Thuis en stijl

Houten poorten: mooi, betrouwbaar en betaalbaar (23 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het installeren van een betrouwbare poort op het perceel is net zo belangrijk als het bouwen van een goed huis, omdat het hek uw huishouden beschermt en een decoratieve functie vervult, omdat het eerste wat mensen zien als ze uw huis naderen de poort is. Als u de perfecte combinatie van prijs en kwaliteit wilt vinden, kies dan voor een houten poort. Ze zien er mooi en met de juiste zorg, ze zullen een zeer lange tijd duren.


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-2

Welk materiaal om te kiezen?

Houten poorten kunnen worden gemaakt van:

  • pine;
  • els;
  • eten;
  • lariks;
  • berk;
  • esdoorn;
  • eik

Elk van deze houtsoorten heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. Indien mogelijk wordt aanbevolen dat de poort wordt gemaakt van naaldbomen. In hun samenstelling is er een hars die voorkomt dat hout gaat rotten en het duurzaam maakt. Natuurlijke hars is een goede preventieve maatregel tegen schimmel, meeldauw en insectenplagen.

Houten poorten en wickets zijn vaak gemaakt van grenen. Dit hout is zeer duurzaam, maar het belangrijkste is dat er bijna geen takken op zitten. Pine is eenvoudig te verwerken en maakt een staaf van zijn grootte. Het enige dat u wilt als u een semi-antieke houten poort wilt maken, moet u de pijnboom opgeven. Deze boom is moeilijker te schilderen dan andere. Verf op het oppervlak valt ongelijk, en het ontwerp van de houten poort blijkt niet zoals het oorspronkelijk was bedacht.

Spar heeft een uniforme, mooie kleur, dus de poort, die daaruit is gemaakt, net voldoende om vernis te openen. Houten poorten met smeedwerk zijn vaak gemaakt van grenen, omdat decoratieve metalen elementen er perfect uitzien tegen de achtergrond van deze boom. Je kunt ook een hek maken van dennenhout: het is tegelijkertijd duurzaam en licht. Voor een huis zijn deuren gemaakt van grenen een ideale oplossing, maar of het de moeite waard is om er poorten van te maken, is het overwegen waard, omdat dit hout een hoge porositeit heeft: bij hevige regenbuien zwelt het snel en begint het te rotten.


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-4


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-5

Het ziet er goed uit poorten van lariks. Dit hout is erg sterk en sterk. Het heeft een minder poreuze structuur, dus het rot niet zo snel. Mooie houten lariks poorten zijn meestal gelakt. Dit hout is mooi genoeg om het met olieverf te schilderen.

Hardhout is minder populair bij fabrikanten. Els, esdoorn, berk is gemakkelijk te hanteren, ze barsten bijna niet, maar hebben een lage vochtbestendigheid. Na een regenachtige herfst en een besneeuwde winter kunnen de poorten vervormen en beginnen te rotten. U kunt een houten hek installeren in het eikenhuis. In dit hout zitten speciale stoffen die rotting en vorming van schimmels voorkomen. Het is duurzaam en erg mooi. Oak heeft twee nadelen: het is duur en moeilijk te verwerken.

Het is noodzakelijk om niet alleen het type hout te bepalen, maar ook het type poort dat in het land zal zijn. De meest voorkomende soorten poorten van vandaag zijn:

  • schuiven;
  • swing;
  • Sectionele.

De eerste twee zijn een budgetoptie. Sectionaaldeuren zijn duurder en hebben voor hun installatie ervaring en speciaal gereedschap nodig.


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-6


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-7

De meest eenvoudige en betaalbare - draaipoorten. Ze zijn geschikt voor de buitenwijken en voor een landhuis. De breedte van een dergelijke poort is ongeveer vier meter en de hoogte wordt bepaald op basis van de hoogte van de hele omheining.

Alle componenten van de poort moeten in productie worden besteld. In de regel zijn ze een frame van dik metaal, waaraan houten planken zijn bevestigd. De installatie van de poort begint met het insteken van stalen pilaren, die ongeveer een halve meter boven de hoofdschuif moeten staan. Als de palen ingegraven zijn, hangen scharnieren aan de scharnieren.


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-9


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-10


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-11

Als u geld wilt besparen, kunt u informatie vinden over hoe u een houten poort zelfrespect kunt maken. Als u met uw eigen handen een houten poort wilt doen, vergeet dan niet dat er boven een polyurethaan vizier moet zijn. Een dergelijk vizier beschermt de uiteinden van de kleppen tegen vocht, wat betekent dat het hek langer meegaat, maar plaatst het met het oog op het feit dat een vrachtwagen met een hoog lijf de tuin kan betreden, dus dit vizier bij de houten draaipoorten moet minimaal 3,5 meter zijn.

