Thuis en stijl

Vloerradiatoren: installatiemethoden, voordelen en mogelijke nadelen (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is het beste om zorg te dragen voor de installatie of vervanging van verwarmingsapparaten in de zomer of het begin van de herfst, wanneer de vervanging ervan niet kritiek zal zijn. Het proces zelf moet heel zorgvuldig worden benaderd, na te hebben ontdekt welke batterijen, radiatoren of convectoren nuttiger zijn in termen van efficiëntie en zuinigheid voor uw huis. Om de keuze van het type en type batterijen te vergemakkelijken, helpt dit artikel: hierin proberen we volledige en gedetailleerde informatie te geven over de soorten radiatorverwarmingsapparaten, hun belangrijkste voordelen en gebruiksmogelijkheden.


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-2

Hoofdtypen verwarmingsapparaten

Conventioneel worden radiatorbatterijen verdeeld in verschillende typen volgens de bevestigingsmethode:

 • Vloerverwarming radiatoren;
 • Vloer verzonken;
 • Aan de muur gemonteerd;
 • Plint.

En voor verschillende soorten materiaal waaruit ze zijn gemaakt:

 • Stalen verwarmingsinstallatie;
 • aluminum;
 • Gietijzeren radiatoren;
 • Bimetaal.

Interieurontwerpers beschouwen dit type verwarmingsapparaat als een van de beste, omdat staande batterijen kunnen worden verborgen of onopvallend in de omgeving kunnen worden geïntegreerd.

Installatie van vloerradiator wordt uitgevoerd met behulp van een boutbevestiging. Deze eenvoudig te installeren houder kenmerkt zich door hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Omdat de hoogte en lengte van de batterij kunnen worden gewijzigd, is de vloersteun ideaal voor winkels, kantoren of huizen met panoramische ramen of ramen dicht bij de vloer. Om het uiterlijk te verbeteren worden vloerverwarmingsinstallaties vaak gemaskeerd onder de objecten van de kamerdecoratie: ze zijn bijvoorbeeld ingebed in holle houten kisten, die later als zitplaats worden gebruikt. Deze manier van installeren zal er goed uitzien in de wachtruimtes van ziekenhuizen en treinstations.


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-5


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-6

Op de vloer gemonteerde verwarmingsapparaten: de manier waarop robots en de voordelen van deze lay-out

Op de vloer gemonteerde waterverwarmingsinstallaties verwarmen snel de lucht die passeert tussen de accuplaatsen. De verwarmde luchtlaag stijgt op in een korte tijd en de plaats ervan wordt ingenomen door zwaardere koude luchtstromen, dus volgens zijn werkwijze is het een conventioneel convectieapparaat. Dit zijn de beste radiatoren voor panoramische ramen: ten eerste zijn ze onzichtbaar, ten tweede verwarmen ze snel grote hoeveelheden lucht en ten derde belemmeren ze de stroom van uitwendige koude luchtmassa's.

Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om de batterij op elk hoogteniveau te installeren. De algehele stabiliteit van de bevestigde structuur zal afhangen van het montageblok en de sterkte van de ondersteunende wand. Hoewel fabrikanten proberen de blokken zo duurzaam en duurzaam mogelijk te maken, maar ze breken meestal en falen, dus dit type installatie van verwarmingsbatterijen wordt als de meest onbetrouwbare beschouwd.

Kenmerken van de installatie en bediening van verwarmingssystemen van het sokkeltype

Twee soorten componenten worden gebruikt voor de productie van plintradiatoren: dit zijn kunststofbuizen die heet water en kleine ribben of platen van verschillende metalen met een kleine hoogte en breedte ontvangen. Gemonteerde sokkelverwarmingstoestellen net onder de ramen, dichter bij de vloer. Dit is een goede manier om huizen te isoleren waar de ramen erg laag zijn. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt op zolderkamers.

Bij het installeren van plintradiatoren zijn er twee belangrijke beperkingen om in gedachten te houden: ten eerste moet de waterdruk in de buis niet meer dan drie atmosfeer overschrijden, ten tweede wordt water aan hen toegevoerd met een temperatuur die niet hoger is dan vijfentachtig graden. Deze nuances zijn te wijten aan de kwaliteit van het materiaal van de buizen, als ze worden verwaarloosd, zal het plastic gewoon barsten of barsten.


