Thuis en stijl

Hoe laminaat zelf repareren?

Pin
Send
Share
Send
Send


Laminaat - vloeren, die worden gekenmerkt door een hoge weerstand tegen slijtage, maar zelfs ondanks deze eigenschap, als u de regels overtreedt of onjuiste installatie van defecten op het oppervlak. We zullen vertellen hoe het optreden van tekorten kan worden voorkomen of om het oorspronkelijke uiterlijk van de reeds beschadigde gelamineerde coating te herstellen.

Hoe verwijder je krassen?

Krassen of spaanders op het oppervlak van de vloerbedekking verschijnen als u het meubilair zonder speciale "vloermatten" onder de poten verplaatst. Gebreken treden ook op wanneer zware voorwerpen op de grond vallen. Bovendien kunnen zelfs kleine zandkorrels die aan de zool van een schoen vastzitten lelijke sporen op de vloer achterlaten. Dus zelfs met zorgvuldige omgang zal de gelamineerde coating vroeg of laat gerestaureerd moeten worden.


kak-samostoyatelno-otremontirovat-laminat


kak-samostoyatelno-otremontirovat-laminat-2

Er zijn verschillende manieren om krassen op het laminaat te verwijderen. Kleine beschadigingen worden geëlimineerd met behulp van waskrijtjes, diepe krassen en schilfers worden verwijderd met speciale stopverf. Inspecteer het beschadigde gebied zorgvuldig. Misschien kan de gelamineerde coating niet worden gerepareerd, dan moet het beschadigde bord worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Waskrijtjes

Waskrijtjes lijken op potloden van klein formaat. Door het brede kleurenspectrum kunt u snel de gewenste schaduw vinden.

De reparatie van laminaatvloeren met waskrijtjes wordt als volgt uitgevoerd:

 1. De site die u wilt repareren, moet u eerst grondig reinigen van stof of puin. Als dit niet gebeurt, valt de was op de vuildeeltjes. Dus, om te vertrekken tijdens de operatie.
 2. Op het schoongemaakte gebied wordt een laag wasstick aangebracht. Indien nodig wordt deze procedure herhaald.
 3. Nadat de scratch is verdwenen, blijft een briljante markering op zijn plaats. Dit komt door teveel was. Het moet worden verwijderd met een stuk droge, zachte doek.

We herhalen dat deze methode alleen geschikt is voor ondiepe krassen.

U kunt met uw eigen handen zeer merkbare slijtage op de laminaatvloer verbergen, het is niet nodig om de hulp van specialisten in te schakelen. Om dit te doen, moet u een speciale pasta kopen. Reparatieset moet zorgvuldig worden geselecteerd om niet te worden verward met de kleur. Het maakt niet uit of je een donker of licht laminaat hebt, je kunt zelfs de gewenste schaduw krijgen door verschillende kleuren te mengen. Neem een ​​stuk coating naar de winkel om het als een monster te gebruiken. Speciale samenstelling kan worden vervangen door acrylkit. Meestal wordt het gekocht in het wit, en de gewenste schaduw wordt bereikt met behulp van een kleurstof.

Werken met stopverf vereist nauwkeurigheid. Het risico bestaat dat bij de eerste poging niet alles goed zal komen. We raden aan om van tevoren te oefenen op het reservebord voordat u probeert het defect op een prominente plaats te repareren. Dit zal je vertellen of de kleur goed is. En leren om krassen te maskeren en gechipt in te bedden.

Het proces van het elimineren van defecten ziet er als volgt uit:

 1. De coating wordt gereinigd van stof en ander vuil.
 2. Een viskeuze massa wordt in een kleine hoeveelheid uit de buis geperst op het gebied dat wordt ingebed. Een deel van de pasta wordt op de spatel aangebracht (het kan van hout, plastic, rubber of metaal zijn).
 3. Bij het egaliseren moet de stopverf in de chip iets worden ingedrukt.
 4. Na het aanbrengen wordt het gebied met een vochtige zachte spons afgeveegd, waarbij overtollig materiaal wordt verwijderd.
 5. De gerestaureerde plaats blijft enkele uren staan ​​tot deze volledig droog is.

Als je ziet dat de schade op de coating te sterk is, is het beter om geen tijd te verspillen aan het beëindigen ervan. Ga onmiddellijk door met het vervangen van beschadigde borden.


kak-samostoyatelno-otremontirovat-laminat-5


kak-samostoyatelno-otremontirovat-laminat-6

Hoe het laminaatbord vervangen?

Er zijn twee soorten laminaatplaatverbindingen:

 • Inklapbaar, waaronder zwenkbaar, combinatie en vergrendelingen zoals "klik" en "t-lock".
 • Disposable, deze omvatten sloten "lock" en lijm.

In dit opzicht zijn er twee methoden voor het vervangen van gelamineerde platen: de eerste omvat het demonteren van de coating, de tweede is mogelijk met behulp van een cirkelzaag.

Deze methode is eenvoudiger, maar zal meer tijd in beslag nemen, vooral als het versleten bord ver van de muur is verwijderd, dus is het raadzaam om het te gebruiken als de beschadigde plaats zich in de buurt van de plint bevindt. Als het misvormde laminaat zich in het midden van de kamer bevindt, duurt het lang om de volledige coating te demonteren. In dit geval raden we aan het laminaat te repareren zonder het te demonteren. Je kunt hieronder over deze methode lezen.

