Thuis en stijl

Slaapbanken: compact meubilair met maximaal comfort (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Meestal heeft de slaapkamer een bescheiden formaat, en dit is niet verrassend, omdat de bewoners meestal slapen en soms gewoon ontspannen, dus om ruimte te besparen, geven velen de voorkeur aan een slaapbank in plaats van een bed. Een goed ontworpen slaapkamerontwerp met een bank stelt u in staat om alle noodzakelijke items en dingen in de kamer te plaatsen en een atmosfeer van ontspanning en comfort te creëren.


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-2

Hoe meubels kiezen?

De bescheiden afmetingen van de kamer kunnen moeilijkheden veroorzaken bij het plaatsen van de meubels, maar mogen niet verhinderen dat er een sfeer ontstaat die bevorderlijk is voor slaap en rust, dus profiteer van enkele ontwerptips:

  • bij het kiezen van meubels is het wenselijk om de voorkeur te geven aan multifunctionele modellen. Als een optie - een bank met een inbouwdoos voor linnengoed. Deze bank is ook een plek om te slapen en om dingen op te slaan. De planken aan het hoofdeinde van het bed zijn niet alleen handig voor het plaatsen van objecten, maar zijn ook een stijlvol decoratief element;
  • banken met afgeronde hoeken visueel "opeten" de ruimte, dus de modellen van strikte rechthoekige / vierkante vormen zijn de beste keuze;
  • Om meubelstoffering in het interieur van de slaapkamer te laten passen, krijgen ze banken met een materiaal dat past / contrasteert met de schaduwen van de muren, het plafond en de vloerbedekking.

De kamer moet compact en comfortabel in gebruik zijn, dus de kast is de perfecte keuze. Schuifdeuren hebben geen ruimte nodig om te openen, en spiegelende spiegels zullen de ruimte visueel vergroten.

Optimale modellen van banken voor de slaapkamer - transformatoren, die het gebied vrij houden en in gedemonteerde vorm een ​​volwaardige slaapplaats creëren.

Bij het kiezen van een model speelt het type vouwmeubilair de hoofdrol, omdat het eenvoud en gebruiksgemak definieert. Er zijn vier soorten populaire banken voor de slaapkamer.

  • Intrekbaar - drie delen van de structuur zijn betrokken bij het transformatieproces (een ervan bevindt zich aan de achterkant en twee zijn de zitting). Om het meubilair uit te breiden, moet u aan de stoel trekken. Dit laat het deel achteraan de bank achter. Pas op de vrije ruimte van de lamellen het detail van de stoel aan. Voordelen van het model: de ligplaats wordt naar voren geschoven en het gevouwen ontwerp heeft een zeer compact formaat en een elegante uitstraling.
  • Click-klyak is een enigszins verbeterd model van een sofa-boek, omdat je hiermee de rug in drie standen kunt fixeren: voor zitten, half zitten en liggen. Het compacte aanzicht maakt dit meubel tot een waardige optie voor de slaapkamer voor volwassenen en kinderen.
  • De Euroboek heeft een eenvoudig transformatiemechanisme waarmee u eenvoudig het model voor kinderen en ouderen kunt beheren. Bij het inklappen van de bank wordt de stoel naar voren geschoven en wordt de rugleuning in de vrije ruimte neergelaten. Comfortabele banken met een linnenbox zijn zeer geschikt om de kamer van een meisje of tiener in te richten. Een eenvoudig besturingssysteem maakt dit model een langlevende onder andere ontwerpen.
  • Accordeon - populair vanwege het eenvoudige transformatie-apparaat en kleine parameters. Het rustgebied omvat drie vouwsecties, waarvan de ene de zitting is en de andere twee de rugleuning. Het principe van vouwen: de stoel wordt naar voren geschoven voordat het gedeelte van de rugleuning wordt opgevouwen. Vervolgens wordt het zitje verhoogd tot een karakteristieke klik en neergelaten. Een belangrijk voordeel van het model: de bank hoeft niet van de muur af te bewegen.

De kosten van de bank spelen een belangrijke rol bij het kiezen van een model. Een aanzienlijk deel van de prijs is precies het transformatiemechanisme, daarom bespaart besparing niet altijd zichzelf, omdat een goedkoop ontvouwend apparaat het vaakst kapot gaat.


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-4


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-5

Sofa vorm

In kleine slaapkamers is het erg belangrijk om het gebied rationeel te gebruiken, zodat er voor rust comfortabele omstandigheden worden gecreëerd. Kies daarom een ​​rechte of hoekbank, afhankelijk van de indeling van de kamer. Elk van deze modellen heeft voor- en nadelen.

