Thuis en stijl

Hogedrukreiniger: kwaliteitsdienst in een compact pakket

Pin
Send
Share
Send
Send


Mini-car wash voor enige tijd ontgroeid hebben uitsluitend betrekking op professionele apparatuur. De introductie van verschillende modellen vergemakkelijkt de keuze voor hogedrukreiniging voor thuisgebruik, omdat het toepassingsgebied van het apparaat breed is: in het dagelijks leven, in tuinpercelen, in garages en in kleine fabrieken.

De hogedrukreiniger is eenvoudig en bestaat uit verschillende elementen: een behuizing, een motor, een pomp, een wasmiddelhouder, een slang met een aantal sproeiers. Het wasprincipe wordt beperkt tot de volgende processen: water uit de container / kraan wordt naar een speciale tank geleid, waar de pomp de druk verhoogt en de jet naar de sproeipomp leidt. Met behulp van het uitvoermondstuk kunt u het type straal, de druk en het oppervlak van het behandelde oppervlak bepalen. Dankzij de speciale nozzles zijn moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudig schoon te maken.


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-2

Soorten putten

Bij het classificeren van apparatuur kunnen verschillende tekens worden gebruikt.

Benoeming van technologie

Afhankelijk van de technische parameters zijn er klassen van apparatuur die optimaal geschikt zijn voor het dagelijks leven of voor gebruik in de onderneming.

  • Huishoudelijke hogedrukreiniger - een compact model heeft lage kosten en wordt thuis gebruikt (in de garage, in de tuin). Voor technische specificaties kunt u het apparaat meerdere keren per week gebruiken. Plastic pomponderdelen maken een continue werking gedurende minder dan 30 minuten mogelijk. Indicatoren bij benadering: waterdruk - tot 120 bar, prestaties - van 350 tot 429 liter per uur, gemiddeld motorvermogen - 1,8 kW.
  • Semi-professionele modellen worden bepaald door de optimale prijs / kwaliteitsverhouding. Belangrijke onderdelen van de pomp zijn gemaakt van metaallegeringen, zodat de apparaten bijna dagelijks urenlang kunnen werken. Dit zijn de beste modellen voor gebruik in kleine bedrijven of thuis (als er meerdere auto's en veel tuinapparatuur zijn). Hoofdkenmerken: waterdruk - ongeveer 140 bar, capaciteit - ongeveer 460 liter per uur, motorvermogen - gemiddeld 2,1 kW.
  • Professionele apparatuur is samengesteld uit hoogwaardige en dure onderdelen. Ontworpen om grote ruimtes te onderhouden. De ononderbroken gebruiksduur is ongeveer 4-4,5 uur. Deze modellen zijn beter, omdat sommige het water kunnen verwarmen, zijn uitgerust met autonome benzinemotoren en daarom worden gebruikt in grote ondernemingen, in zorgcentra, op bouwplaatsen. Een hogedrukreiniger wordt verkocht met de volgende technische specificaties: waterdruk is ongeveer 160 bar, capaciteit is 600 liter per uur, vermogen is maximaal 3 kW.

Er zijn geen duidelijke beperkingen op welk model te kopen, maar het is onwaarschijnlijk dat het rationeel is om een ​​krachtig apparaat te kopen om een ​​machine een aantal keer per week te wassen.

Mobiele modellen worden aangedreven door elektriciteit en zijn gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wielen. Meestal wordt deze techniek geproduceerd voor gebruik in het dagelijks leven.

Stationaire eenheden worden op een strikt gedefinieerde plaats geplaatst en op wasstraten gebruikt. Er zijn modellen die op de muur zijn gemonteerd of op een speciaal frame zijn gemonteerd (u kunt elkaar ophangen). De hogedrukwandwasser wordt gekenmerkt door een hoge waterdruk aan de uitlaat, waardoor het oppervlak snel van elke vervuiling kan worden schoongemaakt.

Stand-alone modellen (benzine hogedrukreiniger) zijn geschikt voor thuis- en tuinverzorging.

Belangrijkste technische parameters van wassen

Bij het kiezen van een apparaat moet men weten welke indicatoren meer aandacht moeten krijgen en hoe ze kunnen veranderen.

