Thuis en stijl

Externe sealer: alles wat u moet weten

Pin
Send
Share
Send
Send


Afdichtmiddel voor buitenwerkzaamheden is een noodzakelijk materiaal voor het afdichten van voegen en naden, raamopeningen (ook voor PVC-ramen), werkende ventilatiesystemen, koepels, kassen. Voor buitentoepassingen zijn alleen afdichtingsmiddelen geschikt die bestand zijn tegen vocht en temperatuurschommelingen. Bouwmarkten bieden een keuze uit veel verschillende soorten afdichtingsmaterialen.


germetik-dlya-naruzhnih-rabot-vse-o-chem-nuzhno-znat


germetik-dlya-naruzhnih-rabot-vse-o-chem-nuzhno-znat.jpeg">

Hoofdtypen

Alle soorten afdichtingsmiddelen, ongeacht hun prestaties, vervullen één belangrijke missie: de voegen verzegelen en de structuur tegen vocht "onder de naad" beschermen. Afhankelijk van de ingestelde constructiedoelen, wordt een specifiek type afdichtingsmateriaal geselecteerd:

 • Acrylkit voor hout en andere contactoppervlakken;
 • Siliconedichtingsproduct voor buitenwerk;
 • Tweecomponentenmateriaal voor naden en naden;
 • Polyurethaankit voor buitentoepassingen.

De keuze van de afdichtmassa is een belangrijk proces. Geselecteerde bouwafdichtingsmiddelen moeten niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook aan een aantal specifieke vereisten voldoen:

 • Elasticiteit van bouw- en afwerkingsmaterialen;
 • Optimale hechting op oppervlakken, bevorderen van goed contact van de kit met gevelmaterialen;
 • Milieuvriendelijkheid en veiligheid van structuur;
 • Eenvoud en gemak bij het werk, het vermogen om snel alle juiste manipulaties uit te voeren;
 • Beschikbaarheid in termen van prijs, de mogelijkheid om kit voor ramen, wanden, voegen te kiezen, rekening houdend met de kleur van de gevels;
 • Onderhoudbaarheid van bouwmaterialen;
 • Specifiek uiterlijk (bijvoorbeeld transparant voor delicaat werk);
 • Betrouwbaarheid.

Goede afdichting aan de voorkant maakt het mogelijk onder alle klimatologische omstandigheden te werken. Na het voltooien van de afwerking moeten gevelelementen niet bang zijn voor vocht, maar ook reageren op temperatuurveranderingen.

Siliconen afdichtingseigenschappen

Siliconenkitten zijn handig om het moeilijkste of meest delicate werk uit te voeren. Met siliconen gevulde afdichtmiddelen bestaan ​​uit weekmakers, kleurstoffen en verschillende additieven. Ondanks dit is het product veilig.

Het is de moeite waard om een ​​aantal kenmerken van siliconen op te merken die als basis voor kitten worden gebruikt:

 • Hoge mate van elasticiteit die nodig is voor een goede en snelle vulling van openingen en naden;
 • De uitstekende sterktekarakteristieken die het mogelijk maken om de moeilijkste externe werkzaamheden uit te voeren in de omstandigheden van bijzonder intensieve werking;
 • Hoogwaardige siliconen zijn niet bang voor een plotselinge verandering in temperatuur;
 • Hoogwaardige constructie-kitten met een goede samenstelling hebben een hoge mate van hechting;
 • Siliconedichtingsproduct is vorstbestendig.

Opgemerkt moet worden dat hoogwaardige afdichtingskit - waterdicht. Als u het materiaal voor buitenontwerp kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken over de mogelijke problemen die samenhangen met de compatibiliteit van afwerkingsafbeeldingen. Geschikte siliconenkit voor graniet, geschikt voor het afwerken van voegen op beton, wordt gebruikt om metaal of stenen te verzegelen, het is handig om met kunststof ramen te werken.


germetik-dlya-naruzhnih-rabot-vse-o-chem-nuzhno-znat-3


germetik-dlya-naruzhnih-rabot-vse-o-chem-nuzhno-znat-4

Specifieke kenmerken

Voor siliconenkitten, enkele karakteristieke kenmerken. Er zijn neutrale en zure soorten. Het is beter om neutrale kit te gebruiken voor restauratiewerken in zwembaden, badkamers of in de keuken. Een kleine hoeveelheid siliconenverbinding kan nodig zijn om loodgieterswerk te repareren.

Voor uitwendig gebruik zure soorten. Ze passen goed op de steen en werken in op metalen structuren. Je kunt ook zure tegenhangers gebruiken om met hout te werken.

De boom wordt gekenmerkt door eigenschappen die niet inherent zijn aan een ander type materiaal. Dat is de reden waarom siliconenverbindingen niet alleen de stof afdichten, maar ook impregneren. Hiermee kunt u het uiterlijk en de prestatiekenmerken van hout zo lang mogelijk behouden.

Het is ook vermeldenswaard dat het vorstbestendige siliconenmateriaal niet gevoelig is voor schilderen of restaureren. Om deze reden produceren fabrikanten afdichtmiddelen voor gevelontwerp in verschillende kleuren. De koper kan de kleur kiezen van het materiaal dat het best bij hem past. Bruine kleur is bijvoorbeeld geschikt voor houten oppervlakken. Wit of transparant kijken is goed in het werken met PVC-ramen. Je vindt kleurcomposities "onder de steen".

