Thuis en stijl

Banken van pallets (pallet) doe-het-zelf (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een duurzame bank gemaakt van pallets past harmonieus in het interieur van een ruime kamer en wordt een functioneel item op het terras, de buitenruimte of op een groen gazon. Er zijn verschillende varianten van structurele oplossingen - het kan een gewoon, recht model zijn, hoekig of gemaakt in de vorm van een ladder. Als u meubels van pallets op bestelling maakt, wordt al het werk grotendeels door vakmensen uitgevoerd, van het ontwerp tot het naaien van zachte kussens. Wanneer zelf-assemblage geleide instructies zou moeten zijn, waar het volledige proces in stadia wordt beschreven.


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-2

Kenmerken en voordelen van palletmeubilair

Goedkoop en praktisch meubilair dat veel consumenten waardeert. Items die zijn gebaseerd op houten pallets hebben veel voordelen en zijn verschillend:

 • Eenvoudige constructie.
 • Korte productietijd.
 • Betrouwbaarheid en duurzaamheid.
 • Esthetisch en originaliteit.
 • Breed toepassingsgebied.
 • Het vermogen om elk interieur te transformeren, waardoor het een individuele functie wordt.

Om te beginnen wordt het materiaal aangekocht en daaruit worden toekomstige meubels gevormd. Dit kunnen banken en fauteuils zijn, die zijn inbegrepen en elkaar aanvullen, evenals een bed en een tafel. En als de basis uit hout bestaat, moet de bovenkant zacht zijn, bijvoorbeeld een stevige matras of afzonderlijke kussens van textiel. De vervaardiging van meubelattributen van houten pallets kan onafhankelijk worden gedaan, en daarvoor heeft u in feite behoefte. Maar om het materiaal niet te bederven, moet u de aanbevelingen opvolgen.


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-4


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-5

Het proces om meubels van pallets te maken

Het is bijvoorbeeld voldoende om te bedenken hoe u met uw eigen handen een sofa uit pallets kunt maken, een stapsgewijze beschrijving van alle stappen. De elementen worden samen met hulpgereedschap bevestigd en ook spijkers, schroeven of schroeven zijn nodig.

Voordat u met uw werk begint, moet u gereedschappen en armaturen voorbereiden:

 • een ijzerzaag;
 • boor en schroevendraaier;
 • slijpmachine of schuurpapier;
 • een hamer;
 • roulettewiel;
 • hoeken;
 • borstel en roller;
 • potlood en liniaal.

Allereerst wordt een basis gecreëerd die dezelfde functies vervult als in een bank, in een bed, een fauteuil of een tafel. Voor de vervaardiging van dit onderdeel worden gereedgemaakte pallets afgenomen. Om de esthetische prestaties te verbeteren en defecten te verwijderen, kunt u schuurpapier gebruiken, maar een molen kan het werk beter doen, waardoor u het werk snel en efficiënt kunt doen.


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-6


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-7

Wanneer het oppervlak van de pallet is verwerkt, kunt u overgaan tot de voorbereiding van onderdelen in overeenstemming met de gewenste grootte. Dit vereist een scherpe ijzerzaag, die geen rafelige rand zal creëren die het uiterlijk van het product doet afnemen. Anders moet u extra verwerken.

Alle ontvangen onderdelen moeten worden geverfd of gevernist voordat ze worden geassembleerd, dit helpt alle gebieden te beschermen en die gebieden die niet toegankelijk zijn voor de borstel of rol. De keuze van het lakwerk hangt volledig af van waar de bank van de pallets zal worden gebruikt. Indien binnen, dan is de verf geschikt voor interieurwerkzaamheden. Meubelitems die op straat of op het terras moeten worden geplaatst, moeten worden afgedekt met waterdichte verf voor gebruik buitenshuis.


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-8


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-9

Nadat de verf droog is, kunt u doorgaan naar de volgende fase - de montage. Eerste basis. De grootte van de bank hangt af van het aantal pallets - van 2 tot 4 in lengte. Voor het bevestigen van pallets worden bevestigingsmiddelen zoals schroeven, schroeven of spijkers gebruikt. Maar de eerste optie is betrouwbaarder en praktischer, omdat u een boormachine kunt nemen voor hulp. De versie met nagels geeft geen kracht en na verloop van tijd kunnen ze met de doppen naar buiten worden geduwd en het meubilair zal beginnen te kraken en trillen. Om te voorkomen dat de plaat wordt gespleten, moet het gat worden voorgeboord met een boor met een kleinere diameter dan de gebruikte schroef.

