Thuis en stijl

Textured wallpapers: types en hun kenmerken (27 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Geweven behangpapier met een diepe reliëfcoating. Meestal zijn ze monofoon, hoewel er ook tekeningen met meerdere kleuren zijn. Dit muurbedekkingsmateriaal is bedoeld om te schilderen. De meeste van deze achtergronden zijn bestand tegen 5-15 lagen verf. Dit betekent dat u de kosten van opknappen vermindert door ze één keer te plakken. U kunt het interieur op elk moment opfrissen door alleen een blik waterdispersieverf te kopen.


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-2

Typen getextureerd behang

Getextureerde achtergrond is moeilijk toe te schrijven aan een bepaald type. Deze naam verenigt op zichzelf een reeks decoratieve bekledingen waarop op het oppervlak een stempelen staat. Reliëfbehang kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Laten we dit in meer detail bespreken.
papier

Op naam is het gemakkelijk te begrijpen dat dit soort behang is gemaakt van papier. Dergelijke wallpapers voor muren zijn erg populair vanwege hun lage kosten. In tegenstelling tot andere opties onderscheiden ze zich niet door een hoge slijtvastheid, maar bij zorgvuldig gebruik gaan ze meer dan een jaar mee. Om een ​​reliëf te creëren, maken dergelijke achtergronden meerdere lagen, waardoor ze duurzamer zijn dan standaard papieren wandbekledingen. Ook is dit gestructureerde behang bestand tegen schilderen. De voordelen omvatten de eenvoud van het proces van lijmen.


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-5


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-6

In feite zijn de laatste twee lagen papier, waarvan het reliëf wordt gecreëerd met geëxtrudeerd zaagsel. Zaagsel bevindt zich tussen de vellen en vormt een korrelige, niet-uniforme textuur. Hoe meer houtdeeltjes worden gebruikt, hoe expressiever het reliëf.


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto.jpeg">


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-2.jpeg">


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-10

Glasvezel

De reliëfstructuur van dit milieuvriendelijke materiaal wordt gegeven door de vervlechting van glasfilamenten. Functies van dit type gestructureerd behang:

 • Duurzaamheid. Producenten garanderen dat de glazen wand, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden, 20 tot 30 jaar meegaat.
 • Sterkte. Hoge slijtvastheid is een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken. Hierdoor zijn deze achtergronden perfect voor op kantoor. Over de reparatie die je je jarenlang niet meer kunt herinneren.
 • Security. Het materiaal bevat geen giftige stoffen, rookt niet en brandt niet tijdens een brand.
 • Gemak van zorg. Deze variëteit is niet bang voor vocht en verandert niet onder invloed van detergentia.
 • Een breed scala aan texturen. Relief-tekeningen worden gepresenteerd in een verscheidenheid aan opties: kerstbomen, webben, verschillende geometrische vormen, enz.
 • Aanpassingsvermogen aan schilderkunst. Traditioneel is dit behang beige, wit of grijs, maar de kleur is eenvoudig te veranderen met watergedragen verf.

Minus glasvezel is hun hoge prijs. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat dit bedrag 20 jaar wordt betaald voor het gebruik van de dekking. Het nadeel is ook de moeilijkheid om na de operationele periode uit de muur te verwijderen, maar dit moment zal niet snel komen.


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-11


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-12


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-13

vloeistof

Dit afwerkmateriaal lijkt meer op gips dan op gewoon opgerold behang, maar cellulose wordt gebruikt voor de productie, niet voor cement en kalk. De structuur van het vloeibare behang - droog bulkmengsel, dat voor gebruik wordt verdund met water. Net als gips wordt vloeibaar behang met een spatel op de wanden of het plafond aangebracht. Het voordeel is dat met deze manier van decoratie er geen naden zijn. Het lijmen van eenvoudig opgerold behang is onmogelijk zonder sporen van voegen.

