Thuis en stijl

Scheepsophanging: kenmerken, gebruiksgebied en typen (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Siding - speciale panelen van dezelfde grootte, gebruikt voor buitendecoratie van muren van gebouwen en structuren. De panelen zijn uitgerust met een slot in de vorm van een grendel, geperforeerde rand en gaten voor montage en eenvoudige installatie. Dit is het meest populaire facing-materiaal, dat is ontworpen om de volgende functies uit te voeren:

 • bescherm de muren tegen de invloed van weersomstandigheden - regen, sneeuw, wind, zon;
 • om het oppervlak te versieren en hun esthetische waarneming te verbeteren.

Panelen die visueel het oppervlak van het hout nabootsen of het instappen van schepen, worden boordboordsporen genoemd. Als je de lamellen vanaf de zijkant bekijkt, is een profiel in de vorm van een dubbele bocht, dat lijkt op golven die op elkaar lopen, duidelijk zichtbaar. Ze zijn ideaal op elkaar afgestemd en vormen een monolithisch oppervlak.


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-2

Schip gevelbekleding wordt veel gebruikt voor gevelbekleding:

 • privéwoningen en utiliteitsgebouwen;
 • openbare voorzieningen;
 • industriële gebouwen.

Het materiaal dat wordt gebruikt om de panelen te vervaardigen, bepaalt de aanwezigheid van twee soorten gevelbeplating: vinyl en metaal. De textuur van het oppervlak van de huid onder het scheepsboard kan glad of gebosseleerd zijn en kan met nauwkeurigheid dergelijke natuurlijke materialen zoals hout of steen reproduceren.

Het materiaal voor de vervaardiging van metalen panelen zijn platen van gegalvaniseerd staal. Om te beschermen tegen de effecten van verschillende atmosferische factoren, wordt de daaropvolgende polymeercoating uitgevoerd. Metalen producten hebben belangrijke eigenschappen:

 • handhaaf temperatuurdalingen;
 • bestand tegen mechanische belasting;
 • niet bang voor vuur;
 • niet vervagen in de zon;
 • gebruikt voor het afdekken van gebouwen met onvolledige krimp.

Metaal verandert zijn eigenschappen niet bij lage temperaturen, dus u kunt er in de winter mee werken. De vermelde materiaalkwaliteiten bepalen de prestatiekenmerken van het eindproduct. Metalen panelen hebben hogere technische en operationele eigenschappen dan vinyl-tegenhangers. Metalen gevelbekleding verdraagt ​​mechanische impact: het breekt niet, hoewel het kan buigen of een deuk kan krijgen met de mogelijkheid van later herstel.


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-5


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-6

De prijs van metalen gevelbeplating is afhankelijk van de coatingklasse, de beschermende eigenschappen en de weerstand tegen vervaging. Het oppervlak van de panelen is op twee manieren geschilderd:

 • aanbrengen van een beschermende en decoratieve polymeerlaag - waardoor het mogelijk is om 8 kleuren te krijgen;
 • poedermethode - hiermee kunt u het kleurbereik niet beperken, maar de prijs van producten aanzienlijk verhogen, met 20%.

De breedte van het metalen paneel is 26 cm en de lengte kan oplopen tot 6 m. Deze maat is handig voor grote oppervlakken. Aan de ene kant is dit een plus, en aan de andere kant is er een gebrek aan dit materiaal: een aanzienlijk soortelijk gewicht en specifieke afmetingen van het eindproduct beperken de toepasbaarheid ervan.

Vinyl gevelbeplating scheepspaneel is gemaakt van PVC met de toevoeging van modifiers. Vinyl is een biologisch inert en voldoende duurzaam vochtbestendig materiaal. Het is niet brandbaar, maar is vervormd onder invloed van temperaturen en instortingen met sterke gerichte impacts. Om de prestaties van de afgewerkte panelen te verbeteren, produceert u lamineren door een acrylfilm aan te brengen. Deze techniek beschermt producten tegen burn-out, verhoogt de duurzaamheid en vorstbestendigheid.

Universeel afwerkingsmateriaal - vinyl gevelbeplating "scheepshout" - heeft een breed scala aan kleuren en textuuropties: het kan glad zijn, het patroon van boomschors, steen, baksteen herhalen. De markt voor bouwmaterialen biedt een breed scala aan gevelbekleding, waarmee u unieke opties voor gevels kunt creëren. Voor residentiële gebouwen worden texturen van bomen het meest gebruikt en voor het bekleden van niet-residentiële objecten worden gladde panelen van verschillende kleuren gebruikt.