Was Resource

Deze karakteristiek betekent de periode van ononderbroken werking van de uitrusting of het aantal auto's dat overdag wordt aanbevolen te worden gewassen om gedurende lange tijd een goede werkkwaliteit te behouden.

Deze parameter wordt meestal beschreven in de bedieningshandleiding (bijvoorbeeld 1, 3 of 5 auto's per dag). Onder voorbehoud van deze aanbeveling garanderen fabrikanten een hoge kwaliteit was gedurende een bepaalde periode (meestal van 3 tot 5 jaar). De levensduur wordt ook aanzienlijk beïnvloed door de naleving van de tijd van continu gebruik van technologie. Voor dure modellen is het ongeveer 1 uur, voor een eenvoudige les - niet meer dan 20-25 minuten.


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-5


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-6

produktiviteit

De indicator karakteriseert de kosten van water in werkende staat (één minuut of één uur). Binnenlandse modellen voor een uur besteden ongeveer 370 liter water per uur, en professionele minisinks brengen 2-3 keer meer door (van 720 liter per uur).

Hoe hoger de prestaties, hoe minder tijd er wordt besteed aan het wassen van de machine. Het hangt ook af van de parameters van de pomp.


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-8


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-9

Pomphuismateriaal

De pomp in de gootsteen is het grootste deel (de waarde van de waarde in de prijs van het apparaat is ongeveer 70%), dus de betrouwbaarheid van deze specifieke component bepaalt de kwaliteit van het product als geheel.

In huishoudelijke modellen wordt meestal plastic gebruikt. De voordelen van het materiaal liggen voor de hand: redelijke kosten, laag gewicht, vochtbestendigheid (er ontstaat geen corrosie). De belangrijkste nadelen zijn de instabiliteit bij hoge temperaturen (water mag niet heter zijn dan 40-50 ° C) en broosheid. Als er een scheurtje verschijnt, kan het apparaat niet worden gerepareerd. De meeste fabrikanten gebruiken duurzaam plastic, wat zorgt voor een lange levensduur van apparatuur met een goede werking en kwaliteitszorg.

Natuurlijk, het gebruik van messing en aluminium is een garantie voor een betrouwbare werking, maar verhoogt de kosten van het apparaat aanzienlijk. Meestal worden metalen koffers gebruikt in professionele apparatuur.

En maakt ook uit wat het materiaal is waarvan de zuigers zijn gemaakt. De beste opties zijn metaalkeramiek en staal.

Vouwpompen laten je fouten ontdekken en zelf repareren (en dat blijkt heel goedkoop).

filters

Alle apparaten zijn noodzakelijkerwijs uitgerust met een fijn filter. Dit onderdeel verzacht het water en voorkomt schade aan de inwendige mechanismen van het apparaat door vuil of kleine schurende deeltjes.

Mini-sinks verkocht met vervangbare of permanente filters. Natuurlijk wordt het beste beschouwd als een permanent filter, omdat het niet hoeft te worden vervangen, maar u moet het gewoon periodiek spoelen onder stromend water.


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-10


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-11

Container voor afwasmiddel

Fabrikanten produceren modellen waarin reinigingssamenstellingen op drie manieren aan het water worden toegevoegd: er is een ingebouwde tank, een speciale verbinding door het mondstuk, met behulp van een externe straalpijp.
Als er geen gebruik wordt gemaakt van fondsen, zal het wasproces langer duren en zal het resultaat niet van zo'n kwaliteit zijn.

Slang lengte

Dit kenmerk is belangrijk omdat het een comfortabele omgeving voor reiniging definieert. Om het handig te maken om auto's te wassen, is een 4 meter lange slang voldoende, maar om in de tuin te werken of de gevel te wassen, is het raadzaam modellen met een slang van niet minder dan 7 m te kopen.

Manieren om de slang op te winden (trommel, houders op de huls) bepalen het gebruiksgemak en de opslagtechnologie.

Water inname

Een dergelijke functie is vereist als er geen mogelijkheid is om verbinding te maken met de centrale watertoevoer. Voor gebruik is het noodzakelijk om de slang in de tank te laten zakken (speciale tank, bron) en het water wordt automatisch gepompt. Een hogedrukreiniger met waterinlaat kan een lagere capaciteit hebben, omdat een deel van het vermogen wordt besteed aan het verpompen van vloeistof. Maar dergelijke modellen hebben geen gecentraliseerde watervoorziening nodig.

