Thuis en stijl

Hoe een tegel voor de keuken te kiezen

Pin
Send
Share
Send
Send


Keramische tegels voor de keuken - een populair materiaal dat wordt gebruikt voor het ontwerp van keukenruimte. Producten verschillen in hoge esthetische indicatoren en eenvoud in vertrek. Maar wanneer u moet kiezen welke oplossing u in het interieur wilt gebruiken, ontstaan ​​er enkele problemen. Naast een visuele aantrekkingskracht zijn ook prestaties vereist.

Meestal zijn wandtegels toepasbaar om een ​​keukenschort te maken dat zich boven het werkgebied bevindt. Wanneer u een tegel voor dit doel koopt, moet u de eenvoudige regels volgen:

 • Glanzende afwerking is een ideaal product als u de ruimte visueel wilt uitbreiden. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken.
 • Gebrek aan opluchting. De keuken is de plaats waar alle oppervlakken vaak vervuild zijn. Daarom wordt aanbevolen om een ​​gladde tegel te gebruiken die niet moeilijk te reinigen is.
 • Wit is wat je nodig hebt voor een schort. Om het interieur nieuw leven in te blazen, kun je mozaiek leggen, maar over het algemeen is het ontwerp in felle kleuren altijd een winnende optie.
 • Als u geen zin heeft om te reinigen, koop dan goederen in beige of lichtbruine tinten. Ze zullen helpen vervuiling en gedroogde waterdruppels te verbergen.

De belangrijkste criteria voor de aankoop

Selecteer bouwmaterialen voor een keukenschort en controleer de aanwezigheid van een beschermende coating. Het is verantwoordelijk voor de weerstand van de tegel tegen de effecten van actieve chemicaliën. Reiniging zal ook sneller gaan: met speciaal gereedschap kunt u effectief vuil en vet verwijderen. Je kunt dergelijke producten vinden op de merken A of AA.

 1. Productie 10 op 10. Een dergelijk model wordt als het populairst onder consumenten beschouwd. Het heeft een voordeel in vergelijking met groot formaat - het vereist veel minder trimmen, wat het verbruik vermindert. Voor een kleine kamer is deze oplossing optimaal, omdat deze de ruimte visueel kan vergroten en niet kan overbelasten. Een ander pluspunt is een comfortabele voering, zelfs op de meest ontoegankelijke plaatsen.
 2. Keramische tegels onder de baksteen. Vaak wordt deze optie "hog" genoemd (vanwege de afgeschuinde afschuiningen aan de randen). De vorm van de elementen is vergelijkbaar met kleine stenen. Dergelijke tegels kunnen de keuken in een modern en klassiek ontwerp decoreren.
 3. Mozaïek. Beschouwd als duurder om te implementeren dan eerdere methoden. Het resultaat zal u echter zeker behagen. Het oppervlak van het bouwmateriaal imiteert een echt mozaïek en decoreert zo de afwerking. Zorg zal enigszins moeilijk zijn, maar met regelmatige reiniging kunt u perfecte reinheid bereiken.

Vloertegels voor de keuken worden geselecteerd met inachtneming van een aantal kenmerken die in de vorm van pictogrammen op het pakket zijn geschreven:

 • Slijtvastheidsklasse. Deze parameter is vooral belangrijk omdat de keuken veel verkeer heeft. De tegel van slechte kwaliteit zal snel worden gewist. Het wordt aanbevolen om te verblijven in klasse 3-5 op internationale schaal PEI of graad 5 volgens GOST. Wat zal het geven? Langzame slijtage van producten, weerstand tegen puntschokken, verhoogde operationele levensduur.
 • Weerstand tegen chemische agressieve media. Om het product er goed uit te laten zien na gebruik van huishoudelijke chemicaliën, kiest u tegelklasse A, AA.
 • Slipvastheid - wrijvingscoëfficiënt 0,75.
 • Tegels met lage porositeit. Het glazen oppervlak beschermt tegen vochtopname.
 • Immunity to fade. Zorg ervoor dat het pakket de zon liet zien. Deze indicator geeft aan dat het materiaal na verloop van tijd niet zal vervagen met ultraviolette stralen. Het kenmerk is erg belangrijk als de keuken zich aan de zonkant bevindt.

Al deze tips helpen bij het maken van de juiste keuze en zijn tevreden met het resultaat!

Bekijk de video: Keukenwand betegelen (Mei 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send