Stapsgewijze instructies voor het vervangen van gelamineerde platen:

 1. Eerst moet u toegang tot de coating verlenen. Om dit te doen, moet u de sokkel demonteren, die zich naast de muur naast het beschadigde bord bevindt. Verwijder de plint voorzichtig om niet te beschadigen, anders kan deze niet meer worden gebruikt.
 2. Vervolgens wordt met behulp van een beitel de hoekplank geopend (eerst langs de lange zijde en dan langs de korte zijde).
 3. Het volgende is om de coating te demonteren naar het beschadigde gebied. Om de kaarten gemakkelijk los te maken, moeten ze 45 ° worden verhoogd. Dus de uiteinden worden losgemaakt van de groeven, zonder de sloten te bederven.
 4. Vervangende borden voorzichtig en langzaam gemaakt. Bij het leggen van nieuwe platen gaten vermijden.
 5. Na vervanging wordt de gedemonteerde coating in omgekeerde volgorde gemonteerd. Plinth keert terug naar zijn oorspronkelijke plaats.

Nieuw bord moet hetzelfde merk zijn dat al beschikbaar is. U vermijdt dus problemen met vergrendelingen of kleurverschillen.

Zelf-doe-laminaatreparatie gebeurt als volgt:

 1. Voordat je een gehavend bord knipt, moet je een opmaak maken. Om dit te doen, plaatst u de puntjes in de hoeken van het bord. Vanaf de bovenkant van de hoeken naar binnen worden kleine segmenten (3-5 cm) onder een hoek van 45 ° gehouden. Door interne markeringen te combineren, krijgen we een rechthoek, ter grootte van iets minder dan een gelamineerd bord.
 2. Een zaag voor het parket is een binnenste rechthoek uitgesneden. Knip het van alle kanten en probeer de randen niet te beschadigen. Dit moet voorzichtig gebeuren, zodat de snijlijn glad is. Daarna wordt het uitgesneden deel verwijderd.
 3. Het grootste deel is verwijderd, het blijft om de restanten van het laminaat te verwijderen. Butt-onderdelen breken met een beitel, hamer of tang. De resterende stukjes van het bord moeten worden ingediend.
 4. Voordat u een nieuw bord installeert, moet u een voorbereidende actie uitvoeren. Om dit te doen, moet de verbindingspen worden geplaatst, waardoor een wigvorm ontstaat.
 5. Bereid het oppervlak voor op montage. De lijmresten worden gereinigd met een beitel. Stofzuigen verwijdert zaagsel en ander klein vuil. Inspecteer de nabijgelegen borden zorgvuldig. Als hun conditie te wensen overlaat, moeten ze ook worden vervangen.
 6. Er wordt een nieuw bord ingevoegd dat controleert of het in de maat past. Daarna worden de zijkanten van het bord en de oppervlakken die ermee in contact komen behandeld met lijm. Plaats het dan op zijn plaats.
 7. Gebruik een droge doek om overtollige lijm te verwijderen.
 8. De plaats van reparatie moet worden hersteld. Om dit te doen plaats je iets zwaar bovenop.

Het is toegestaan ​​om de lading te verwijderen en de coating na 12 uur te gebruiken.


kak-samostoyatelno-otremontirovat-laminat-10


kak-samostoyatelno-otremontirovat-laminat-11

Hoe de gaten tussen de gewrichten te elimineren of te maskeren?

Er zijn verschillende redenen waarom er onaantrekkelijke hiaten zijn tussen laminaatplaten:

 • Ondermaats materiaal kopen. Om te besparen, kunt u een fout maken met de keuze van het laminaat. Te goedkope dekking is vaak problematisch. In dit geval verschijnen zelfs na een correcte installatie gaten in de verbindingen. Gebruik geen platen met scheuren of vervormingen, zelfs als hun gebreken minimaal lijken. Tijdens de operatie zal de situatie sterk verslechteren.
 • Zelfs bij één fabrikant kunnen partijen variëren in de grootte van de planken of in de types van het slot, zodat de verbindingen in de loop van de tijd loskomen en kleine openingen verschijnen.
 • Op een oneffen oppervlak leggen. Fabrikanten garanderen een lange levensduur voor een vloerbedekking alleen wanneer ze op een vlakke vloer worden geplaatst. Zelfs het substraat wordt na verloop van tijd verdicht, verliest zijn schokabsorberende vermogen en stopt het compenseren voor de oneffenheden van de vloer. Controleer dus voordat u de planken legt de mate van vlakheid van de voet in de kamer en gebruik, indien nodig, een zelfnivellerende dekvloer.
 • Grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Borden veranderen hun volume, er ontstaan ​​gaten. Voordat u het pakket met laminaat installeert, moet u een paar dagen in de kamer liggen om te wennen aan de klimatologische omstandigheden. Na de installatie is het noodzakelijk om ongeveer hetzelfde niveau van vochtigheid en temperatuur in de kamer te handhaven.


kak-samostoyatelno-otremontirovat-laminat-12


kak-samostoyatelno-otremontirovat-laminat-13

Als de scheuren verschijnen, dan is in dit geval de reparatie van het laminaat met uw eigen handen gedaan:

 • De eenvoudigste manier is om het gat mechanisch te sluiten. Probeer de opening kwijt te raken door een hamer meerdere keren in de richting van de opening te slaan.
 • De gleuven kunnen worden gevuld met speciale houtvuller. Deze optie is geschikt als de gaten klein zijn.
 • De laatste oplossing is om de gelamineerde coating gedeeltelijk of volledig te ontmantelen. Hoe dit te doen, weet je al. Het is niet nodig om goede boards weg te gooien, alleen probleem-exemplaren moeten worden vervangen (let op groeven en richels).

Beschadigde platen kunnen mechanisch worden omgelegd en opnieuw worden gebruikt, maar op de lange termijn zal er nog steeds een probleem met gaten zijn.

Bekijk de video: Repareren van schade aan Laminaat vloer - Multischadeplan (Juli- 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send