Thuis en stijl

Beschikt over zwart laminaat in het interieur (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De gradatie van donkere laminaatkleuren is gewoon geweldig. Zoals bekend, worden natuurlijke materialen gebruikt in gelamineerde coatings. Bijvoorbeeld laminaat "zwarte eik" of "zwarte kaaiman." Om een ​​eik van deze schaduw te krijgen, moet de boom een ​​aantal verschillende behandelingen ondergaan. Wat betreft de krokodil, voor een vloerbedekking is het noodzakelijk om meer dan twee dozijn dieren te doden.

Rassen van laminaat

Er zijn verschillende soorten laminaat: lijm en prefab. Het verschil in de vorm zelf en de methode om de vloerbedekking tussen hen te bevestigen. De lijmmethode wordt dit genoemd omdat de uiteinden van de platen worden samengevoegd met een waterdichte speciale lijm. Prefab laminaat klikt samen zonder speciale vloeistoffen en armaturen. Zo'n vloer heeft veel meer voordelen. Een eenvoudige installatie draagt ​​er aan bij dat als u beschadigd bent, u eenvoudig één plaat kunt vervangen zonder de andere te demonteren.


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-2

Ook kan de vloer mat en glanzend zijn. Structureel zijn ze niet anders, maar hebben een aantal verschillen onderling, die bij het kiezen in aanmerking moeten worden genomen.

De glanzende zijde van het parket wordt als duurzaam en versleten beschouwd vanwege de speciale samenstelling van acryl, maar er kan mechanische schade aan het oppervlak optreden en het uiterlijk bederven. Dit feit moet worden herinnerd als u kiest voor laminaat voor de ingangskamer of als u huisdieren met klauwen heeft, maar in het algemeen, vooral glanzend zwart laminaat, ziet het er visueel duur en ongebruikelijk uit. Om de glans te behouden, moet u goed voor het laminaat zorgen. Gebruik speciale reinigingsmiddelen voor het reinigen van vloeren.

Voor elk huis of appartement perfect zwart laminaat. Hiermee kunt u een duidelijk contrast van meubels op witte muren creëren. Zwarte kleur wordt als een klassieker beschouwd. Het past in bijna elk interieur in een combinatie van verschillende tinten. De standaard selectie van kleuren die er altijd goed uitzien met een donkere vloer: rood, wit, groen, paars, roze, geel.

Het belangrijkste kenmerk van de donkere coating is dat deze speciale zorg nodig heeft, vaak nat reinigen, omdat er zelfs minder vuil zichtbaar zal zijn. U kunt echter een laminaat kiezen, waarbij de defecten niet merkbaar zijn. Bijvoorbeeld van ebbenhout met lichte impregnaties of donker ondoorzichtig. Zwarte glanzende vloer in de zorg kieskeuriger, zelfs een kleine kras zal zichtbaar zijn.


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-5


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-6


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-7

De voordelen van zwart laminaat

Zwarte glanzende vloer in vergelijking met andere kleuren heeft een aantal voordelen waar u op moet letten:

 • Respectabel type ontwerp door het zwarte laminaat in het interieur. Het aanbrengen van laminaat van een dergelijke kleur wordt als een niet-standaard oplossing beschouwd;
 • Om een ​​scherpe overgang of splitsing in de werkruimtes van de kamer te creëren, is de ondervloer perfect;
 • Laminaatzwarte gloss ziet er altijd duurder en effectiever uit;
 • In het interieur met een donkere vloer voelen de gasten zich altijd op hun gemak;
 • Grote selectie van laminaat van verschillende kwaliteit. Redelijke prijzen;
 • Zwart laminaat - een universele afdekking voor elke kamer. Welke stijl u ook kiest - klassiek, barok, oosters of elke andere donkere vloer is altijd de manier. Met de juiste keuze van kleuroplossingen voor wanddecoratie, kunt u een kamer luxe maken zonder er veel geld aan uit te geven. Met een universele coating kunt u altijd vrij blijven om te experimenteren;
 • De vloer, gemaakt van donker laminaat, speelt gunstig op het contrast. Je kunt een spectaculaire binnenwoning maken. Er moet echter aan worden herinnerd dat brute kracht met kleurenbereik smaakloosheid geeft en dat de zwarte coating zijn unieke karakter verliest;
 • Laminaat met donkere tinten, namelijk zwart, geeft een compleet beeld van het interieur. Er zijn tips die helpen om de ruimte in de kamer visueel uit te breiden, maar het is integendeel dat deze moet worden verminderd. Verwijder de leegte en voeg comfort toe. Dark Floor gaat deze taak aan.


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-8


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-9


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-10

tekortkomingen

Ondanks alle voordelen, is er een noodzaak om de nadelen en ongewenste nadelen in de werking van zwart laminaat in overweging te nemen.

