Thuis en stijl

Hoe de plint in het interieur te gebruiken: ongewone en standaard oplossingen (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het interieurontwerp ziet er niet uit zonder een goed gekozen plafond- of vloersokkel. Er is een grote verscheidenheid aan lamellen, afhankelijk van het materiaal van de fabricage en de kleuroplossing, zodat elke stijl van het interieur kan worden aangevuld met het ontbrekende element.

Rol in het interieur

Decoratieve uitsteeksels hebben niet alleen een belangrijk functioneel doel, maar vervullen ook esthetische taken:

 • De vloerplint in het interieur maskeert de onesthetische opening tussen de muur en de vloer. Onder hem zijn kabels;
 • De plint van het plafond verbergt de verbindingen tussen de wand- en plafondbekleding en de grootte van de ruimte neemt visueel toe. Decoratieve strook kan een helder accent in de kamer worden, waardoor het charme en individualiteit krijgt.

De sokkel kan een eenvoudige vorm hebben of een ingewikkeld patroon hebben, maar voordat een plafondplint of een sokkel voor de vloer van een kamer wordt gekozen, moet het materiaal worden bepaald.


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-2


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-3

materialen

U moet een richel aanschaffen die harmonieus in het algehele interieur past. De meest voorkomende plinten:

 • Wood. Het materiaal is vrij duur vanwege zijn milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Goed in harmonie met de vloeren en meubels. Vaak gebruikt walnoot, eik, bamboe, esdoorn.
 • MDF. Productietechnologie - persen van houtvezels bij hoge temperaturen. Ideaal voor de badkamer en keuken vanwege de weerstand tegen extreme temperaturen en vocht. MDF-plinten zijn gelakt of gelamineerd.
 • Gefineerd. Tijdens de fabricage worden verschillende kleuropties gebruikt. De basis van de plank is van dennen of vuren, en de coating is waardevolle houtsoorten.
 • Plastic. Het tabblad PVC is het meest populaire type. Het is bestand tegen omgevingsinvloeden en heeft een aantrekkelijke waarde. Dankzij een verscheidenheid aan texturen decoreert een plastic plint een appartement in elke stijl. Het is eenvoudig te installeren en in staat zich aan te passen aan de kenmerken van de kamer.
 • Polyurethaan. Dit element van polyurethaanschuim is op een modern modieus niveau in het interieur. Het is mooi, gemakkelijk te reinigen, onschadelijk en bestand tegen mechanische schade. Polyurethaan plint is een goedkope, maar hoogwaardige optie om stucwerk te vervangen. Hij is in staat om de meest gewaagde ontwerpideeën te realiseren. Polyurethaan plinten worden zelfs het meest complexe gebogen oppervlak gemaakt.
 • Onder het tapijt. De plaat is gemaakt van plastic en heeft een speciale groef voor het invoegen van stof. De plint helpt het tapijt veilig te bevestigen en bevordert een soepele overgang van de vloer naar de muur.
 • Keramiek. Ze worden gebruikt in ruimtes met een keramische of porseleinen steengoedvloer.
 • Cork. Gebruikt in exclusieve en ongewone interieurs. Het product kan worden gefineerd of gemaakt van massief kurk.

Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ze zijn allemaal eenvoudig te installeren en geven de ruimte een complete uitstraling.


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-4


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-5


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-6

Witte kleur

Witte plint in het interieur is vooral populair. Deze kleur wordt vaak gebruikt voor het plafond of raamkozijnen, dus dit frame past goed in het interieur.

Sneeuwwitte stroken kunnen het oppervlak van de kamer visueel vergroten.

Het materiaal van witte plinten voor de vloer wordt geselecteerd op basis van de parameters van de vloer. Als de vloer bijvoorbeeld massief eiken is, is de juiste beslissing om een ​​houten plint te plaatsen.

In ruime kamers is passende brede plint in het interieur. Het geeft het een solide uitstraling, vooral in combinatie met kolommen. Een richel aan de onderkant van de kamer beschermt deze tegen beschadiging.

Witte plinten en muur vereisen zorgvuldig onderhoud en reiniging. Ze verzamelen gemakkelijk vuil en stof op zichzelf.


