Thuis en stijl

Kleine bedden zijn het gemak in combinatie met compactheid en functionaliteit (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de problemen waarmee eigenaren van kleine appartementen te maken hebben, is het voortdurende gebrek aan ruimte voor hoogwaardige meubels. Een geweldige oplossing zou zijn om compact of transformeerbaar meubilair te kopen, en vooral, zoals een compact bed. Tegenwoordig zijn er vele soorten kleine en opklapbare bedden, sofa's en slaapbanken, zowel enkele als dubbele, op de markt, dus het is niet moeilijk om het product te kiezen dat het meest geschikt is voor uw interieur en tegelijkertijd uitstekend. een bed voor u persoonlijk en uw kinderen.


malogabaritnie-krovati-eto-udobstvo-obedinennoe-s-kompaktnostyu-i-funkcionalnostyu-20-foto


malogabaritnie-krovati-eto-udobstvo-obedinennoe-s-kompaktnostyu-i-funkcionalnostyu-20-foto-2

Opklapbedden zijn voor velen bekend, omdat in ons land het huisvestingsprobleem al lange tijd standhoudt, maar vandaag zijn degenen die in ruime woningen wonen vaak geïnteresseerd in transformeerbare meubels. Extra vierkante meters worden altijd gebruikt in de aanwezigheid van verbeeldingskracht: ze kunnen een hele fitnessruimte uitrusten of een broeikas plaatsen, of ze omvormen tot een creatief atelier van de kunstenaar.


malogabaritnie-krovati-eto-udobstvo-obedinennoe-s-kompaktnostyu-i-funkcionalnostyu-20-foto-5


malogabaritnie-krovati-eto-udobstvo-obedinennoe-s-kompaktnostyu-i-funkcionalnostyu-20-foto-6

Kledingkast bed

De optie bij het gebruik van een kledingkast om een ​​bed erin te verstoppen is heel gebruikelijk. Tegelijkertijd kan de ligplaats op twee manieren worden vastgemaakt:

 • met een horizontale opstelling;
 • met een verticale opstelling.

Wanneer het bed opkomt, verandert het in een muur van de kast, die kan worden uitgerust om te maskeren:

 • een spiegel;
 • kleine planken;
 • decoratief paneel, etc.

Zo'n bed kan een constructie zijn uit één "nep" -garderobe of deel uitmaken van een grote meubelset, waarin u niet alleen eenpersoonsbedden, maar ook tweepersoonsbedden kunt verbergen.

Om te slapen of gewoon om uit te rusten, wordt de wand van de kast met een slaapplaats neergelaten en deze, rustend op de vloer met zijn vouwende benen, verandert in een horizontaal comfortabel bed, dat in staat is om volledige ontspanning te verzekeren. Bovendien, in kasten met een slaapplaats voor een persoon of dubbele bedden, zijn er nissen en planken voor linnen, riemen voor het bevestigen van de matras en het bed als geheel, en lichten. Het hoofdbed is die optie van universeel klein formaat meubilair dat zowel in een zitkamer als in de kinderkamer en in een kleine slaapkamer kan worden gerealiseerd.

Deze optie is zeer geschikt voor de woonkamer. De in de muur verborgen slaapplaats zal zeer nuttig voor u zijn als een gast of een familielid onverwacht arriveert en het zal noodzakelijk zijn om voorwaarden voor hem te creëren zodat hij de nacht met comfort kan doorbrengen. In de aanwezigheid van een groot deel van een muur die niet is bedekt met meubilair, is het mogelijk om nissen van de gewenste grootte te bouwen, zelfs voor dubbele bedden met transformatoren.

Slaapbank met tafelfunctie

Deze optie is handig voor zowel het kinderdagverblijf als het minibedrijf, omdat het een slaapplaats met een werkplek of een ruimte om te spelen en oefenen met een kind mogelijk maakt. Op een dergelijke slaapbank is er ook een tafelblad, waar u met een laptop kunt werken, modellen van auto's kunt tekenen, modelleren of assembleren van de ontwerper.

