Thuis en stijl

Acryl gevelbeplating voor tegenovergestelde huizen: moderne voordelen (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je aan de buitenkant van het huis denkt, kiezen eigenaren vaak voor materialen zoals opruimen. Onlangs acryl opruimen van het blok een huis aan populariteit wint. Het materiaal wordt gewaardeerd om zijn hoge esthetische eigenschappen en functionaliteit.

kenmerken

Het unieke materiaal van de panelen is vergelijkbaar met natuurlijke stammen, dus soms lijkt het erop dat het huis is omhuld met natuurlijk materiaal. De stevigheid van het materiaal wordt geleverd door dergelijke kenmerken:

 • De sterkte van de panelen en armaturen - acrylblokkenhuis in vergelijking met vinylpanelen is veel sterker en betrouwbaarder. Toepassing van het materiaal in verschillende klimaatzones is gebaseerd op deze eigenschap.
 • Weerstand tegen externe invloeden - de basiscomponent (acryl) zorgt voor de weerstand van het materiaal tegen chemische samenstellingen en negatieve milieu-invloeden. Bij het verzorgen van de panelen is het toegestaan ​​om verschillende stoffen te gebruiken, omdat de mogelijkheid van schade is uitgesloten.
 • Het minimale niveau van vervormingsveranderingen in shock, ultraviolette straling, temperatuurschommelingen. In het geval van vervorming beginnen de panelen te herstellen in de hogesnelheidsmodus vanwege de aanwezigheid van een zekere mate van plasticiteit.
 • Grote selectie van kleuren - gevelbeplating is gemaakt in verschillende kleuren. Als u wilt, kunt u panelen met verschillende insluitsels of andere extra inzetstukken kiezen of bestellen.


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-2

De panelen zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, dat is bedekt met een speciale polymeersamenstelling. Bij het ontvangen van technologie wordt gieten en extrusie gebruikt. Kenmerken van acrylbekleding dragen bij aan de overdracht van natuurlijkheid en massaliteit van houtproducten.

Voor- en nadelen

Acryl gevelbekleding wordt beschouwd als de nieuwste generatie materiaal. Dit komt door deze voordelen:

 • Groot aantal panelen - u kunt een materiaal kiezen in een andere kleur, configuratie of textuur.
 • Geen corrosiereacties.
 • Weerstand tegen de ontwikkeling van schimmel micro-organismen, schimmels.
 • Lange levensduur.
 • Betrouwbaarheid.
 • Gemakkelijke afwerking.
 • Minimale warmte-opname.
 • Verschillende imitatie-oplossingen (onder een blok, steen, blokhuis).
 • Eliminatie van kleurverlies door langdurige blootstelling aan UV-stralen.
 • Weerstand tegen vuur.
 • Lage toxische effecten.

Vanwege deze voordelen kunnen consumenten gedurende dertig of vijftig jaar acrylplaten gebruiken. Alleen metalen materialen voor afwerking kunnen concurreren met deze periode.


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-4


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-5

Tegen de achtergrond van veel positieve eigenschappen is er één nadeel. Dit zijn hoge materiaalkosten. Bovendien kan het toenemen vanwege de dikte, complexiteit van de kleur, verbeterde prestaties, maar recentelijk is er een tendens geweest om de prijs van deze panelen te verlagen als gevolg van marktverzadiging.

Dit type gevelbekleding kan worden ingedeeld volgens de richting van imitatie. Beroemd acryl opruimen onder de boom, namelijk onder het blok. Nog steeds mogelijke metaalprestaties of in de vorm van stenen.

Het onderscheiden van echt materiaal en opruimen is vrij moeilijk. De koper kiest voor de optie van imitatie. Hun kwaliteit is niet verschillend, dus je kunt kiezen op basis van externe verschillen. Panelen onder het blok worden vaker gebruikt voor buitendecoratie van een woonhuis, een zomerhuis. Metaalbeplating omhulde landbouwbedrijfgebouwen of openbare gebouwen.


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-9


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-10

toepassing

Installatie van acrylbeplating kan onafhankelijk of met behulp van een team van specialisten worden uitgevoerd. Als je de afwerking zelf wilt doen, moet je aandacht besteden aan bepaalde regels.

Eerst moet u het materiaalverbruik berekenen. Dit wordt gedaan door het oppervlak van de te trimmen wanden te delen door de lengte van het paneel. De grootte van het paneel is afhankelijk van de imitatieversie. De lengte van het blokhuis is ongeveer 3,1 m en de breedte is gelijk aan 20 cm.