Professionele modellen zijn uitgerust met waterverwarmingssystemen. Met deze modus kunt u water en reinigingsmiddelen besparen. Met heet water blijkt het beter en sneller om het oppervlak te wassen. We mogen echter niet vergeten dat dergelijke putten aanzienlijk duurder zijn.


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-12


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-13

Set nozzles

Standaarduitrusting omvat een conventioneel mondstuk en een "spoelsnijder". Sommige aanvullende elementen kunnen afzonderlijk worden gekocht en het bereik van verschillende fabrikanten verschilt aanzienlijk (van 5 tot 20 soorten spuitmonden).

Deze apparaten worden gebruikt om het afwassen van afzonderlijke onderdelen van de machine te vergemakkelijken - de bodem of bogen, gevels / ramen van huizen. Sommige modellen worden gebruikt voor het reinigen van rioolbuizen, tuinuitrusting of inventaris.

Extra functies

Allereerst verdient het wassen met een pistool, uitgerust met een totale stopfunctie, aandacht. In dit geval, alleen wanneer de trekker wordt ingedrukt, wordt water toegevoerd en draait de motor. Deze optie helpt het waterverbruik te verminderen en voorkomt voortijdige slijtage van wascomponenten.

Apparaten die voor waterkoeling van de motor zorgen, kunnen langer werken en moeilijk verwijderbaar vuil beter verwijderen.


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-14


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-15

Regels voor apparaatwerking

Dergelijke apparatuur moet met zorg worden gebruikt, omdat een straal water onder hoge druk glasobjecten gemakkelijk kan beschadigen en ogen kan beschadigen. Naleving van veiligheidsmaatregelen zal problemen voorkomen:

  • het is noodzakelijk om de mogelijkheid van gebruik van de gootsteen door kinderen uit te sluiten;
  • Sta niet toe dat een waterstraal mensen, dieren of werkingsmechanismen raakt;
  • moet stevig in de handen van het waspistool worden gehouden;
  • een veiligheidsbril wordt aanbevolen om te voorkomen dat vuil in uw ogen terechtkomt;
  • Gebruik het apparaat niet bij een luchttemperatuur lager dan 0 ° C;
  • vóór de winterstalling worden overgebleven water en reinigingsmiddel uit de tank gegoten. Gasreiniging onder hoge druk is brandstofvrij;
  • resterende druk van het pistool wordt vrijgegeven (het is noodzakelijk om de uitstroom van al het water uit de mondstukkop te volgen).

Welke soort hogedrukreiniger kiezen elke eigenaar beslist zelf. Allereerst is het noodzakelijk om de frequentie van het gebruik ervan te bepalen. Als u af en toe een auto wilt wassen, is een apparaat met een druk van 100 - 120 bar voldoende, maar als u verschillende auto's of verschillende tuinmachines moet onderhouden, moet u opletten voor krachtigere modellen.

De beste keuze voor de cottager is een hogedruk benzine-autowasstraat, omdat het gemakkelijker is om voor de looppaden / gevel van het huis te zorgen en u kunt gemakkelijk een wasplaats overal in het gebied oppikken.


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-16


mojka-visokogo-davleniya-kachestvennij-servis-v-kompaktnoj-upakovke-17

Om te begrijpen welke hogedrukreiniger beter is, is het ook nodig om de kenmerken van vergelijkbare modellen van verschillende fabrikanten te vergelijken. De hogedrukreinigingsklasse wordt bepaald door Bosch. De top 5 omvat ook de volgende fabrikanten: Karcher, Huter, Patriot, Champion. Dit wordt niet alleen verklaard door de kwaliteit van de apparatuur, maar ook door het ontwikkelde netwerk van garantieservice.

Door regelmatig gebruik van de wasstraat kunt u niet alleen snel en gemakkelijk voor de auto zorgen, maar ook de levensduur van de dekking verlengen. Daarom erkennen de meeste autobezitters de redelijkheid van de aanschaf van een geschikt model.

Bekijk de video: Stoep schoonmaken met de Kärcher hogedrukreiniger (September 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send