Vloeibaar behang lijkt echter slechts oppervlakkig op getextureerd. Het materiaal vormt een volledig vlak oppervlak, dat er alleen uitziet als een reliëf. Dit komt door het feit dat de samenstelling vezels bevat die verschillen in kleur en samenstelling. Dit type muurbekleding hoeft niet te worden geverfd, omdat u vooraf een mengsel van de gewenste tint kunt selecteren. Indien nodig zal dergelijk behang echter het schilderen overbrengen.

natuurlijk

Er zijn veel natuurlijke achtergronden:

 • Plantaardig - van papyrus, vlas, rietstengels, algen, stro.
 • Houten - van bamboe, palmbomen, schors van kurkeik, berk.
 • Textiel - van zijde, natuurlijk leer, velours.

Voor de vervaardiging van dergelijke afwerkingsmaterialen gebruikte natuurlijke grondstoffen. Natuurlijke schoonheid is het belangrijkste voordeel van natuurlijke achtergronden. Dit type coating is milieuvriendelijk en veilig. Het nadeel is de hoge kosten, maar dergelijke achtergronden worden zelden gebruikt voor het hele gebied van de kamer, met hun hulp maken ze meestal een accentmuur of een deel ervan.


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-14


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-15


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-16

Geweven behang in het interieur

Om een ​​harmonieuze sfeer te creëren en niet te worden verward met de keuze van behang met een uitgesproken reliëf, zou u enkele nuances moeten overwegen:

 • Stoffen met textuur verminderen visueel de grootte van de kamer, dus gebruik ze niet in kleine kamers. Of gebruik ze gedeeltelijk.
 • Combineer gewone effen en reliëf behang.
 • Overweeg de kenmerken van afwerkingsmaterialen bij het kiezen van te plakken kamers. Sommige coatings verslechteren als gevolg van externe invloeden.
 • Als u verschillende soorten gestructureerd behang in het interieur van een enkele kamer wilt combineren, overweeg dan van tevoren of dit mogelijk is. Moeilijkheden kunnen optreden op de kruispunten van muurbedekkingen.

Let op het behang en imiteer verschillende materialen. Bijvoorbeeld baksteen. Deze doeken kunnen worden gebruikt om een ​​interieur te creëren in de stijl van land, loft of modern. Met dit materiaal kunt u zich concentreren op bepaalde delen van de kamer. Achtergronden onder de steen zullen er geweldig uitzien in de keuken. Ze kunnen in plaats van een schort of een hoogtepunt met hun hulp het eetgedeelte inpakken. In de woonkamer behang met imitatie metselwerk ziet er prachtig naast de open haard. Ze kunnen worden versierd met richels en nissen. Op dezelfde manier kunt u de achtergrond onder de steen gebruiken.


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-17


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-18


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-19

Imitatiehout is geschikt voor het interieur van natuurlijke onderwerpen. Muren met een dergelijk ontwerp zijn geschikt voor de Provence of het land. Getextureerde behang vergelijkbaar met leer vindt zijn plaats in het interieur van moderne stijlen, en de imitatie van gips is een geweldige optie voor een klassiek ontwerp. Behang met de textuur van gips kan verschillende tinten hebben: grijs, bruin, goud, blauw, smaragd, enz.


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-20


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-21


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-22

Geef in de slaapkamer de voorkeur aan coatings met een licht geprononceerde textuur, om de ruimte niet zwaarder te maken. Volumetrische tekeningen kunnen alleen worden gebruikt als accenten in het gebied naast het bed. Kleuren kiezen voor licht, licht gedempt. In de woonkamer interfereert niet met patroonreliëf in de vorm van geometrische patronen of driedimensionale ornamenten. Plaats uw getextureerd behang in de keuken in de eet- of kookzone, maar houd er rekening mee dat u regelmatig moet zorgen voor het vet en ze moet schoonmaken.

Zoals u ziet, is het bereik van de in reliëf gemaakte achtergrond groot genoeg. En ontwerpers gebruiken deze variëteit graag om een ​​stijlvol en elegant ontwerp te maken. Met de hulp van op de juiste manier geselecteerde gestructureerde achtergrond kunt u snel een onopvallende kamer veranderen in een onvergetelijke kamer.


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-23


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-24


fakturnie-oboi-vidi-i-ih-osobennosti-27-foto-25

Pin
Send
Share
Send
Send