuldig te selecteren. Op zichzelf is de keuken een plaats waar u gemakkelijk elke vlek kunt achterlaten, respectievelijk het materiaal van de bank moet gemakkelijk te reinigen zijn. Op zichzelf is de keuken met een sofa tegenwoordig een veel voorkomend fenomeen, dus als je het verlangen hebt, kun je veilig handelen.

Bekijk de video: Victorinox Architecture Urban (Oktober 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send