Thuis en stijl

Sconce lights: gezellig en comfortabel (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een schans is een wandlamp waarvan de lichtbundel langs de lijn van de muur omhoog of omlaag uitsteekt. Blakerlampen zijn geen modegril van ontwerpers, maar een noodzaak voor het interieur, omdat de kroonluchter de hele kamer verlicht met helder licht en de afzonderlijke gebieden, waardoor zelfs de grootste kamer gezellig en comfortabel is.


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-2

Wanneer moet je beha's ophangen?

Schansen hangen wanneer nodig om een ​​gebied in de kamer te markeren. U wilt bijvoorbeeld dat het beeld aan de muur er bijzonder expressief uitziet, en daarnaast kunt u schanslampen ophangen en het licht in de juiste hoek richten. Ze worden naast de spiegels in de slaapkamer en badkamer geplaatst en ook boven het bed uitgezonden - onder de schansen is het erg handig om te lezen zonder anderen te storen.
Verschillende schansen kunnen worden gekocht voor de gang en de omvangrijke kroonluchters opgeven. Ze worden ook opgehangen in de gang met een laag plafond - lichtbronnen aan de muren zullen een redelijke oplossing zijn voor het interieur.

Schansen hangen nog steeds in de ruimte waarin ze een speciale kamersfeer willen creëren. Schanslampen in het interieur van woonkamers met een open haard, zalen met restaurants in een klassieke stijl, hotellounges zien er altijd perfect uit. Zelfs met hun hulp, net als met behang of kleur, kunt u de ruimte in verschillende zones verdelen. En wandkandelaars kunnen nog steeds uitsluitend een decoratieve functie vervullen en een belangrijk onderdeel van een interieur zijn.

Lampen en schansen zijn ingedeeld volgens verschillende kenmerken. Ze verschillen in vorm, stijl, materiaal en andere kenmerken.

Wandlampen in de vorm kunnen zijn:

 • ovaal;
 • vierkant met scherpe of ronde hoeken;
 • driehoekig;
 • vijfhoekige;
 • gewoonte.

Ze zijn ook bedoeld:

 • gesloten vormen;
 • decoratieve;
 • directioneel licht.

De eerste zijn gemaakt van transparant of mat glas en worden gebruikt als lichtbronnen, waarbij het onmogelijk is om een ​​grote kroonluchter onder het plafond te hangen. Als ze alleen om praktische redenen in de kamer worden geplaatst, hangen de decoratieve elementen alleen om te worden versierd. Ze zullen met succes in het interieur passen, als ze in dezelfde stijl zijn gemaakt als andere items. Armaturen van directioneel licht hebben ook een praktische functie. Ze hebben een verplaatsbare lampenkap, die afhankelijk van de situatie in de juiste richting kan worden verzonden.


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-5


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-6

De stijl van moderne wandlampen is van het volgende type:

 • classic;
 • Provence;
 • Art Nouveau;
 • vintage;
 • country muziek;
 • oosten;
 • hightech;
 • Loft.

Wandkandelaars zijn dus geschikt voor een ruimte in elke stijl en elk gebied. Lampen zijn gemaakt van materialen zoals:

 • glas;
 • een boom;
 • metaal;
 • plastic.

Nachtverlichting kan ofwel uit één materiaal of uit meerdere tegelijk worden gemaakt. Bijvoorbeeld, bronzen schansen kunnen worden versierd met kristal en een wandlamp gemaakt van hout kan een plastic hoes hebben die is versierd met een origineel kleurenpatroon.

Als je wilt dat de schans organisch in het interieur past, moet je hem net zo zorgvuldig kiezen als behang en meubels. Slaapkamerlampen voor de slaapkamer hebben een decoratieve en praktische functie.

Wandkandelaars in de slaapkamer bevinden zich boven het hoofdeinde. Als het breed en dubbel is, bevinden de lampen boven het bed zich aan beide zijden. Elk van hen zou met een schakelaar moeten zijn die u gemakkelijk kunt bereiken. Nachtkastons in de slaapkamer zijn nodig, zodat de ogen niet moe worden wanneer u liggend een boek leest of kijkt naar het telefoonscherm. Het is daarom raadzaam om de hoogte van de bedlampjes te bepalen voordat u de bedrading gaat doen. Er zijn geen duidelijke aanbevelingen voor de installatie: het hangt allemaal af van uw persoonlijke voorkeuren en hoe u graag leest: liggend of half zittend. Als de installatie van een wandlamp niet mogelijk is, kunt u vloerlampen aan beide zijden van het bed plaatsen. Ze zien er erg elegant uit.


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-9


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-10


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-11

Voor elke slaapkamer passen klassieke schansen van directioneel licht. Ze moeten beweegbare armaturen hebben waarvan de hoogte en richting kunnen worden aangepast. Voor het interieur van de slaapkamer in eco-stijl passen houten schansen, bedekt met matte vernis. Liefhebbers van moderne stijlen kunnen aandacht schenken aan de schansen in de stijl van een loft of minimalisme. Ze kunnen worden gemaakt van verchroomd ijzer en helder of mat glas.