Bed stoel

Dit is de beste keuze voor de eigenaar van een eenkamerappartement. Deze stoelen zijn erg handig voor individueel gebruik door de eigenaar, en als het kind bij u woont, of als u een bed wilt bieden voor een gast die ervoor kiest om de nacht door te brengen. Het ontwerp is altijd eenvoudig en gemakkelijk op te vouwen. Sommige modellen hebben een compartiment aan de onderkant waar beddengoed kan worden geplaatst.

Dit is meubilair voor de kleinste kamers. Het kan worden gebruikt in een kamer appartement, maar ook in de hallen en in de kinderkamer. Zo'n opvouwbare poef lijkt helemaal op een gewone poef, maar wordt 's nachts een eenpersoonsbed.

Drie-in-één transformator

Dit is een geweldige manier om het probleem van beperkte ruimte voor kleine appartementen op te lossen. In de oorspronkelijke vorm ziet dergelijk meubilair eruit als een comfortabele bank, met een zachte rugleuning gevormd door meubelkussens. De zijkanten, die een solide massief kader zijn, zijn uitgerust met een draaimechanisme, waardoor ze 180 ° kunnen worden gedraaid.

De zijkanten worden verbonden door een meubelplaat, niet zichtbaar wanneer de bank wordt gemonteerd. Deze meubelplaat, verscholen achter de rugkussens, kan later het tafelblad worden. Deze bank in het onderste deel heeft een nis waarin extra rechthoekige zachte elementen worden opgeslagen.


malogabaritnie-krovati-eto-udobstvo-obedinennoe-s-kompaktnostyu-i-funkcionalnostyu-20-foto-11


malogabaritnie-krovati-eto-udobstvo-obedinennoe-s-kompaktnostyu-i-funkcionalnostyu-20-foto-12

Kinderbedjes kunnen op verschillende manieren worden getransformeerd:

 • een ligplaats met wielen, trekt zich terug onder het podium (speelplaats);
 • verschillende afwisselend oprolbare bedden verzamelen zich op één plaats;
 • het bed verandert in een tafel.

hoogslapers

In een dergelijk meubelcomplex is het belangrijkste element een ligplaats (vaak van een opvouwbaar type), die zich op een hoogte van meestal ongeveer 1-1,8 meter van de vloer bevindt, terwijl in de ruimte eronder kan worden gelokaliseerd:

 • opslagsysteem;
 • werkgebied;
 • speelruimte;
 • onderste bed.


malogabaritnie-krovati-eto-udobstvo-obedinennoe-s-kompaktnostyu-i-funkcionalnostyu-20-foto-13


malogabaritnie-krovati-eto-udobstvo-obedinennoe-s-kompaktnostyu-i-funkcionalnostyu-20-foto-14

Afhankelijk van de hoogslaper kan deze meubelgroep worden uitgerust met:

 • planken;
 • kasten;
 • tafels;
 • laden;
 • werktafel.

Sommige items kunnen mobiel zijn en afzonderlijk worden gebruikt. De opkomst van de persoon "naar de zolder" naar het bed wordt uitgevoerd door een speciale trap in de kit, of in sommige gevallen hebben opslagsystemen de functie van de treden.

Bedden en banken transformatoren zijn blijvende populariteit onder aanhangers van rationaliteit.

De voordelen van dergelijke structuren zijn duidelijk:

 • extra ruimte in de kinderkamer wordt vrijgegeven, omdat het bed waarin het kind slaapt kan worden omgezet in een tafel;
 • Dergelijke meubels worden meestal eenvoudigweg gevouwen en uitgevouwen, terwijl de implementatie van deze procedures in de regel niet meer dan twee minuten vereist;
 • afmetingen en modellen van transformatoren kunnen heel verschillend zijn, waardoor u de meest geschikte voor een bepaald geval kunt kiezen;
 • bedden zijn vaak uitgerust met een orthopedisch matras;
 • je kunt snel een bed opmaken als er geen extra slaapkamer beschikbaar is;
 • transformatoren van kleine afmetingen kunnen in de meeste gevallen worden geïnstalleerd op een leegstaand deel van het appartement;
 • De kosten van dergelijke apparaten liggen voor veel gezinnen in het betaalbare bereik.