De volgende fase is de voorbereiding van de gevel. Het oppervlak moet worden gereinigd van vuil en stof. Het is ook vereist om buizen, lantaarns en structuren in het zijraam te verwijderen die de installatie kunnen hinderen.

In het geval van woningafwerking met extra isolatiemateriaal, zal de installatie als volgt zijn:

 • Na oppervlaktevoorbereiding wordt de waterdichtingslaag gelegd.
 • Kratten installeren.
 • Het leggen en fixeren van het isolatiemateriaal tussen de roosterelementen.
 • Thermische isolatiesluiting door winddicht membraan.
 • Bevestiging van de contrabreshetki om de ventilatiefunctie van de gevelstructuur te verzekeren.
 • Installatie gevelbeplating.

Volgens deskundigen moet de installatie vanaf de achterkant van het huis worden gestart. Verlaagt vervolgens de kans op problemen bij het kijken naar de voorkant. Voor het afdekken van het gebouw onder het logboek is het beter om iemands hulp te gebruiken om het proces te vergemakkelijken.


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-11


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-12

Bij het uitvoeren van werken zijn de volgende gereedschappen en materialen vereist:

 • schroevendraaier;
 • Gebouw niveau;
 • hamer;
 • Saw;
 • tang;
 • Veiligheidsbril;
 • IJzerzaag of schaar voor metaal;
 • roulette;
 • Touw.

Natuurlijk, als een opwarming van een blokhut vereist is, worden de nodige verwarmende materialen en hulpelementen verkregen.


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-13


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-14


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-15

Kratten installeren

Het frame voor bevestiging kan worden gemaakt van metalen profiel of houten balken. Als het huis gemaakt is van houtblokken of hout, dan is het frame gemaakt van hout. De kist wordt met anti-corrosiespijkers dichter bij de hoeken bevestigd. Via het niveau is het noodzakelijk om de verticaliteit van de installatie te regelen. De lengte tussen de latten is 70 cm.

Het beginniveau wordt vastgelegd op een hoogte die de rand van de fundering bedekt. In dit geval moet u het krijt gebruiken, dat dient om strepen op de muur te tekenen. Daarna fixeren de spijkers de strook met een interval van 25 cm, de afstand tussen aangrenzende beginstaven is 1, 25 cm en biedt een variant van de natuurlijke uitzetting van het materiaal. Aan het einde moeten het begin en het einde samenkomen.

Na de bewerkingen zijn de hoekelementen bevestigd. Stel zo nodig het H-profiel in. De hoek wordt vastgelegd op een lengte van 6,4 mm vanaf het begin van de dakrand. J-profielen zijn voorzien voor raam- en deuropeningen, maar isolatie wordt eerst vastgesteld. Bovendien overlapt het onderste venster voor de afvoer van water, niet binnen, maar over de spijkerkoppen.


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-16


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-17


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-18

Installatie opruimen

Het afwerken van gevelbekledingspanelen begint met een bijlage bij het eerste profiel. Controleer de beweging van het paneel in verschillende richtingen. Het moet gratis zijn. De montage van de panelen begint vanuit de linkerbenedenhoek en wordt van onder naar boven uitgevoerd.

De bekleding van de platen wordt uitgevoerd door de methode van "kam in de groef." De afstand wordt waargenomen bij 2,5 cm. Acryl hout gevelbeplating en standaard panelen zijn gemonteerd in het midden, met uitzondering van afwijkingen. Bevestig het paneel niet vast.


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-19


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-20


akrilovij-sajding-dlya-oblicovki-domov-sovremennie-preimushestva-21-foto-21

De locatie van de verbindingen wordt uitgevoerd in de vorm van stappen. In dit geval is het interval 60 cm. Herhaal en verticale overlapping wordt uitgevoerd door drie rijen. Schroeven worden 15 centimeter ingeschroefd vanaf de randen van het materiaal. Voor het vergrendelen van de sloten van de onderste balk en zijn haken voorzien. Een extern profiel wordt gebruikt om de gaten te dichten. Het einde van de voering gebeurt door de eindplaat onder de overhang van het dak van het frame te bevestigen.

De buitenbekleding van het huis met acrylbekleding zorgt voor een betrouwbare, duurzame bescherming van het muuroppervlak. Een ruime keuze aan kleuren en texturen helpt om de mogelijkheden van huisdecoratie uit te breiden. Met de juiste installatie van een dergelijke gevel zal een grote toevoeging aan het huis voor vele jaren.

Pin
Send
Share
Send
Send