Thuis en stijl

Welke tondeuses doen het best?

Pin
Send
Share
Send
Send


Een privéhuis is een geweldige plek om te ontspannen, maar het onderhoud van het achtererfgebied vereist veel kracht. Het is noodzakelijk om het gras constant te maaien, bomen en struiken te snoeien. Er zijn hulpmiddelen die deze lessen gemakkelijk en plezierig kunnen maken. Dit zijn tuinscharen van verschillende wijzigingen.


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-2

Soorten tuinschaar en basis selectiecriteria

Grasscharen zijn mechanisch en elektrisch. Ze zijn gewend om:

 • Zorg voor bloembedden, snijrozen.
 • Vorming van hedge en zorg voor haar.
 • Grasmaaiers en eventueel gemaaid gras.

Hoe een geschikt model kiezen? Verschillende soorten werk vereisen verschillende soorten tuinscharen. Voor het trimmen van gazongras en kronen van naaldheesters zijn handscharen met een golvende snijrand geschikt. Voor zachte bladeren en takken geschikt hardnekkig lemmet. Voor het vormen van een haag is het beter om een ​​schaar en een snoeischaar te gebruiken.

In de uitverkoop vindt u tuingereedschap van verschillende fabrikanten. De meest populaire zijn:

 • Fiskars;
 • GARDENA;
 • Yato;
 • Intertool;
 • FELCO;
 • Verdi;
 • Verano.


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-5


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-6


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-7

Mechanische tuinschaar

Scharen zijn meestal lichter dan elektrische scharen, maar er is veel meer nodig om ermee te werken. Bovendien zijn ze goedkoper dan elektrisch. Hoewel de modellen van mechanische scharen van verschillende fabrikanten sterk kunnen variëren in prijs. Het hangt ook af van het materiaal van de schaar en een reeks extra functies.

Handschaar Fiskars 1020478 hebben gekartelde bladen van 25 cm lang en beschadigen de structuur van de behandelde boomtakken niet. De schaarhandgreep is gemaakt van slagvast kunststof, zodat u met hen kunt werken bij elk weer, zelfs in de regen.

Tuinschaar voor het maaien van struiken en gras Fiskars PowerLeverTM 113710 zijn ontworpen voor heggen en grasvelden. Het snijgedeelte kan worden afgesteld door in de juiste hoek te draaien, dus snijden met een gazonschaar is eenvoudig, u hoeft niet voorover te buigen. Bladen van hoogwaardig roestvrij staal. Tijdens opslag zijn ze geblokkeerd. Het handvat is gemaakt van versterkt glasvezel. Handgrepen zijn lang, 90 cm, gereedschapbreedte 20 cm, gewicht 1,4 kg.

Extra lange schaar voor gras Fiskars 113690 is uitgerust met een servosysteem dat knellen bij het snijden van dikke takken voorkomt. Je kunt zelfs met één hand werken. Naar de grond leunen is ook niet nodig. Greeplengte 1 m. Het snijdeel draait 360 °. Het gewicht van de schaar is slechts 600 g. De schaar wordt snel en efficiënt gesneden. Het werk is nog beter met handschoenen. Het handvat, hoewel comfortabel, kan druk uitoefenen op een hand tijdens langdurig gebruik. Het model heeft een slot.

Greenmill Classic schaar met een gewicht van slechts 90 g is ontworpen voor floristische werken. Ze zijn gemakkelijk in de hand te houden dankzij de plastic voering op de stalen handgrepen. Messen van hoogwaardig gehard staal. Toegegeven, gebruikers merken op dat de hendels van de schaar te flexibel zijn, ze hebben niet de vorm, zodat ze alleen kunnen worden gebruikt om bloemen te knippen, vervaagde knoppen, stekels, spikes af te snijden. Snijden bloemen voor boeketten, zoals een schaar breken de snede, zodat ze mooi blijven voor een lange tijd.