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-8


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-9

Contrastcombinatie

Fans van gedurfde beslissingen kunnen de afwerking van de kamer voltooien met een haas van contrasterende kleuren. De donkere rand van wengehout is een interessante decoratieve zet. Het ziet er interessant uit in combinatie met zwarte vloertegels en heldere decoratieve elementen - rood of geel.


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-10


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-11


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-12

Een van de primaire kleuren in het interieurontwerp kan worden herhaald in plinten. De mooiste lookstrips die bij de meubels passen. De plintkleur is toegestaan ​​in de schaduw van een detail van de kamer. Bijvoorbeeld gordijnen, dakranden, schilderijlijsten, textiel.

U kunt een andere optie kiezen en de plint in de kamer verfraaien in een tint die niet wordt gebruikt voor decoratie, maar die wordt gecombineerd tussen de basistonen van decoratie of meubels.


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-13


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-14


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-15

De keuze van de plint in de kleur van de kamerelementen

U wilt niet altijd alleen een klassieke witte sokkel in het interieur gebruiken. Soms om het evenwicht te behouden, wordt het product gekozen op basis van de kleur van de elementen in de kamer:

 • Paul. Als we een standaardcombinatie van een vloer met een vloerplank kiezen, zal deze geen aandacht trekken. Soms kun je de juiste kleurplint niet vinden en kom je dan bij het hulpelement om te schilderen. De compositie wordt strikt in de schaduw van de bestaande vloer gekozen. De kleuren worden vóór of na de installatie uitgevoerd.
 • De muren. Plint in het interieur onder de kleur van de muren speelt ook geen enkele decoratieve rol. Maar ze zijn in staat om de hoogte van het plafond visueel te vergroten. Plank wordt gelijktijdig met de wanddecoratie in een donkere of lichte tint geschilderd.
 • De deur. De opening in de muur, canvas en uitsteeksels zijn gemaakt in één kleurenschema. Van de zijkant lijkt het alsof de plank de hele ruimte doorbelt. Dus zwarte of gekleurde plint combineert alle elementen van het interieur.
 • Venster. Een interessante en gewaagde combinatie wordt niet vaak gebruikt. Het ziet er het meest indrukwekkend uit als de vensteropening zwart, olijf, grijs of in een andere niet-standaardkleur is. Designer receptie werkt niet met een raam gesloten gordijnen.
 • Furniture. Het is de grootste compositie in de kamer, dus het kleurontwerp in een vergelijkbare tint creëert een stijlvol interieur. Een keuken met een grijze suite wordt bijvoorbeeld aangevuld met een grijze plint, ongeacht de toon van de muren, het plafond of de vloer.
 • Plafondbalken. Witte brede plinten benadrukken op gunstige wijze de elegantie van witte balken. Hetzelfde effect produceert een donkere balk met een donker product.

Een hoge plint in het interieur kan fungeren als een onafhankelijk element van het decor, vooral als het in een lichte tint is gemaakt. Met een breed uitsteeksel kunt u communicatie en andere niet-esthetische details verbergen. Het belangrijkste is dat de kleur wordt gecombineerd met andere kleuren in het interieur.


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-16


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-17


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-18

De keuze is afhankelijk van het gedeelte van de kamer

Voor een harmonieuze combinatie van plint in het interieur houdt rekening met de grootte van de kamer:

 • grote kamer. Hier is de keuze van plinten in breedte, patroon en vorm bijna onbegrensd. Voor hoge plafonds is een brede plafondplint in het interieur geselecteerd, zodat deze niet verloren gaat in de open ruimtes van de kamer. Een element met een patroon voor stucwerk zal een gewone algemene ruimte met een hoogte van 2,8 m veranderen in een feestelijke hal;
 • kleine kamer. In zulke kamers ziet een nette, kleine sokkel er goed uit. Polyurethaan sokkel met licht stucwerk is toegestaan. Een richel met overlappende panelen zal een prachtig medaillon creëren in kamers in een romantische of klassieke stijl.

Voor het ontwerp worden zowel standaard plintsets als op maat gemaakte degenen gebruikt volgens het ontwerp. De eigenaar van het pand kan alleen beslissen welke optie het meest geschikt voor hem is.


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-19


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-20


kak-ispolzovat-plintus-v-interere-neobichnie-i-standartnie-resheniya-21-foto-21

Pin
Send
Share
Send
Send