In de kinderkamer moet je lampen van plastic of ander onbreekbaar materiaal oppakken. Dit is absoluut geen geschikte wandkristallamp. Een kind kan ze raken met een bal of ze breken tijdens een actief spel. Voor de kinderkamer kun je nachtlampen vinden, waarvan het plafond is versierd met afbeeldingen van de favoriete helden van het kind. En je kunt zelf een saai sjabloon met een stencil zelf verven met glas in lood verven, die je kunt kopen in elke kantoorwinkel. In de kinderkamer moet je schansen installeren met een schakelaar waarmee het kind zichzelf kan bereiken. Een schans moet een zacht warm licht hebben, waarin het kind rustig in slaap valt, het nachtlampje kan op het nachtkastje worden gezet als je het niet aan de muur kunt schroeven.


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-12


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-13


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-14

Schans in de woonkamer

In de woonkamer wil ik een feestelijke sfeer creëren. Als je van klassiek houdt, kun je hier gesmede lampen ophangen, die goed in het interieur harmoniëren met een kristallen kroonluchter of zware gordijnen. Gesmede lampen kunnen worden geleverd met een kroonluchter in één set - met hen zal het interieur er bijzonder rijk uitzien. Voor de stijl van een klassiek of art deco-kristal zijn lampen geschikt, maar er mogen er niet veel van zijn: maximaal drie stuks. Te veel kristal doet de kamer eruitzien als een vaatwerkwinkel. In de woonkamer kan een wandlamp aan beide zijden boven de bank, boven de tv of boven de open haard worden geplaatst. Hierboven ziet het er perfect gesmede bronzen of koperen lampen uit.


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-16


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-17

Als de woonkamer klein is, kunt u zelfs de grote kroonluchters verlaten en deze vervangen door plafondlampen. Ze zijn compacter, maar doen hun werk goed met hun hoofdfunctie.

Plafondlampen zijn tegenwoordig ook gemaakt van matglas, metaal en hout. Ze zijn zo interessant dat ze gemakkelijk in een rijk klassiek interieur passen. Als de ruimte groot is, zijn er rond de omtrek verschillende plafondlampen.

Als u een liefhebber van schilderen bent, kunt u een muurlamp voor schilderijen in de woonkamer installeren. Ze zijn klein en trekken geen aandacht, maar ze verlichten het beeld in de juiste hoek. Als de schansen voor schilderijen correct zijn gekozen, ziet het schilderij er heel anders uit dan in het bovenste licht.


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-19


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-20

Blaker voor keuken, hal en badkamer

Schansen voor de badkamer moeten ook gericht licht zijn met een beweegbare overkapping. Voor een spiegel zijn lampen zo gekozen dat wanneer het licht is, een vrouw comfortabel is om make-up aan te brengen en een man om zich te scheren. Dit past in de originele designlampen van verchroomd ijzer en matglas. Designer lampen gemaakt van bamboe zijn geschikt voor een bad in een laconieke oosterse stijl.

Schansen voor de keuken hebben een exclusieve decoratieve functie. Hier heb je toplicht nodig om te koken, maar tijdens het diner of 's avonds in de tijd is een kroonluchter of plafondverlichting uitgeschakeld en is het schanslicht verlicht. Deze wand-nachtlampen in stijl en toon moeten in harmonie zijn met behang en meubels. Voor de Provençaalse stijl, kunt u een wandlamp met uw eigen handen maken, waarbij u de lampenkap zorgvuldig aan elkaar lijmt met de rest van het keukenbehang. Voor wandlampen is de beste optie. Sommige mensen kopen een tafellamp, maar die wordt na verloop van tijd duidelijk, en dan kost het kostbare ruimte, wat altijd aan de eettafel ontbreekt. In de keuken, boven het werkoppervlak, kunt u muurspots plaatsen - meerdere identieke lampen op één geleider.


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-21


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-22


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-23

Tafelschans is geschikt voor op kantoor. Het kan in de kinderkamer of slaapkamer op de tafel worden gezet. Tafelkandelaars worden ook op de nachtkastjes geplaatst, op de salontafel bij de stoel. Het kind voor de tafel waarop hij zijn huiswerk doet is beter om een ​​eenvoudig design richtbaar licht te kopen. Het moet beweegbaar zijn en gemakkelijk van hoogte te veranderen.

Desktop-schansen zijn nog steeds geschikt voor de gang. Ze worden op een schoenenplank of een tafeltje geplaatst, naast de voetenbank, zittend waarop ze afblazen en schoenen aantrekken. Voor de gang passen geen schansen met een schakelaar. Als er meerdere zijn, zal het zeer onhandig zijn om ze elk afzonderlijk op te nemen. De bedrading moet zo worden gemaakt dat met één beweging van de centrale schakelaar alle lampen in de gang tegelijk kunnen worden ontstoken.

Schans in het interieur - het ding is niet zo verplicht, maar wel heel belangrijk. Zelfs de kleinste lamp met een warm, zacht licht maakt de slaapkamer of keuken erg gezellig. Naast decoratief heeft het een praktische functie. Onder de muur is de schansen in de slaapkamer handig om te lezen, en onder de desktop om te werken. In elke kamer moeten er verschillende lichtbronnen zijn en als het niet mogelijk is muurkandelaars op te hangen, kunnen ze worden vervangen door een staande lamp of een bureaulamp.


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-24


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-25


svetilniki-bra-uyutno-i-udobno-26-foto-26

Pin
Send
Share
Send
Send