 • Eventuele stofdeeltjes zijn zichtbaar op de donkere vloer, vooral als je de zonnige kant hebt. Er zijn sporen van schoenen. Elke eigenaar zal het ermee eens zijn dat dit een groot nadeel is. Regelmatige natte reiniging is noodzakelijk om zichtbare vlekken op de vloer te voorkomen;
 • Als de lichte kleuren en de spiegelruimte de kamer visueel doen toenemen, vermindert de donkere vloer deze. Als u de schaal van de kamer wilt uitbreiden, zijn de donkere kleuren niet geschikt voor u. Misschien corrigeert de zwarte glanzende vloer met de juiste selectie van kleuren van de resterende elementen de situatie;
 • In een kamer met zwart laminaat is een goede verlichting nodig. Wanneer u donkere vloeren en wanden combineert, moet u rekening houden met dit feit. Kies een lichte afwerking om geen sombere atmosfeer te krijgen. Gebaseerd op de feiten van de psychologie, beïnvloedt de donkere kamer de stemming van een persoon nadelig;
 • Zwart laminaat moeilijk te combineren in het interieur. Je moet zorgvuldig kiezen onder het raamkozijnen, deuren, muren, meubels. Binnendeuren met ongeschikte schaduw kunnen het beeld van de hele kamer bederven. Het is raadzaam om ze te kiezen voor de toon van het laminaat;
 • Laminaat warm bruin kleur geeft de kamer comfort. De woning is gevuld met warmte en comfort, terwijl het er niet eenvoudig en goedkoop uitziet. Vloeren in zwart produceren het tegenovergestelde effect. Vooral als je kiest voor de verkeerde wanddecoratie, meubels, gordijnen, etc.

De juiste benadering van besluitvorming is de sleutel tot succes. Na het onderzoeken van alle positieve en negatieve eigenschappen van zwarte vloeren, kunt u veilig een keuze voor uzelf maken.


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-11


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-12


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-13

Donkere vloer in het interieur

Als wordt besloten om zwart laminaat in het interieur van de woning te gebruiken, moeten alle andere details en andere afwerkmaterialen speciale aandacht krijgen. Het is beter om te wenden tot een professionele ontwerper die de kleur van de muur, verlichting en andere elementen kan afstemmen op de zwarte vloer. Bij het gebruik van donker laminaat kiezen mensen vaak voor de verkeerde afwerkingskleur, gordijnen, meubels en andere details die de kamer donker en visueel klein maken.

Voor de woonkamer is erg populair laminaat, imitatie van hout. Zwarte eik, walnoot en beuk worden het meest gebruikt. Het oppervlak in zwarte kleur heeft de voorkeur omdat het er duur, luxueus uitziet, maar bij het kiezen van een laminaat moet je ook onthouden dat hout bij kunstlicht anders speelt.


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-14


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-15


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-17


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-18


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-19

Voor keuken of eetkamer, zal zwart laminaat perfect worden gecombineerd met groene, olijf- of smaragdgroene muren. Het glanzende laminaat ziet er goed uit met tegels, hoewel het niet praktisch is voor de keuken. Je kunt de ruimte verdunnen en decoreren met houten meubels in de kleur van laminaat. De rest van de decoratieve ornamenten zijn alleen in lichte, warme tonaliteit.

Liefhebbers van ongewoon ontwerp combineren soms zwart met dezelfde kleur van de muren. Het ziet er nogal somber uit, maar zelfs deze optie kan worden verslagen. Allereerst moet er veel licht in de kamer zijn. Wenselijk groot raam. De kamer zelf zou niet klein moeten zijn. Voor het plafond wordt altijd aanbevolen om een ​​witte afwerking te kiezen. Je kunt behang met verticale strepen plakken, ze zullen de ruimte visueel hoger maken. Meubels moeten spelen op het contrast van de zwarte vloer - wees lichte tinten.


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-20


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-21


osobennosti-chernogo-laminata-v-interere-22-foto-22

Gelamineerde of matzwarte vloeren in de slaapkamer kunnen worden gecombineerd met getextureerde lichte muren, of er een heldere focus op maken. Perfect geschikt voor blauwe, lila en roze tinten. Voor comfort kunt u een zacht wit tapijt leggen dat het grootste deel van de donkere vloer bedekt. Voor de rustruimte is het wenselijk om licht meubilair te kiezen.

Tegenwoordig worden goederen gewaardeerd om hun betrouwbaarheid en betaalbaarheid, waardoor het laminaat, dat met behulp van moderne technologie nog diverser is geworden, vaker wordt gekozen. Het dient lange tijd en past perfect in elk ontwerp. Ondanks de verscheidenheid aan texturen en tinten, is zwart laminaat de prioriteit. Met hem wordt de kamer modieus, elegant en nobel. De kwaliteit en het comfort zijn echter nog steeds de hoofdtaak bij het ontwerp van de woning.

Pin
Send
Share
Send
Send