Thuis en stijl

Verticale garagedeur: kenmerken en variëteiten (25 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij de opstelling van de garage is het belangrijk om over elk element na te denken, maar speciale aandacht moet aan de poort worden besteed. Het is een feit dat zij het zijn die de hoofdbescherming van het pand uitvoeren tegen ongeoorloofd hacken en tegen autodiefstal. De moderne markt biedt vele soorten van deze componenten, maar de meest populaire zijn de verticale poorten voor de garage. Het ontwerp van deze invoerapparaten heeft maximaal comfort en verbeterde bescherming, maar het is beter om hun functies zorgvuldig te bestuderen voordat u dit type poort gebruikt.


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-2

Voorzien van verticale poorten

Verticale poorten worden vaak gebruikt voor de garage. Deze ontwerpen hebben het maximale gebruiksgemak en bieden tegelijkertijd een verhoogde bescherming tegen ongeoorloofd binnendringen in de garage. Als u bovendien de functies van deze modellen zorgvuldig bestudeert, kunt u ze zelf maken, maar eerst moet u nog steeds begrijpen wat het apparaat van deze elementen is.

Meestal bestaan ​​deze garagedeuren uit één blad, dat qua uiterlijk kan verschillen. Bovendien worden ze geleverd met een hefmechanisme waarmee je het canvas omhoog en omlaag kunt brengen. Producten van dit type zijn van verschillende typen, ze verschillen in de vorm van het canvas en de methode van openen.

Meestal zijn er drie soorten:

 • hijsen en draaien Het apparaat van deze modellen bestaat uit een enkel blad. Het opent met behulp van een scharnierend mechanisme, dat het doek omhoog tilt, het 90 graden draait, en alleen dan wordt het langs het plafond geplaatst;
 • sectionale poorten. Deze modellen worden als het populairst beschouwd, hun canvas is verdeeld in 4-6 delen. Het doek aan deze poorten wordt langs de geleiders naar binnen getrokken en horizontaal langs het plafondoppervlak bevestigd. Sectionaaldeuren worden vaak gebruikt als entreesalons;
 • rollen of rollen. Het canvas van deze modellen is meestal verdeeld in horizontale projectie in stroken met een breedte van 5-10 centimeter. Bij het openen wordt het doek opgerold in de vorm van een rol.

Verticale ontwerpen hebben één positief kenmerk. Alle variëteiten zijn eenvoudig te bedienen, er is geen grote inspanning vereist om ze te openen. Speciaal automatisch systeem zorgt voor gemakkelijk heffen en zakken van het canvas.

Voor- en nadelen

Let bij het kiezen van een verticaal inklapbaar hek voor een garageruimte op hun positieve en negatieve kwaliteiten. Het hangt van hen af ​​hoe lang ze werken en hoe gemakkelijk ze zijn.


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-5


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-6


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-7

Heffen en draaien

Verticale hef- en draaihekken hebben een nogal gecompliceerd apparaat, om ze te kunnen maken, moet je wat basisvaardigheden en kennis hebben op het gebied van technisch ontwerp. Omdat de poorten echter bestaan ​​uit een stevig en gelijkmatig blad, hebben ze een maximale bescherming tegen het binnendringen van dieven in de kamer. Ter vergemakkelijking van de beweging van het apparaat van dit ontwerp is uitgerust met veer contragewichten. Om deze reden wordt er bij het openen een zeer kleine inspanning verricht en kan deze onafhankelijk worden aangepast.


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-8


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-9

Deze hefpoorten hebben een aantal positieve eigenschappen:

 • systemen hebben verhoogde bescherming tegen ongeoorloofde toegang tot het terrein;
 • het gehele canvas is sterker geworden, is bestand tegen zware belastingen;
 • eenvoudige en eenvoudige automatische besturing waarvoor geen speciale inspanningen nodig zijn;
 • indien nodig is er de mogelijkheid om de poort te plaatsen.


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-12


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-13

Lifting en swingende

Er is een ander soort hijs- en draaistructuren: hijsen en zwenken. Deze modellen zijn ook vrij moeilijk om met je eigen handen te doen, maar veel behoorlijk succesvol maken deze apparaten in overeenstemming met hun voorkeuren. Om het werk te vergemakkelijken, is het systeem van contragewichten georganiseerd op basis van aanpakken. Het proces van verhogen en verlagen wordt uitgevoerd door linktransmissie.

De positieve eigenschappen van deze modellen zijn bijna hetzelfde als die van optillen en draaien - hoge bescherming, goede sterkte, eenvoudige bediening.

Deze apparaten hebben echter nadelen. Installatie van deze structuren kan slechts één keer worden uitgevoerd, deze taak moet alleen aan een professional worden toevertrouwd, omdat ze deze taak redelijk succesvol kunnen uitvoeren.


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-14


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-15

Bij het openen kan de swing-hoogte van de garage met 60-70 cm afnemen, maar dit is niet zo merkbaar. Er zijn ook enkele kleine negatieve eigenschappen:

 • het openen van de deur kan de auto beschadigen of krassen, het hangt af van de zorg van de eigenaar;
 • er kunnen wat moeilijkheden zijn bij het monteren en aanpassen van balansen;
 • hiaten en scheuren kunnen aanwezig zijn.

Let bij het kiezen zorgvuldig op de positieve en negatieve eigenschappen van deze producten. Het is de moeite waard om de voor- en nadelen af ​​te wegen. Het is het beste om eerst met professionals te overleggen en informatie op internet te zoeken.


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto.gif">


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-17


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-19


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-2.gif">


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-20

Rol of rol

Een verscheidenheid aan deuren met een horizontaal schuifmechanisme kan ook worden gebruikt voor een garageruimte. Deze garagedeuren zijn ontworpen voor automatisch openen en sluiten. Het doek heeft smalle stroken met een breedte van 5-7 centimeter, is gewikkeld op een trommel, die in een decoratief etui is geplaatst en binnen of buiten de garageruimte is bevestigd. Bovendien is een apparaat bevestigd waarmee de poort handmatig kan worden geopend.

De voordelen van deze poort omvatten de volgende voordelen:

 • eenvoudige installatie;
 • lichtgewicht constructie;
 • om een ​​dergelijke poort te installeren, zijn minimumvereisten voor de opening en structuur vereist;
 • lage kosten Standaard roldeuren kunnen worden gekocht voor 16 duizend roebel.


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-21


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-22


vertikalnie-vorota-dlya-garazha-osobennosti-i-raznovidnosti-25-foto-23

Negatieve kwaliteiten omvatten de volgende nadelen:

 • de inrichting van dit type heeft een lage vandaalbestendigheid;
 • een complexe mechanisatie-inrichting hebben;
 • het is onmogelijk om een ​​wicket te installeren in de constructie van de roldeuren;
 • hebben een lage thermische isolatie.

Roldeuren of roldeuren worden meestal gebruikt om de garageruimte niet te beschermen, maar als decoratieve omheining, maar op de moderne markt zijn er modellen met dikke en duurzame modellen, hoewel ze een hogere prijs hebben.

Voordat u verticale structuren voor een garageruimte kiest, is het in ieder geval de moeite waard om hun belangrijkste kenmerken te bekijken. Het is beter om eerst met professionals te overleggen, omdat het de experts zijn die een betrouwbare en duurzame constructie kunnen kiezen die de garageruimte tegen ongeoorloofde binnenkomst beschermt. Als u deze producten zelf wilt maken, moet u eerst de tekeningen en projecten van deze structuren overwegen.

Pin
Send
Share
Send
Send