Nadelen van Transformers:

 • bij veelvuldig gebruik van transformerende bedden slijten ze snel, en de elementen van mechanische bevestiging van onderdelen mislukken in de eerste plaats;
 • transformeerbare meubels zijn niet geschikt voor gebruik door lichamelijk zwakke personen of personen met een handicap (ouderen, kinderen, zieken en gehandicapten);
 • voor een bed dat zich terugtrekt in een nis, is een solide kapitaalmuur nodig, omdat zwakke binnenwanden niet bestand zijn tegen een terugkerende aanzienlijke belasting.

Het ontwerp van mechanismen voor het vouwen van banken en bedden heeft ten minste tien uitvoeringsvarianten, en elk daarvan heeft bepaalde voordelen, terwijl het zijn eigen nadelen heeft. Transformeerbare meubels zijn echter hoofdzakelijk uitgerust met twee soorten kantelbare mechanische apparaten:

 • Schuif mechanisme. Het is veilig en gemakkelijk te gebruiken, en in de modellen die het bevatten, zijn er in de meeste gevallen secties voor bedlinnen.
 • Vouwmechanisme. Het is gevaarlijk wanneer het wordt gebruikt om bedden te transformeren, omdat een zwaar element van de meubelconstructie dat naar boven is gebracht kan vallen en een persoon kan verwonden, bijvoorbeeld als zijn arm wordt betrapt of zijn been wordt geraakt. Hoewel bedden die aan de muur zijn bevestigd helpen om ruimte te besparen tijdens de montage, vereist het gebruik ervan dat er bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen.

De vouwmechanismen zijn ook verdeeld in twee typen:

 • Veermechanismen. Ze zijn het meest duurzaam en ook betrouwbaar, wat wordt verklaard door hun extreme eenvoud: er valt niets te breken in de lente. Er is echter een nadeel: om de transformatieprocedure uit te voeren, zijn enige inspanningen vereist en daarom worden ze niet aanbevolen voor oudere en fysiek zwakke mensen.
 • Gaslift apparaten. Ze hebben een lagere betrouwbaarheid, maar als ze goed worden gebruikt, dienen ze lang. Uitgerust met dergelijke mechanismen, kunnen meubels zonder veel moeite worden neergelegd. Het nadeel van een gaslift is dat de bedden van een opvouwbaar type, uitgerust met deze, duurder zijn dan met een veermechanisme.

Meubelen transformeren is tegenwoordig een modetrend geworden, en dit is een vrij eenvoudige verklaring: onroerend goed is duur. Veel mensen die aan het begin van hun carrière staan, kunnen nog steeds niet veroorloven om luxe herenhuizen en appartementen te kopen, en ze moeten tevreden zijn met kleine appartementen en appartementen met studio's. De wens om er een volledig functionele, comfortabele en interessante woning van te maken, dwingt ontwerpers in veel landen echter op zoek te gaan naar nieuwe, niet-standaard oplossingen bij het ontwerpen van meubels, en in de eerste plaats noodzakelijke zaken als bedden en sofa's.

Tegenwoordig gebruiken sommige transformatoren tamelijk dure pneumatische mechanismen die de montage en demontage van vouwmeubilair mogelijk maken zonder dat dit aanzienlijke fysieke inspanningen vereist. Soms volstaat het om gewoon op de knop op de console te drukken om het transformatieproces te starten. Vaak wordt dit door velen gezien als een element van het meubilair van de toekomst.

Natuurlijk zijn de meest interessante modellen van zelfrijdende systemen, die vanaf de console worden bestuurd, alleen te zien op internationale tentoonstellingen over modern meubilair, maar meer en meer van deze unieke tentoonstellingen zijn al te zien in gewone winkels. En de prijzen voor dergelijke producten worden elk jaar meer betaalbaar.

Pin
Send
Share
Send
Send