Thuis en stijl

Tapijt aan de muur: moderne gebruiksideeën in het interieur (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Eerder was het tapijt aan de muur ongelooflijk populair. Vaker werd het gebruikt om de warmte binnenshuis te houden. Vandaag heeft het product zijn doel volledig veranderd. Tapijt op de muur in een modern interieur draagt ​​bij aan het oorspronkelijke ontwerp van de kamer.

voordelen

Ontwerpers bij het maken van interieurs gebruiken vaak prachtige tapijten vanwege een aantal van hun positieve eigenschappen:

 • de kamer een speciaal tintje geven;
 • gebruiken als een verbindingselement tussen objecten;
 • de conclusie van de semantische belasting van de kamer;
 • het creëren van een ongewone en complete look.

Tegenwoordig zijn er zoveel vormen, modieuze tinten en patronen van tapijten dat ze kunnen concurreren met elk muurelement van het decor.


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-2

Kindertapijten aan de muur in de kamer voor het kind zien er niet minder indrukwekkend uit. Ze kunnen een deel van de compositie worden. Het heldere product met de afbeelding van sprookjeshelden heeft een positief effect op de ontwikkeling van de baby en zorgt voor een meer comfortabele en gezellige sfeer.

Sommige mensen hebben de neiging om hun gebouwen effectief te versieren, maar weten niet hoe ze een tapijt op de muur moeten kiezen, zodat het niet op Sovjet-tijden lijkt. Aanbevelingen van ontwerpers voor de keuze van producten zijn als volgt:

 • Het is noodzakelijk om zelfs de mooiste tapijten van grote afmetingen te weigeren, met name die de hele muur bedekken. Zo'n kamer ziet er smakeloos uit en geeft schaduwen uit het verleden.
 • De vorm van het product moet het algehele ontwerpidee belichamen. Als de kamer bijvoorbeeld veel ovale voorwerpen heeft, hangen we het ovale tapijt op.
 • Het hoofdkleurenschema wordt geselecteerd in overeenstemming met de tinten in de kamer.
 • Als de kleuren in kleine maar prominente fragmenten op het tapijt aanwezig zijn, moeten ze in gordijnen, servetten en capes op een stoel of bank worden herhaald.
 • Het product in één kleur met de wanden zal met hen versmelten. Het effect op de tegenoverliggende muur verdunnen is een helder beeld.
 • De toon van de vloer bij het kiezen van een schaduw speelt een grote rol. Een rood tapijt of een ander tapijt in een warm lentebereik wordt geselecteerd voor de lichte vloeren; tot grijs - roze of lila; naar het donker - beige, zachtblauwe of witte tapijt.

In elk geval moet het product harmonieus passen in de algemene stijl van de kamer en worden gecombineerd met alle elementen van het decor.


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-5


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-6

Interieur stijlen

Tapijt op de muur binnen in elke stijl ziet er harmonieus uit. Dit geldt zowel voor historische en etnische trends, als voor moderne, waarbij schilderijen of posters worden vervangen.

Aziatisch

Het tapijt moet dun en pluisvrij zijn. Afbeelding: draken, sierlijke vogels en bloeiende bomen. Er is gekozen voor een kleurrijk, maar beknopt product dat de stijl van de cultuur weerspiegelt.

Afrikaanse

Passende ronde tapijten of in de vorm van een tapijt. Het kleurenpalet is sappig en helder. Het ornament is bont, de aanwezigheid van dierenprints en tekeningen met de natuur is welkom.

middeleeuws

Het maakt gebruik van tapijtproducten met de afbeelding van de wapenschilden. Ze zouden sporen van geschaafde, verkleurde verf moeten hebben en het effect moeten creëren dat het in veel veranderingen is geweest.


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-9


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-10


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto.jpeg">

Ecostyle

Een van de meest modieuze trends. Wol, zijde en andere natuurlijke stoffen zijn welkom. Het patroon van het tapijt kan de ecologische oriëntatie weerspiegelen, een gazon nabootsen, hout of de rondingen van een natuursteen.