Bij de scharnierende poort kan de vleugel hetzelfde formaat hebben, en misschien de vleugel en het wicket. Het zal erg handig zijn om de auto in de tuin te zetten en in en uit te gaan met behulp van de poort. Houten poorten op een metalen frame zijn geschikt voor installatie bij de ingang, omdat ze sterk en betrouwbaar zijn. Houten poorten naar de garage hebben dit frame misschien niet, een gewoon hek gemaakt van een piketafrastering, die naar dikke geleiderails wordt gestuurd, past hier.


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-12


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-13


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-14

Schuifpoort om ruimte te besparen

Om de draaipoorten te openen, hebt u extra ruimte nodig. Als dat niet het geval is, kunt u houten schuifhekken installeren. Zonder speciaal gereedschap en ervaring is het onwaarschijnlijk dat een dergelijke houten poort met hun eigen handen kan worden gemaakt. Ze zijn een metalen frame waarin een paalhek is geplaatst. Dit frame rijdt op metalen rails langs het hek. Deze poorten kunnen met één handbeweging worden geopend, maar ze kunnen niet op alle locaties worden geïnstalleerd: de breedte moet gelijk zijn aan de breedte van het deurblad aan de linker- of rechterkant van het hek.

Als je niet weet hoe je een poort van dit type moet maken, is het beter om helemaal geen productie te maken. Alleen mensen met uitgebreide ervaring zullen in staat zijn om bakstenen pilaren voor dergelijke poorten te bouwen en dit gehele complexe mechanisme te installeren. Houten garagedeuren kunnen ook niet van dit type zijn, omdat er simpelweg geen plaats is om het doek in te gaan.


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-16


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-17

Sectionale poorten

Deze opties zijn duurder en de installatie kan alleen door professionals worden gedaan. Garagedeuren gemaakt van hout kunnen niet alleen slingeren, maar ook sectioneel zijn. Ze bestaan ​​uit dunne panelen die verbonden zijn door scharnieren. Eén beweging van de poort stijgt op en verzamelt zich boven, ze sluiten ook gemakkelijk.

Houten sectionele poorten worden vaak geïnstalleerd in ondergrondse garages. Ze zijn erg handig: ze worden gemakkelijk in beweging gezet, sluiten de kamer hermetisch af, nemen in gemonteerde vorm niet veel ruimte in.

Deze poorten hebben echter nadelen. Ze zijn veel duurder dan schommel en glijden. Deze poort is moeilijk te installeren en als deze onjuist wordt bediend, kan het scharniermechanisme snel uitvallen. Deze poorten mogen alleen aan een betonnen wand worden bevestigd - in een ruimte met gipsplaatwanden of in een garage van dun metaal kunnen ze niet worden geïnstalleerd.


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-18


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-19


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-20

We versieren de poort

De eenvoudigste optie om de poort te versieren - om ze te bedekken met nobele lakkleuren of om uw favoriete kleur te verven. Je kunt de poort maken in de stijl van de Provence: beschilder ze en maak met schuurpapier en kopersulfaat, maar als de poort is geverfd en niet hersteld, zullen ze na verloop van tijd ouder worden naar de gewenste staat zelf.

Als er een financiële mogelijkheid is, kunt u geld uitgeven en een houten hek installeren met elementen van smeden. Zelfs als u kleine decoratieve elementen bevestigt, ziet het hek er anders uit. Je kunt gesmede scharnieren, handgrepen, bouten maken - met ze aan het hek en het hek krijgt een heel ander uiterlijk en je kunt gesmede poorten bestellen met hout. Ze zijn duur, maar met hen zal je huishouden een echt middeleeuws kasteel zijn.

Poorten met houten inzetstukken zijn soms gesneden. Dit is een klein handwerk dat een zeldzame meester kan uitvoeren. Als je jezelf een uitgesneden poort wilt, mogen ze niet van es of els zijn, maar van mahonie. Anders kost het werk meer dan het hek met een wicket.

Een houten poort is een goede optie voor diegenen die op zoek zijn naar de perfecte combinatie van prijs en kwaliteit. Ze zien er erg toonbaar en goedkoper uit dan metalen. Als u wilt dat houten poorten u vele jaren dienen, zorg dan voor hen. Om dit te doen, moeten ze, minstens om de zes jaar, behandelen met insectenimpregnaties, een laag verf en vernis vernieuwen en alle ijzermechanismen smeren.


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-21


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-22


derevyannie-vorota-krasivo-nadezhno-i-dostupno-23-foto-23

Pin
Send
Share
Send
Send