Thuis en stijl

Poorten gemaakt van golfkarton: is het mogelijk om het zelf te maken (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Folie als materiaal voor de constructie van de poort is nu behoorlijk populair. Het heeft een betaalbare prijs, goede kwaliteit, aantrekkelijke uitstraling, en het is heel gemakkelijk om er een mooie poort van te maken. We zullen meer in detail begrijpen hoe een poort van een professioneel blad met uw eigen handen te bouwen en wat zijn de voordelen van dit materiaal.

Wat is geprofileerd?

Een andere naam voor dit materiaal is metalen tegels. Het is een golfplaat van metaal. Staal wordt meestal gebruikt in de productie, en aluminium, zink en hun legeringen, evenals polyester worden gebruikt als een coating. In het begin zijn de vellen vlak, maar op de vormmachine krijgen ze de uiteindelijke vorm, waardoor ze veel sterker en harder worden. Er zijn verschillende opties voor profielen - golvend, trapeziumvormig. Het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van het hek direct afhankelijk is van de hoogte van het reliëf: hoe hoger het profiel, hoe sterker het materiaal.


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-2

Het bedekken van vellen vervult zowel een beschermende functie als een ontwerp van een poort. De terrassen zijn bedekt met verschillende lagen: gegalvaniseerd, corrosiebescherming, primer en ten slotte een decoratieve laag. Fabrikanten tonen de verbeelding, produceren bijvoorbeeld ijzeren platen met verschillende patronen of gewoon saai.

  • maximale duurzaamheid en bijna niet onderhevig aan corrosie (duurt ten minste 50 jaar);
  • installatie van de deur van gegolfd is niet moeilijk, zelfs voor een beginner;
  • duurzaam, bestand tegen vocht en vuur;
  • poort voor het geven van een professionele vloer vereist geen speciaal vertrek;
  • de prijs van het materiaal is meer dan betaalbaar;
  • grote keuze aan kleuren en design.

De nadelen zijn een vrij krachtig geluid bij de poort als er een schuine regenbui is en het feit dat het materiaal erg heet is in de zon.

Hoe maak je een poort van een professioneel blad met je eigen handen?

Omdat er zoveel soorten poorten en poorten zijn, maar ook accessoires voor hen, zullen we alles in de juiste volgorde behandelen.

Smeedijzeren poorten met professioneel blad als decoratie van de site

De mooiste, meest verfijnde en duurzame optie is de afrastering van geprofileerde plaat met smeedelementen. Voor de constructie zijn de volgende materialen nodig: professionele vellen, draad, gevormde buizen van metaal, verf op metaal, lasapparatuur, smeedelementen, Bulgaars, scharnieren. De eenvoudigste manier om een ​​constructie te bouwen met geprefabriceerde onderdelen.


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-4


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-5

Eerst moet je een ruime flat vinden, zoals parkeren voor auto's. Leg vervolgens een tekening op van de poort van een professioneel blad, op ware grootte gemaakt. Nadat beide deuren zijn getekend, wordt het tijd om ze in een metalen vorm te belichamen. Las de pijpen in een enkele eenheid, vermaal de naden met een slijper tot een nette look. Dan van een dikke ononderbroken draad om de vorm van toekomstige gesmede elementen te vormen. Strek het en meet het. Heet of koud smeden om de nodige bochten en verbindingen uit te voeren. Het is natuurlijk gemakkelijker om vooraf gemaakte gesmede producten te kopen.

Nu blijft het alleen nog om de deuren zelf te vullen en vormen de poorten van golfplaten met smeedelementen. Onder verwijzing naar de tekening worden de elementen aan elkaar en aan het frame gelast. Ontdoe je van overtollig metaal en vlak de naden zorgvuldig. Lussen worden pas goed bevestigd nadat de vleugel volledig is gemonteerd, zodat mogelijke defecten in de deurstijlen of looppaden worden verborgen. Gesmede poorten met gegolfd klaar.


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-6


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-7

Intrekbare deuren van de geprofileerde plaat

Zeer goede optie voor thuis, maar nog niet heel gebruikelijk. Door zijn duidelijke voordelen wint het echter snel aan populariteit. Natuurlijk, de belangrijkste daarvan is compactheid. Een persoon hoeft niet weg te gaan, de poort te openen, zoals het gebeurt met een schommel. In de winter is het niet nodig om een ​​enorme hoeveelheid sneeuw uit de sneeuw te verwijderen, zodat de deuren kunnen openen. Bovendien kunt u van dit type optioneel een automatische poort maken. Intrekbare deuren gemaakt van golfkarton zijn van twee soorten:

  • cantilever, wanneer de vleugel beweegt met behulp van speciale rollen op een balk boven de grond. In deze uitvoeringsvorm kunt u de poort met één beweging in één keer naar de maximale breedte openen;
  • met de bovenste ophanging, die minder handig in gebruik is vanwege het feit dat u slechts één sectie per keer kunt openen, maar deze methode zal veel goedkoper zijn.

Het installeren van schuifdeuren van golfkarton veroorzaakt meestal geen problemen, zelfs niet voor iemand die geen ervaring heeft met de constructie. Desalniettemin is het wat moeilijker om klapdeuren en golfdeuren te installeren. Je moet beginnen met een duurzame basis, waarop het canvas zelf zal vertrouwen. De basis bestaat uit twee elementen: de pilaren van de steun en de fundering zelf, die zich onder de poort bevindt.