Modern materiaal waarvan de gevelbeplating is gemaakt, behoort tot de hoge klasse van brandveiligheid. Panelen branden niet, smelten niet en beschermen gebouwen op betrouwbare wijze tegen de gevolgen van ongunstige factoren en klimatologische invloeden.


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-9


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-10


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-11

Zowel metaal als vinyl gevelbeplating zijn net zo populair onder afwerkingsmaterialen, maar ondanks de duidelijke voordelen van beide, kunt u enkele van de voordelen van vinyl over metaalbeplating onder de aandacht brengen:

 • democratische kosten - lager dan metalen panelen;
 • een grotere thermische isolatiecoëfficiënt - minder verwarmd en gekoeld afhankelijk van de tijd van het jaar - u kunt een dergelijk oppervlak zonder angst in hitte en kou aanraken;
 • vanwege het lagere gewicht is het geschikt voor het afdekken van wanden die niet zijn ontworpen voor zware lasten;
 • gemak in transport en opslag.

Omdat de kenmerken van het schip van verschillende materialen verschillen, is het gemakkelijk om een ​​keuze te maken voor een bepaald type afwerkingsmateriaal.


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-12


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-13

Voordelen ten opzichte van andere soorten gevels

Scheepsboordhout wordt beschouwd als een van de meest geschikte profielen voor installatie en daaropvolgend onderhoud. Een van de andere voordelen van dit type afwerkingsmateriaal zijn de volgende veel voorkomende positieve aspecten van vinyl en metaal die "scheepsboord" opruimen:

 • optimale verhouding van hoge kwaliteit en redelijke prijs;
 • de doordachte geometrische vorm van panelen;
 • rijk kleurengamma voor elk ontwerpproject;
 • een stevig oppervlak creëren met afgedichte voegen;
 • hoge weerstand tegen externe invloeden door baleinen;
 • mogelijkheid van extra isolatie en waterdichting gevels.

Met al deze eigenschappen kunt u een keuze maken voor dit type afwerking van de gevel van gebouwen en constructies.


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-14


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-15

Manieren om opruiming te gebruiken

De technologie van bekledingspanelen is niet moeilijk en vereist geen professionele vaardigheden. Het vereist alleen een strikte opvolging van de volgorde van werkzaamheden tijdens de installatie van de gevelbekleding volgens de instructies van de fabrikant.

Gevel voorbereiding:

 • controle van verticals en draaibewerkingen met een metalen profiel of houten balken;
 • indien nodig worden isolatie en waterdichtheid uitgevoerd: een isolatiemateriaal (minerale wol) wordt geplaatst tussen de latten van de lat en bedekt met een membraan tegen vocht;
 • Daarbovenop is een andere krat verticaal geïnstalleerd voor ventilatie en als basis voor beplating;
 • nadat de isolatie werkt, worden de wanden opnieuw gecontroleerd op niveau.


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-16


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-17

Paneel installatie:

 • begint vanaf de onderkant van het gebouw, strikt horizontaal;
 • vooraf gemarkeerd oppervlak van de gehele gevel;
 • onderaan is gemonteerd, beginnend, bovenaan - het laatste niveau;
 • panelen vergrendelen zich achter elkaar;
 • de bovenkant van elk volgend paneel wordt met spijkers of schroeven aan de muur bevestigd;
 • Het laatste paneel is geïnstalleerd in de bovenste eindplaat.

Profielen worden aan elkaar vastgemaakt zonder onnodige spanning. Tijdens de werkzaamheden in de winterperiode nemen de afmetingen van technologische spleten toe tot 10 mm. Koppen van spijkers of schroeven zinken niet tot aan de aanslag, en tussen de strips laten ruimte voor uitzetting in het geval van temperatuurverschil. Deze montagemethode maakt een eenvoudige en betrouwbare installatie van alle onderdelen mogelijk.

Siding onder het boord van het schip zal het gevoerde gebouw ten goede veranderen. In de loop van de verdere werking is er geen behoefte aan extra speciale verwerking en verven van de wanden omhuld door het scheepsbouwhout. Om de gevels in goede staat te houden, is het voldoende om ze eenmaal per jaar met water te wassen met een slang - en ze zullen betrouwbaar meer dan twaalf jaar meegaan.


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-18


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-19


korabelnij-sajding-harakteristiki-oblast-ispolzovaniya-i-vidi-20-foto-20

Pin
Send
Share
Send
Send