Thuis en stijl

We verkennen de derde dimensie: een hoogslaper in het interieur van een eenkamerappartement

Pin
Send
Share
Send
Send


Sinds de oudheid zoekt de mensheid naar boven, en het is zelfs zo dat zelfs minachtend kijken "van boven naar beneden kijkt". Ondertussen is de persoon die liegt altijd onder de persoon die staat.

Bevestig deze door onrecht aangelegde bedden met lofts. Dit idee, verrassend in zijn eenvoud, vond voor het eerst realisatie in het interieur van kinderkamers, ging toen naar de kamers van tieners en nu regelen volwassenen ook hun slaapplaatsen. De eersten die de effectiviteit van dit soort meubels realiseerden, waren natuurlijk de eigenaren van appartementen met één kamer, die een ongelijke strijd voor elke vierkante meter leidden.

Een zolderbed is niet alleen een slaapplaats, maar een compleet multifunctioneel complex: een werkplek, een kledingkast, extra planken en natuurlijk het bed zelf. Een verleidelijke oplossing voor de problemen van appartementen met een slaapkamer, toch?

Allereerst is het de moeite waard om de psychologische voordelen van dit type bedden te vermelden:

  • onder de bovenste laag wordt een zone gevormd, geschikt voor spirituele ontspanning en bijeenkomsten;
  • wanneer het bed niet in zicht komt, wordt de kamer een woonkamer.

Vergeet de praktische voordelen van deze bedden niet:

  • bezet slechts één muur in de kamer en is uiterst functioneel;
  • direct betrokken bij de zonering van het pand;
  • bespaart ruimte, wat zo belangrijk is voor eigenaren van appartementen met één slaapkamer.

Het bed onder het plafond, dat ook wel de "zolder" wordt genoemd, is een type stapelbedmeubilair waarvan de bovenste laag een bed met zijkanten is. Ondanks het feit dat deze optie de ideale oplossing lijkt te zijn voor appartementen met een slaapkamer, zijn er valkuilen waar je bij het kiezen van een model rekening mee moet houden. Bij het kopen van een hoogslaper moet u letten op dingen die direct van invloed zijn op uw comfort en veiligheid:

  • boven zou niet benauwd en druk moeten zijn;
  • je zou je comfortabel moeten voelen zitten;
  • kies zorgvuldig de trap. Het kan vergelijkbaar zijn met sport of bestaan ​​uit statische stappen. Vergeet niet dat de ijzeren trap altijd koud zal zijn en een beetje schuift;
  • Vergeet niet de verlichting van de ruimte boven het bed.

Op sommige zolderbedden wordt de trap gecombineerd met een ladekast - er is een lade in elke stap.

Let ook op het type en de kwaliteit van het materiaal waarvan het hoogslaper is gemaakt. Betrouwbaarheid en veiligheid - dit is waar eerst voor moet worden gezorgd!