Draaiend tuinschaar biedt de mogelijkheid om het maaidek 180 ° te draaien. Tegelijkertijd kan het op verschillende posities worden bevestigd, bijvoorbeeld tot 45 °, zoals in de roterende schaar Centrotool (0240). Hun teflon-gecoate bladen hebben een golfachtige vorm, die voorkomt dat de stengels van planten en boomtakken kauwen. Handgrepen van het apparaat hebben bescherming voor handen tegen verwonding door takken. Het gereedschap is bedoeld voor de vorming van een haag bestaande uit takken met een dikte tot 4 mm en snijgras. Het schaarslot beschermt tegen verwonding door de messen in gesloten toestand. Gereedschapslengte 33 cm, snijrand 13 cm, gewicht 400 g


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego.jpeg">


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-8


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-9

Het ontwerp van hendelgestuurde borstelsnijders bestaat uit twee tandwieloverbrengingsmechanismen. Een van hen verdeelt de inspanning gelijkmatig, de tweede helpt het werk te stabiliseren bij het snijden van sterke takken. Hendelaandrijving verdeelt de inspanningen van de tuinman, over de gehele lengte van de messen. Het is handig om de bosjes met een schaar te knippen, bomen af ​​te snijden, een haag te vormen.

De classificatie van door hefboom aangedreven scharen wordt geleid door het Finse model Fiskars HS52. Gereedschapslengte 54 cm Gewicht 0,6 kg. Roestvrij stalen messen.

Tuinschaar van Poolse grasfabrikant Flo, model 99301, met een totale lengte van 32 cm en een bladlengte van 13,8 cm, maakt het gemakkelijk om bloembedden, terrassen of gazongedeelten te hanteren. Messen zijn gemakkelijk te gebruiken dankzij de teflon coating. Het beschermt het metaal tegen corrosie, resten van gras en vuil kleven niet aan het werkoppervlak.

Elektrische schaar

Degenen die het gazon maaien met een mechanische schaar lijken te zwaar, het is beter om een ​​elektrische schaar te kopen. In dit geval is de aanwezigheid van een snoer om verbinding te maken met het stopcontact niet nodig. Ze worden aangedreven door lithium-ion-batterijen. De werkingstijd wanneer deze volledig is opgeladen, is ongeveer 45 minuten. Deze lading is voldoende voor het verwerken van een klein gebied. Sommige fabrikanten geven de geschatte lengte van de rand van het gazon aan, die voor één lading kan worden verwerkt.

De meeste snoerloze tuinschaar in de set heeft messen voor het maaien van gras en struiken. Ze zijn gemaakt van duurzaam gehard staal. Met behulp van dergelijke tuinscharen kunt u moeiteloos een gekrulde rand van het gazon uitvoeren. Vervolgens het mes verwisselen, de kroon van struiken vormen en ze de gewenste vorm geven. Batterijscharen zijn vrij licht, hun gewicht is, afhankelijk van het model, 0,5-1 kg. De vervangingstijd voor messen in moderne modellen is niet meer dan een minuut. Tegelijkertijd wordt het uitgevoerd zonder het gebruik van extra gereedschappen en apparatuur.

De classificatie van een schaar wordt geleid door het Duitse model AL-KO Multi Cutter GS 3.7 Li. Het gewicht is 550 g. De lengte van de messen voor het maaien van gras en struiken is 16 en 8 cm. Ze zijn bedoeld voor het snijden van gekruld gras en het vormen van een haag.


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-10


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-11


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-12

Het model van de tuinschaar GRUNTEK AS-3 is ook uitgerust met een paar messen: voor het maaien van gras van 11,58 cm lang en voor struiken van 8 cm lang. Li-ion 1.3 Ah batterijen met een spanning van 3,6 V worden niet ontladen tijdens opslag, hebben niet geheugeneffect. Gewicht van het gereedschap 1 kg.

Accuschaar voor het maaien van gras BOSCH ISIO met een lithium-ionbatterij met een capaciteit van 1,3 Ah. Een kenmerk van het model is het BOSH SDS-snelwisselsysteem. De maximale oplaadtijd is 5 uur. Tijdens één lading kunt u ongeveer 600 m van de rand van het gazon aan.