Het is noodzakelijk om de achterkant aan de voorbereide basis vast te maken. Dit onderdeel is gemaakt van hele of gezaagde pallets in de lengterichting. Op banken van pallets kan de achterkant direct of gekanteld worden geïnstalleerd. Bij het uitvoeren van de tweede optie is het noodzakelijk om extra houders te maken, die aan één kant de gewenste hellingshoek hebben. De achterkant moet goed worden bevestigd zodat deze bestand is tegen de belasting van degenen die op de bank zitten.


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-10


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-11

In modellen met armleuningen ook gebruikte pallets, gezaagd in maat. Voor het gemakkelijk verplaatsen van meubels kunnen speciale meubelwieltjes op de basis worden bevestigd. Het kan ook worden uitgerust met poten, zodat het gemakkelijker wordt om de kamer schoon te maken, omdat u niet genoeg zware meubels hoeft te trekken. De poten worden het beste gesneden uit de staven, wat voor stabiliteit zorgt. Ze worden aan de zijkanten en in het middengedeelte op de verbindingen tussen de pallets geplaatst.


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-13


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-14


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-15

Het gebruik van meubels van pallets in het interieur en exterieur

Voordat u een sofa uit pallets kunt maken, moet u beslissen over de vorm en functionaliteit. Meubilairkenmerk kan zijn:

 • rechte constructie;
 • angle;
 • U-vormige;
 • sofa;
 • elke andere originele vorm, voor zover het materiaal en de eigen verbeeldingskracht dit toelaten.

Welk type meubilair u kiest, hangt vooral af van het gedeelte van de kamer of van de open ruimte waar de plaatsing is gepland. Om meubels gemaakt van een pallet in de omliggende ruimte te laten passen, moet er een harmonieuze combinatie zijn met andere objecten en de kleur van de muren. De sfeer wordt niet alleen gecreëerd door het houten kaderpalet, maar ook door een zachte bovenkant, genaaid uit textielmateriaal.


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto.png">


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-17

Het heldere uiterlijk trekt de straatversie aan van een set meubels bestaande uit een bank, fauteuils en een tafel. Dergelijke attributen creëren een gezellige sfeer en comfort in het recreatiegebied, dat zich op een groen gazon of in de buurt van een mangal / barbecue met natuursteen bevindt.

De hoekbank past perfect in de ruimte van de hal en woonkamer, waarvan het interieur is ontworpen in een loft-stijl. In dit geval wordt speciale aandacht besteed aan de kleurenoplossing van het frame en de softtop, omdat deze een belangrijke rol speelt bij het creëren van het interieurontwerp.

Het wordt ook geaccepteerd om meubelkenmerken van pallets te beschouwen als een tuinoptie. Ze worden geïnstalleerd in het tuinhuisje, op het terras, dus ideaal om te geven om verschillende redenen:

 • goedkoop;
 • praktisch;
 • comfortabel;
 • origineel en relevant.

In de landversie van het model is in feite een eenvoudig ontwerp dat in een paar uur kan worden gemaakt. Als u een opklapbare bank gebruikt, zal het niet moeilijk zijn om een ​​ruime plaats te bieden voor een comfortabele rust. Voor de vervaardiging van een dergelijk ontwerp zal meer moeite moeten worden gedaan.


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-18


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-19


divani-iz-poddonov-pallet-svoimi-rukami-21-foto-20

Om het meubilair van de pallet op het balkon te installeren, moet u de houten structuur doormidden snijden, waardoor materiaal wordt bespaard. In de laatste fase moet het houten frame van pallets bedekt worden met zachte kussens of een schuimrubber matras bovenop.

Dankzij een grote verscheidenheid aan meubelstukken van pallets, is het gemakkelijk om te versieren en functionaliteit toe te voegen aan elke kamer en open ruimte.

Pin
Send
Share
Send
Send