Pijlers voor golfdeuren worden in putten geplaatst die 0,3 meter diep meer zijn dan de grond in de winter bevriest. De pilaren worden in een strikt verticale positie geïnstalleerd, waarna ze worden gebetonneerd. Als de pilaar is gemaakt van baksteen, dan moeten metalen hulpstukken het ook onder de grond houden. Het belangrijkste is dat de schuifdeuren van golfkarton zo betrouwbaar mogelijk worden gefixeerd.


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-8


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-9

Het is iets moeilijker om een ​​fundament te leggen voor schuifpoorten. De eerste stap is om een ​​sleuf te graven die half zo lang is als deze poort, beginnend bij de pilaar waaruit de vleugel opent. De breedte moet 0,5 meter zijn en de diepte is 0,4 meter. Daarna, aan beide kanten van de geul, moet je twee van dergelijke putten graven voor de pilaren. Nu kunt u beginnen met het vervaardigen van de wapeningskooi in de vorm van de letter P.

Tegelijkertijd is het in het bovenste gedeelte noodzakelijk om het standaard kanaalprofiel te lassen zodat het vlakke deel zich op grondniveau bevindt. Het frame moet een klassieker zijn, uitgerust met twee paar verticale stangen en horizontale ribben om de 0,4 meter. Als u klaar bent met het hypotheekelement, moet u het in de voorbereide ruimte plaatsen en het met beton vullen (het is het handigst om dit te doen als de kanaalbreedte niet groter is dan 0,2 meter). Het belangrijkste hier is om de strikt horizontale positie te volgen, anders zal de poort scheef gaan staan. Het blijft wachten tot het beton volledig gehard is, ongeveer twee weken.


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto.jpeg">


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-10

De installatie van de deur zelf van golfkarton begint met lasrollerwagens aan het kanaal. Op hen zal de gids bewegen. Als hierdoor de vleugel te hard opent, kunt u het systeem aanpassen, bijvoorbeeld door het gewicht van het contragewicht te veranderen. Hiermee worden de basisinstructies voor het maken van een schuifdeur van golfplaten afgedekt. Nuances zijn ook afhankelijk van elk specifiek geval.


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-12


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-13


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-14

Hoe maak je een poort met een loopdeur?

Na het bouwen van een poort waardoor een auto zal passeren, is het tijd om voor mensen te zorgen, dat wil zeggen om een ​​poort te maken.

Een goed voorbeeld is een kwaliteitshek gemaakt van geprofileerde platen. De installatie begint met de installatie van steunen van metalen buizen.

Er zijn verschillende opties om dit te doen: gewoon de grond, gedeeltelijk hamer en gedeeltelijk beton of beton volledig inslaan. Natuurlijk heeft de laatste optie de meeste voorkeur, zodat het metaal niet roest van vocht in de grond.

De minimale breedte van de poort is 0,9 meter, maar het is beter om deze iets groter te maken - 1,2 meter. U kunt het standaard geprofileerde vel C8 gebruiken, waarvan de breedte 1,26 m is, dan hoeft u niets te knippen.


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-15


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-16


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-17

De volgende stap is om het touw langs de heklijn te spannen en twee gaten op deze lijn te boren, waartussen de vereiste afstand is. De diepte hangt af van de grond, zolang deze onder het niveau van bevriezing in de winter ligt.

Installeer de hoofdpilaar van de poort waaraan het hek zal doen alsof. En bij het graven in de tweede steun is het erg belangrijk om de afstand tot de millimeter te houden, hiervoor kunt u zelfs tijdelijk een wapeningstrook bevestigen. De poort kan pas worden opgehangen nadat het beton volledig is uitgehard, anders zal het gewicht de structuur verzwakken.


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-18


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-19


vorota-iz-profnastila-mozhno-li-izgotovit-samostoyatelno-21-foto-20

Wat betreft de installatie van het wicketprofiel zelf, is de goedkoopste optie om de basis van houten balken te maken. Als het uiterlijk van het interieur belangrijk is, kunt u een mooier buisprofiel kiezen. Hij toont zich ook veiliger en duurzamer in gebruik. Om de beplating zelf aan het frame vast te maken, moet u deze eerst stevig vastmaken en vervolgens het vel vastschroeven met de afstand tussen elkaar in 0,25 - 0,3 meter. En tenslotte moet het poortslot of de bout indien nodig worden uitgerust.

Dit zijn de belangrijkste punten die u moet weten over hoe u een poort van golfplaten met uw eigen handen kunt maken. De bovenstaande tips helpen zelfs een onervaren eigenaar om gemakkelijk een gegolfde deur te bouwen met smeden, deuren en golfdeuren en ook de vraag te beantwoorden hoe het hek kan verschuiven. Sommige problemen kunnen alleen door de tekening worden veroorzaakt, maar u kunt het desgewenst wel aan, rekening houdend met de belangrijkste parameters: de breedte van de opening, de breedte van elk blad, de bevestigingspunten van het scharnier, de frameconfiguratie, het aantal en de wijze waarop de zuilen zijn bevestigd. De gemiddelde bouwtijd van de poort in aanwezigheid van de voltooide tekening - niet meer dan 10 dagen. Producten van professionele vloeren zullen het uiterlijk zeker verfraaien en elke site beschermen tegen het binnendringen van ongewenste mensen of dieren.

Pin
Send
Share
Send
Send