Gemengde stijlen

Een tapijt van een grootmoeder zou geschikt zijn in stijlen die elementen uit vorige tijdperken combineren. Dit is vintage, retro of eclectisch. Wandtapijten of gewone producten voor dergelijke gebouwen worden enigszins door verschillende regels gekozen.

Voor de vintage-stijl is geschikt tapijt, die een historische waarde heeft. Retro-stijl stereotiepe Sovjet-producten. Er zijn geen beperkingen in eclecticisme, omdat er volledig verschillende objecten worden gebruikt.


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-11


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-12


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-13

Interessante oplossingen

Wandtapijt en normale tapijten worden niet alleen in de standaardpositie gebruikt. Er zijn enkele interessante ideeën over hun locatie en functies:

 • decoratie van de kop van het bed;
 • registratie in een frame;
 • lokale opwarming;
 • gebruik als lambrequin.

Het product kan een volledige vervanging voor de kop van het bed zijn. Het biedt voldoende ruimte voor experimenten - horizontale of verticale positionering, hanghoogte, etc. Bovendien heeft het tapijt een uitstekende geluidsisolerende functie.


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-15


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-2.jpeg">

Het ziet er interessant klein tapijt uit, versierd in een lijst. Hoe is het erger dan schilderijen of foto's? Een prachtig tapijt is een kunstwerk. Achter het frame zal hij geen stof verzamelen.

Op de betonnen koude muur kun je een tapijt ter hoogte van de taille hangen ter bescherming tegen de kou. Dit lijkt meer op de traditionele manier van gebruiken, maar het is zijn relevantie vandaag niet verloren.

Wandtapijten die geschikt zijn voor de breedte van het raam kunnen een originele lambrequin worden. Het is alleen relevant in kamers aan de zuidkant. In dergelijke ruimtes wordt het overtollige licht het sterkst gevoeld. Zelfs hier worden tapijten met fijn textiel zonder een stijve en dichte basis geselecteerd.


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-16


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-17


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-18

Hoe te hangen?

Het proces om het tapijt aan de muur te bevestigen is erg belangrijk. Hoe hang je een tapijt aan de muur zodat het niet netjes doorbuigt en neerkomt:

 • Hamer en spijkers. De sluiting bevindt zich in stappen van 20 cm. De optie is beter geschikt voor tapijten met een lang dutje. Het nadeel is de gaten in het product en de muur.
 • Houten rail en deuvels. De dikte van de lamellen is minimaal gekozen, zodat het tapijt de muur niet over een lange afstand verlaat.
 • Ringen en houten latten of spijkers. Speciale ringen worden gekocht in winkels met hulpstukken. Ze worden op een afstand van 20 cm aan het canvas genaaid, waarna het tapijt wordt opgehangen.

U kunt het product ophangen met andere opties - haken voor kleding, draad, enz. Het belangrijkste is om het tapijt er esthetisch aantrekkelijk uit te laten zien.


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-19


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-20


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto.png">

Hoe schoon te maken?

Veel gastvrouwen houden niet van het tapijt aan de muur vanwege de moeilijkheden die zich voordoen tijdens het schoonmaken. Het verzamelt veel stof op zich en het is noodzakelijk om complexe manipulaties uit te voeren om de ruimte op te frissen.

Hoe het tapijt te reinigen zonder het van de muur te verwijderen:

 • Tapijten worden niet vaker dan twee keer per week schoongemaakt met een stofzuiger. Het is niet raadzaam om de spuitmond te drukken. Moet in de richting van de stapel bewegen.
 • Je kunt het tapijt op de muur kloppen met een vochtige plaat. Ze bedekte het product en sloeg eruit. Alle vuil blijft op de stof achter.
 • Vetvlekken van het tapijt worden verwijderd met zaagsel of aardappelzetmeel gedompeld in benzine.

Tapijt aan de muur is niet langer een saai en saai element in het appartement van elke persoon, maar een effectief hulpmiddel in de handen van ontwerpers en gewone mensen die een ongewoon interieur willen creëren.


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-21


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-22


kover-na-stenu-sovremennie-idei-primeneniya-v-interere-26-foto-23

Pin
Send
Share
Send
Send