Thuis en stijl

Automatische poorten in het huis: de voordelen en typen (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Automatische poorten zijn moderne bewegende mechanismen die industriële of privé-eigendommen beschermen tegen de verboden toegang van mensen en dieren. Ze helpen om gemakkelijk hun territorium binnen te komen, de site. Bij slecht weer hoeft de eigenaar van deze poort niet eens uit de auto te stappen. Bovendien kunnen ze binnen warmte besparen (garage, magazijnen), omdat ze bij het sluiten geen tijd hebben om het te laten ontsnappen of ze zelf geïsoleerd zijn.


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-2

Het materiaal voor de constructie van automatische poorten kan van metaal (aluminium, koper) of van hout zijn. Wanneer de structuur is ontworpen om het territorium te verdelen en de beschermende functie een tweede rol speelt, kan zelfs plastic worden gebruikt.

Automatische poorten voor het hek en andere ruimten moeten de volgende taken oplossen:

 • handhaving van de warmte in het gebouw door sectionele lap met lage warmteoverdracht of sluitsnelheid (opening);
 • bewaar de nodige ruimte;
 • garanderen de scheiding van gebouwen, bijvoorbeeld in sportscholen of industriële installaties.

In de bouwwinkels kunt u producten kopen met verschillende configuraties en doeleinden, voor industriële doeleinden of huishoudelijk gebruik.

Het is mogelijk om de poort te verdelen volgens zijn doel of door het werkingsprincipe. Op basis van waarvoor ze zijn bedoeld, kunnen de volgende soorten automatische poorten worden onderscheiden: garage, ingang, industrieel.

Al deze apparaten zijn op verschillende manieren gesloten, met als gevolg dat er een groepering is volgens het bewegingsprincipe tijdens het sluiten, openen: rollen, slingeren, tillen. Automatische garagedeuren op de bewegingslijn zijn verdeeld in heffen en draaien, sectioneel, rollen.


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-5


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-6

Schuifpoorten

Automatische schuifdeuren of schuifpoorten worden gebruikt in privégebieden of industriële ondernemingen. Dit soort opening bij het wegrijden, rijdt naar de zijkant. Het is geweldig voor gebruik in de winter, geen sneeuwval is een obstakel bij het openen van het apparaat.

Tot de voordelen van intrekbare soorten behoren:

 • ruimte besparen voor de poort en in het huis;
 • comfortabel in gebruik en hebben een interessante uitstraling;
 • duurzaam (ze zijn niet bang voor weersomstandigheden).

De opening van de kleppen is gemaakt met behulp van elektronische versnellingen. Om de elektrische draad goed aan te sluiten, heeft een speciaal schema gemaakt.

Om het schuifsysteem te installeren, berekent u de reserveplaats en bereidt u de fundering voor. De poort wordt bij voorkeur gescheiden van de poort geplaatst. Het ontwerp is geïnstalleerd op de schroefpalen, zodat het kan beschermen tegen inbraak. Zo'n automatische poort voor geven, privé huizen en chalets nadert.


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-10


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-11


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-12

Hefpoorten

Dit type omheining is verdeeld in 3 ondersoorten: rolletje (rol), zwenkbaar, doorsnede. Hun gelijkenis ligt in het feit dat ze elk tijdens het openen opstaan. Ze verschillen in het principe van het mechanisme en de locatie van het canvas op het moment dat de poort open is.

rolling

Rolde garagedeuren gaan omhoog. Ze hebben geen extra ruimte nodig tijdens de installatie vanwege de flexibiliteit van het canvas, omdat het oprolt wanneer het wordt geopend. Besta uit lamellen gevuld met polyurethaanschuim. Het canvas is bevestigd aan de schacht, die zich aan de bovenkant bevindt en is uitgerust met een elektromotor. Op het moment van opname begint het doek op hem te krullen. Van boven is er een beschermende doos waar het doek volledig wordt opgerold. Voor lichtgewicht toepassingen zijn lamellen gemaakt van geprofileerd aluminium. Omdat dergelijke poorten zijn gevuld met polyurethaanschuim, worden ze niet geïnstalleerd in geïsoleerde garages. Systemen zijn geschikt voor buitenhuizen, garages, magazijnen, winkelcentra.


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-13


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-14


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-15

Hoge snelheid

Hogesnelheidsrollen worden gebruikt in winkelcentra of openbare ruimtes. Ze zijn gemaakt van zeer sterke materialen (staal, aluminium). Wanneer het frame wordt ontworpen met een metalen materiaal, is het deurblad gemaakt van plastic, betrouwbare folie. Ze moeten een direct dicht rubbercircuit zijn. Rolletny-poort bezit het stille mechanisme van kronkeling.

Dergelijke apparaten als gevolg van hoge snelheid worden gekenmerkt door minimaal warmteverlies.

Automatische snelloopdeuren hebben de volgende voordelen:

 • eenvoudige installatie;
 • ingevoegd in elke opening;
 • in staat om de gewenste temperatuur te handhaven;
 • hoge bandbreedte;
 • goede energiebesparing, zelfs bij grote bediening.

Het systeem wordt bestuurd met behulp van de console of mechanisch. Dergelijke rolluiken openen en sluiten zeer snel en zijn ontworpen voor zwaar verkeer of mensen. Met een correct aangesloten en geïnstalleerd apparaat, zal het apparaat perfect zijn functies uitvoeren.


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-16


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-17


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-18

draaiend

Ze bestaan ​​uit een star schild en hebben een enkele onbuigzame structuur voor een hele opening. De bovenste verdeelpas aan het plafond, het doek draait langzaam. In de open positie wordt de poort parallel aan het plafond in het midden van de kamer geplaatst. Om het openen te vergemakkelijken, zijn andere geleiders geplaatst in de richting van het midden van de constructie, daarom steekt tijdens het openen het onderste deel van de poort buiten de opening ongeveer een derde van de lijfhoogte uit. Bij het installeren van automatische poorten van een dergelijk apparaat, moet u dit overwegen. In de gesloten positie drukt het stijve frame strak tegen het geleideframe en houdt het de warmte perfect vast in het midden van de kamer.


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto.png">


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-19


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-20

sectionele

Automatische poorten voor de garage zijn behoorlijk populair.

De voordelen van automatische poorten:

 • ze kunnen worden gemaakt onder de opening van verschillende formaten;
 • weinig ruimte innemen;
 • beschouwd als multifunctioneel.

De garage hoeft niet te worden verwarmd, omdat de sandwichpanelen zijn gemaakt van warm polyurethaanschuim. Dergelijke toegangspoorten zijn bijna onmogelijk te kraken. Op het moment van openen verplaatst de elektromotor de secties naar het plafond. Vaak krijgen ze een afstandsbedieningssysteem. Om te openen of te sluiten hoeft u de auto niet te verlaten, u hoeft alleen op de afstandsbediening te drukken. Houd bij het installeren van de automatisering rekening met mogelijke stroomuitval. Het is beter om een ​​batterij aan te schaffen om verbinding te maken met het systeem. Automatische sectionaaldeuren worden gebruikt in de garage, wasstraten, werkplaatsen.


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-21


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-22


avtomaticheskie-vorota-v-dome-preimushestva-i-raznovidnosti-24-foto-23

Pin
Send
Share
Send
Send