Rechte vormmodellen

Deze banken kunnen universeel worden genoemd, omdat ze passen in het interieur van elke stijl. Vouw- en niet-vouwmodellen zijn beschikbaar. Vouwbanken zijn aan te raden om alleen in grote slaapkamers te plaatsen, waar een tweepersoonsbed staat. Op de bank kan je in dit geval alleen maar gaan zitten, maar het zal eruitzien als een meubelelement, dat geen speciale functionele betekenis heeft.


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-6


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-7


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-9


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-10

Hoekbank

Een slaapkamer met een bank in plaats van een bed is een geweldige optie om de ruimte van de kamer vrij te houden. Hoekmodellen voldoen het meest volledig aan deze vereiste, omdat de bank meestal in een hoek wordt geïnstalleerd, waardoor u de "dode" zone kunt gebruiken en het midden van de kamer vrij laat.

Het prachtige assortiment meubelen is gewoon geweldig. Je kunt een bank kopen met zijden van verschillende of dezelfde lengte. Er zijn ontwerpen met complexe geometrie en samenstellende elementen.

In een kleine slaapkamer is het rationeel om een ​​transformerende bank te installeren. Het is de opvouwbare sofa in geassembleerde vorm die de stijl van het interieur vormt, en in de plooi - het zorgt voor een kalme en gezellige rust op een volwaardige slaapplaats. Het is ideaal als de structuur is uitgerust met een opbergdoos, omdat u zo snel het beddengoed kunt verwijderen.

Van de vele opties voor banken voor de slaapkamer is het beter om een ​​model te kiezen met de volgende transformatie-apparaten: euroboek, dolfijn, accordeon. Al deze soorten geassembleerd meubilair zijn compact van formaat, waardoor het populair is bij eigenaren van kleine appartementen.

Hoekbanken zijn geweldig voor de kamer van een tiener. Op de gemonteerde sofa zal het voor veel gasten comfortabel zijn om comfortabel te worden, en het gedemonteerde ontwerp zal dienen als een ruime plaats voor rust en gezonde slaap van een tiener.


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-11


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-12

Het kleurenpalet van de situatie

Correct gekozen tinten zullen een harmonieus uiterlijk geven aan een slaapkamer met een bank. Het hangt van de kleur van het product af hoe de slaapkamer door de gasten zal worden waargenomen (hoewel eigenlijk alleen de eigenaren het leuk zouden vinden). Van de vele regels voor het interieurontwerp, onderscheiden we verschillende belangrijke wensen:

  • Dat de bank het hoofdaccent van een interieur werd, modellen met een bekleding van heldere en contrasterende tinten worden geselecteerd;
  • Zorg altijd voor een stijlvolle combinatie van lichte en donkere tinten. In de kamers met wanden van warme lichte kleuren zien de banken met donkere bekleding er perfect uit;
  • monofonisch bekledingsmateriaal geschikt voor interieurs in de stijl van hi-tech, minimalisme. Kleurrijke sfeer is typisch voor de Provence, country muziek.

Lichte pasteltinten worden beschouwd als het traditionele stoffeerpalet. In de kamer van een tiener kun je een bank van grijze of bruine tinten plaatsen, en de slaapkamer van het meisje wordt gedecoreerd met meubels met bekleding in olijf-, beige, witte tinten.


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-13


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-14


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-15

Interieur van een slaapkamer met een bank: ontwerp richtlijnen

In de buurt van de hoekbanken kunnen de nachtkastjes belachelijk lijken, dus een goed alternatief voor hen - brede armleuningen met houten voering.

Voor een goede nachtrust, is het beter om de structuur zo te plaatsen dat het hoofdeinde tegen de muur is.

Zodat het rustige ontwerp van een kleine kamer niet saai wordt, kunt u boekenplanken om het meubilair heen leggen of een nis plaatsen.


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-16


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-17


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-18

De plaats voor de bank moet zo worden gekozen dat het meubilair voor de slaapkamer, indien uitgevouwen, de bewoners niet belet zich vrij te bewegen. Voor een comfortabele beweging volstaat een doorgang van 50 cm breed.Voor deze aanbeveling kan het product gedurende lange tijd niet worden gemonteerd.

Een enorme hoeveelheid slaapmeubilair kan het kiezen van het juiste model bemoeilijken. Niet-standaardmanier om het probleem van de keuze op te lossen - de methode van 'door tegenspraak'. Om dit te doen, volstaat het om te begrijpen wat je precies niet wilt zien in de slaapkamer. Als de methode niet helpt bepalen, is het noodzakelijk om te schakelen naar professionals - ontwerpers. De specialist houdt op deskundige wijze rekening met de wensen van de huurders en de mogelijkheden van de ruimte.


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-19


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-20


divani-dlya-spalni-kompaktnaya-mebel-s-maksimumom-komforta-21-foto-21

Pin
Send
Share
Send
Send