Thuis en stijl

Wit interieur - de perfecte oplossing voor een klein appartement

Pin
Send
Share
Send
Send


Lichte kleuren zijn een echte vondst voor kleine kamers. We hebben herhaaldelijk geadviseerd om appartementen met één kamer door hen te ontwerpen, omdat ze de ruimte visueel vergroten. Als een paar jaar geleden, beige was een favoriet onder lichte kleuren, maar nu is deze plaats ingenomen door wit. De tendens in het ontwerp van kamers in wit is al meer dan tien jaar waargenomen, maar nu is deze het meest verspreid.

Witte kleur heeft een dubbele vorm. Aan de ene kant is het monochroom en gemakkelijk in harmonie met andere kleuren. Maar aan de andere kant, het is gecompliceerd en vereist een uitgebreide aanpak. Je kunt op verschillende manieren een wit interieur maken:

  • absoluut wit interieur (muren, vloer, meubels);
  • wit interieur met vloer en meubilair (geheel of gedeeltelijk) houten structuur;
  • wit interieur met heldere details.

Het is moeilijk om een ​​kamer volledig in witte kleur te decoreren, omdat het nodig is om behoorlijk wat moeite te doen om te zoeken naar materialen en geschikt meubilair. Moeilijkheden ontstaan ​​bij de selectie van kleuren. Niet alle tinten wit zullen met elkaar worden gecombineerd, maar dit interieur ziet er erg interessant uit, wat ongetwijfeld overeenkomt met de moeite die het kost.

De houten textuur benadrukt alle verfijning van wit. Als u lichte deuren, wanden en plafond kiest, wordt de hoogte van de kamer visueel vergroot. Dit is ideaal voor appartementen met lage plafonds. De donkere vloer in het witte interieur zal je kamer uitbreiden, maar je moet de houten texturen met oranje tint vermijden. Ze zullen alle elegantie van wit stelen. Er kan worden gezegd dat de keuze voor een houten textuurvloer (laminaat of parket) alleen afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren.

Witte kleur met heldere details is geschikt voor mensen die gewoon saai lijken. Kies een of twee extra kleuren. Een goede optie is om wit te combineren met zwart of grijs en één heldere kleur. Meubels en alle accessoires voor thuis kiezen deze drie kleuren. Maar vergeet niet dat de witte kleur niet alleen in de decoratie, maar ook in het meubilair aanwezig moet zijn.

Witte kleur maakt het mogelijk verschillende felle kleuren te combineren, waardoor het interieur er niet smakeloos uitziet. Het is ook een interessante manier om ruimte te verdelen in functionele zones. Kies een element met heldere kleuren voor elke zone. Deze optie onderscheidt zich door zijn dynamiek en moderniteit.