Met een zak voor het verzamelen van gemaaid gras kun je een knipbeurt combineren met het schoonmaken van de site. In dit geval zal het gewicht van de constructie enigszins toenemen. Een zachte rubberen greep op de schaarhandgreep, waardoor het apparaat niet in uw handen kan glijden, vergemakkelijkt het werk.

Het nadeel van dit soort apparaten kan worden beschouwd als:

 • Ze moeten regelmatig worden opgeladen, dit duurt ongeveer 5 uur.
 • Ze kunnen niet worden gebruikt op plaatsen die ver van elektrische netwerken liggen.

Gewoonlijk heeft elk huis voedingen, dus er zijn maar weinig plaatsen waar ze niet kunnen worden gebruikt.


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-13


kakie-sadovie-nozhnici-spravlyayutsya-s-rabotoj-luchshe-vsego-14

snoeischaar

Snoeischaren zijn ontworpen om takken met een kleine diameter te verwijderen. Ze kunnen verwijderbare messen, draadafsnijders, openingsvergrendelingen en aambeelden hebben. Kan worden gebruikt voor het trimmen van hagen en het vormen van kroonbussen.

Professionele snoeischaar Fiskars P90 PRO 111960 heeft een ergonomische vorm. De messen zijn gemaakt van duurzaam roestvrij staal met een teflon coating, de handvatten zijn gemaakt van polyamide, versterkt met glasvezel. Het bovenste mes is afneembaar. De lengte van het gereedschap is 23 cm, de maximale afsnijddiameter is 2,6 cm. Er zijn draadscharen en een blokker.

De snoeischaar Berger 1110 met een lengte van 22 cm is ontworpen voor het zagen van takken met een diameter tot 2 cm .De messen zijn gemaakt van gesmeed staal met een corrosiebestendige coating, het handvat is van gesmeed aluminium. Gewichtssnijder 230 g. Daarnaast is hij uitgerust met verwisselbare messen, haak met een groef voor drainagesap. Er is een inkeping voor het snijden van de draad, een klem voor veilig transport.

De snoeischaar van de Duitse fabrikant Original LOWE met een aambeeld heeft schoepen van gehard staal met teflon-coating. Ontworpen voor het snijden van takken met een diameter van 2,5 cm. Gereedschapsgewicht 270 g.

Miol-snoeischaar met ratelmechanisme 99-010 kan takken snijden met een diameter van 3 cm, gereedschapslengte 20 cm, er is een plastic houder.

Hooggelegen snoeischaar (hoog gesneden) Acapulco ZI 0937 (fabrikant Centroinstrument) wordt gebruikt voor het zagen van takken op grote hoogte. De set bevat een intrekbare aluminium handgreep met een lengte van 235 cm waarmee u takken kunt knippen op een hoogte van maximaal 363 cm. Het snijgedeelte met aangesloten schaar kan in 8 posities worden geïnstalleerd. De tool kan takken worden gesneden. Voor dit doel een zaag van een halve meter. Gewichtsvermindering 2,2 kg. Gebruikers beweren dat het niet gemakkelijk is om het op een uitgestrekte hand te houden. Bovendien willen ze dat de opgevouwen handgreep korter is.

De telescopische handgreep van polyamide hoogfrezen Fiskars 115562 is instelbaar van 2,3 tot 4,1 m. Het blad is gemaakt van roestvrij staal, de maximale snijdiameter van 3,2 cm Het snijgedeelte is 230 ° gedraaid. Gewicht snijhoogte 1,1 kg.

Een hulpmiddel kiezen om voor de site te zorgen, rekening houdend met de aanwezigheid van bomen erop, hun hoogte, het aantal gazons, gazons, bloembedden. Bepaal of u een aparte tuinschaar nodig hebt voor het maaien van het gazon, sierheesters en hagen, of u kunt het alleen doen. De juiste tool maakt de verzorging van de site gemakkelijk en plezierig, en het resultaat zal de eigenaars en hun gasten verrukken.

Bekijk de video: HOE MOET JE HAAR OPSCHEREN #TUTORIAL (Mei 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send