Acryl afdichting

Acrylaatkitten zijn aanhangers van milieuvriendelijke materialen. Er zijn waterbestendige en niet waterbestendige soorten. Vochtbestendig acrylafdichtmiddel voor hout en andere oppervlakken wordt gebruikt bij het werken met de dak- en raamopeningen. Het materiaal is vorstbestendig en bestand tegen lage temperaturen (tot 30 graden). Niet-waterdichte materialen worden gebruikt om sedentaire structuren vast te maken.


germetik-dlya-naruzhnih-rabot-vse-o-chem-nuzhno-znat-7


germetik-dlya-naruzhnih-rabot-vse-o-chem-nuzhno-znat-8

Polyurethaan afdichting

Polyurethaanmaterialen zijn ideaal voor gebruik buitenshuis. Als u kiest voor welk afdichtmiddel u wilt kopen, zodat het wordt gecombineerd met verschillende oppervlakken, moet u bijzondere aandacht besteden aan materialen met een polyurethaansamenstelling.

Als u ermee werkt, kunt u niet alleen werken met naden of strakheid geven aan brede naden, maar het materiaal ook gebruiken als een betrouwbare lijm die alle onderdelen bij elkaar houdt. Het unieke aan polyurethaanafdichtmiddel is dat het niet alleen niet bang is voor vocht, maar ook sterker wordt wanneer het ermee in contact komt. Tegenwoordig is het het beste universele materiaal voor uitwendig gebruik in bijzonder natte gebieden.

Speciale verdiensten

Polyurethaanlijm-afdichtmiddel is een één-component polyurethaan, dat een speciale elasticiteit heeft. Het kan worden gekozen als een surrogaat schuim. Eén materiaal kan ten minste drie soorten bouwmengsels vervangen voor het uitvoeren van verschillende werken.

Afdichtmiddelen op basis van polyurethaan worden onderscheiden door de volgende uitstekende eigenschappen:

 • flexibiliteit;
 • Versterkte hechting, vooral belangrijk voor de buitenste baan;
 • Het materiaal is waterbestendig, van contact met vocht wordt nog beter;
 • De massa voor externe afdichting hardt snel uit;
 • Polyurethaan is niet bang voor UV-straling;
 • Stoot geen toxines en andere schadelijke componenten uit;
 • Lange levensduur.

Vorstbestendige kit voor beton, keramiek, kunststoffen, hout reageert goed op vlekken. Zelfs als u polyurethaan uitsluitend als lijm gebruikt, moet de gevel nog worden geverfd, waarbij de nuances van de buitenkant moeten worden aangepast. Vochtbestendige buitenkant heeft een perfecte interactie met elke soort verf.

U kunt een geschikte toon kiezen en een polyurethaankleurige afwerking maken of een contrasterende tint kiezen die goed gecombineerd zal worden met graniet, steen, hout, een speciale aantrekkingskracht op metalen of kunststof oppervlakken. De meest populaire opties zijn donkerbruin, tonen van wit of beige of volledig transparant afdichtmiddel.

Gesiliconiseerde formuleringen (acrylaat)

Als u een vorstbestendige samenstelling en een stevige waterdichte basis nodig heeft, moet u kiezen voor gesiliconiseerde verbindingen. Afdichtmiddel voor steen, gips, glas, hout en gevelbeplating heeft namelijk dezelfde eigenschappen als acryl.

De sterke en betrouwbare structuur brengt perfect temperatuurverschillen, vochtigheid, lange invloed van ultraviolette stralen over. Acrylaatrubberen afdichtingsmiddelen zijn geschikt voor alle soorten afdichting: zowel extern als intern.

Een bijzonder voordeel, waarom het de moeite waard is om gesiliconiseerde verbindingen te kiezen - het vermogen van de compositie om zich aan te passen aan de vervormingen. De basis van de naad blijft strak, maar eerder elastisch. Na het stollen van de massa kan het oppervlak worden geverfd. Het is beter om latexverven te gebruiken. Om een ​​gekleurd canvas met een diepe intense toon te maken, is het beter om een ​​latexkleursamenstelling te kiezen.

Zoals altijd zijn de werkelijke kleuren: donkerbruin, lichtbruin, dicht bij het beige palet, wit, zwart. Velen geven de voorkeur aan een transparante optie die geschikt is voor alle gelegenheden.


germetik-dlya-naruzhnih-rabot-vse-o-chem-nuzhno-znat-10


germetik-dlya-naruzhnih-rabot-vse-o-chem-nuzhno-znat-11

Bitumineus afdichtmiddel: speciale uitstraling

Om het dak te repareren, is het beter om een ​​bruin bitumenafdichtmiddel te kiezen. Het is gebaseerd op rubber en bitumen. Er kan worden gezegd dat dit de grondlegger is van alle afdichtingsmiddelen, het eerste product dat wordt gebruikt voor het isoleren en afdichten van de externe fundering, dak en afvoersystemen.

U kunt natuurlijk een duurdere transparante kit kiezen. Dit is echter niet altijd gerechtvaardigd. Eenvoudige, bruine afdichtmiddelen op bitumenbasis kunnen elk web verzegelen. De samenstelling is niet bang voor neerslag, de aggregaten lossen niet op in de vloeistof.

Bekijk de video: Caso VC 150 externe vacuümmachine unboxing (Oktober 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send