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-9


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-10

Stalen verwarmingsapparaten

Staal, als materiaal voor radiatoren, wordt het meest gebruikt in conventionele paneelverwarmingsinstallaties van vloer- of wandtype. Ze zijn het meest betaalbaar en vrij effectief in werk. Ze werken als de convectoren die in de vloer zijn ingebouwd: de lucht tussen de platen warmt op en komt omhoog en koude luchtstromen komen om deze te vervangen.

De belangrijkste voordelen van stalen kachels:

 • Lage prijs;
 • De snelle verwarming van de lucht in het pand;
 • Economisch energieverbruik in zowel elektrische radiatoren als waterachtige installaties;
 • Voor het maken van paneelverwarmers wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig en slijtvast staal, zodat ze lang meegaan;
 • De overige componenten zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

nadelen:

 • Waterverwarmers tolereren geen interne waterslag vanwege de kleine dikte van de stalen wanden;
 • Wanneer water wordt afgevoerd tijdens onderhoudswerkzaamheden, komen de binnenzijden van de ribben in contact met lucht, wat oxidatie en roest veroorzaakt;
 • Omdat de lucht erg snel opwarmt, kunnen er tochtstromen in de kamer verschijnen.


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-11


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-12


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-13

Aluminium verwarmingssystemen

Het eerste dat u moet weten, is dat batterijen van dit type alleen worden gebruikt voor onafhankelijke verwarmingsapparaten vanwege een aantal beperkingen: ze zijn niet bestand tegen de waterdruk van het algemene verwarmingssysteem en oxideren snel van binnenuit door water van slechte kwaliteit, wat leidt tot corrosie van inwendige verbranding oppervlakken.

Volgens de productiemethode zijn aluminium radiatoren verdeeld in twee types:

 • Cast. De buitenste platen of ribben worden gegoten uit een aluminiumlegering;
 • Extrusie. Delen van de batterij worden in speciale fabrieksinstellingen uit een enkele aluminiumplaat geperst.

De voor- en nadelen van aluminium kachels zijn hetzelfde, ongeacht de productiemethode. Het enige dat gegoten batterijen onderscheidt van extrusiemodellen is de prijs en het minimum dat niet zo belangrijk is voor de eindklant.


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-14


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-15


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-17


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-18


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-19

Gietijzer verwarmingsradiatoren

Goedkoop en betrouwbaar verwarmingsapparaat dat alle inwoners van de voormalige Sovjet-Unie kent: gietijzeren vloerverwarming kan overal worden gevonden. Zware batterijen warmen langzaam op: gewicht en verwarmingstijd zijn de twee belangrijkste nadelen. Maar ze dienen nog lang, de 50-jarige termijn voor hen is de norm. Onlangs zijn gietijzeren batterijen in retrostijl populair geworden, hun productie en verkoop zijn al in het buitenland gevestigd. Dergelijke batterijen zien er stijlvol en mooi uit en zijn in staat om het interieur van veel particuliere huizen te versieren.

De belangrijkste voordelen van gietijzeren kachels:

 • Lange levensduur;
 • Corrosie weerstand;
 • Na het uitschakelen houden ze de warmte lang vast.

nadelen:

 • Groot gewicht;
 • Verwarm langzaam.


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-20


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-21


napolnie-radiatori-sposobi-ustanovki-preimushestva-i-vozmozhnie-minusi-22-foto-22

Bimetaal radiatoren

Batterijen gemaakt van composietmateriaal, voornamelijk gebruikt voor de productie van staal en aluminium. Het eerste onderdeel gaat naar interne buizen te maken, de tweede - voor externe warmte-overdracht ribben. Met deze lay-out kunt u een sterke en duurzame installatie van verwarming maken. Bimetaalverwarmers worden in het buitenland gemaakt, dus ze zijn vrij duur.

De belangrijkste voordelen van bimetaalverwarmers:

 • Hoge warmteafvoer;
 • Weerstand tegen hydraulische schokken en schommelingen in de inwendige druk;
 • Economisch verbruik van verwarmingscomponenten;
 • Snelle installatie.

Nadelen: hoge kosten.

We moeten ook de autonome olie-radiatoren vermelden. Vloerinstallaties van dit type zijn niet afhankelijk van de openbare verwarming en zullen nuttig zijn in die periode van het jaar waarin het nog niet is inbegrepen. Helaas verbruiken accu's van elektrische olie veel energie en kunnen ze niet worden toegeschreven aan zuinige warmtebronnen.

Pin
Send
Share
Send
Send