Thuis en stijl

Dubbele gordijnen - mooi comfort in het interieur (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De basis voor elk ontwerpidee voor het ontwerp van woningen - de voorkeuren van de eigenaren van het gebouw, dus de moderne stijl is vooral comfort, beknoptheid, natuurlijkheid en functionaliteit. Deze kwaliteiten zijn inherent aan de modellen van gordijnen die uit verschillende webben bestaan.

Populaire soorten dubbele gordijnen

Ontwerpers bieden talloze opties voor het ontwerp van raamopeningen met textiel. Twee soorten raamdecoratie met gordijnen kunnen als zeer trendy worden beschouwd: Romeins en opgerold. Met dergelijke modellen kunt u verschillende soorten canvasdoeken, soorten materialen (verschillend in textuur, kleur) combineren.


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto.png">


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto

Dubbele vouwgordijnen

Structureel gezien is het Romeinse gordijn een canvas van textiel, met de opkomst waarvan zelfs gladde vouwen worden gevormd. Een kenmerk van dubbele gordijnen is de mogelijkheid van afzonderlijke controle van doeken. Bovendien bieden fabrikanten twee opties voor besturing: handmatig en op afstand. Automatische besturing is vooral gerechtvaardigd in ruimten met veel raamopeningen of bij het installeren van een model op een balkon (u kunt het apparaat vanuit de kamer bedienen).

Gewoonlijk omvat de installatie van dubbele gordijnen het gebruik van verschillende soorten stoffen: dicht textiel en lichtgewicht (met verschillende transparantie). Dergelijke modellen zijn erg populair bij het verfraaien van de raamopeningen van de slaapkamer, kinderkamer, woonkamer, keuken.

Het ontwerp van deze gordijnen bestaat uit een textielweefsel, een kettingmechanisme en een klem. Door het oplichten van de stof te regelen, kunt u het gordijn op elk niveau bevestigen. Bij het installeren van dubbele gordijnen wordt een speciale stof gebruikt, die bestaat uit afwisselend dichte en transparante strepen. Bij het naar boven heffen van de gordijnen wordt een afwisseling van transparante en dichte stukken stof verkregen. U kunt het product handmatig bedienen (ketting) of met behulp van een elektrische aandrijving. Modellen zijn geschikt voor het decoreren van ramen in de keuken, slaapkamer, kantoor, badkamer.


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-4


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-5

Dubbele gordijnen in de woonkamer

De woonkamer is altijd het centrum van aandacht geweest van het appartement / huis, dus elk meubelstuk is belangrijk voor het creëren van een harmonieuze sfeer. Gordijnen decoreren niet alleen effectief de ramen, maar beschermen de kamer ook tegen fel zonlicht. Duale modellen doen uitstekend werk met deze verantwoordelijkheden. Houd bij het kiezen van de optimale combinatie van stoffen rekening met verschillende opties:

  • textiel van dezelfde kwaliteit, verschillende tinten;
  • het combineren van dichte materialen met transparant / doorschijnend;
  • dubbel gordijn van transparante stoffen;
  • combinatie van gordijnen met decoratieve elementen (gordijnen met lambrekijn, katoenen gordijnen in de vorm van mousseline).

Je kunt een stijlvol interieur creëren, als je de aard van de kamer, zijn stijl kiest.

De inrichting van een klassieke stijl zal elegant worden aangevuld met gordijnen die zijn ingericht in de vorm van zachte doeken. Gebruik voor een interessant raamontwerp dubbele gordijnroeden voor gordijnen. In de kamers aan de noordkant zullen dubbele gordijnen gemaakt van tule of lichte stoffen er comfortabel uitzien. Zuidelijke kamers beschermen dikke gordijnen (linnen, wol) en lichte gordijnen (organza, fijne zijde).


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-8


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-9

Bij het ontwerpen van interieurs in minimalisme, high-tech stijlen, wordt er geen aandacht besteed aan decoraties of de snit van het canvas, de kwaliteit van textiel speelt de hoofdrol - met iriserend materiaal van neutrale kleuren (blauw / lichtblauw, grijs / parel). De beste optie is dubbele gordijnen in de hal op de doorvoertules (metalen / plastic ringen omlijsten de gaten in het textiel en geregen aan de dakrand). Door de uniforme installatie van bevestigingsmiddelen worden de gordijnen gevormd tot uniforme vouwen. Bij het installeren van dubbele dakrand, is het raadzaam om ogen op kleine afstanden te bevestigen. Dan zullen de dikke gordijnen niet interfereren met de beweging van lichte decoratieve gordijnen.


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-10


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-11

Dubbele gordijnen naar de keuken

Bij het kiezen van een decor, in de eerste plaats, zijn ze gericht op de uitvoerbaarheid van de stof, daarom geven voorkeuren textiel aan gemakkelijk onderhoud, waardoor zonlicht binnenvalt. Keukengordijnen kunnen perfect worden gecombineerd met materialen: katoen, linnen, grof calico, chiffon, tule.

Bij het kiezen van een ontwerpstijl weren gordijnen de stijl van het appartement, de locatie van de kamer (noord- of zuidzijde), het aantal ramen en hun afmetingen.


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-12


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-13


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-14

Voor de schaduwrijke noordelijke keukens geschikte Romeinse gordijnen, genaaid van katoen van lichte tinten (zand, geel). Dubbel gerolde gordijnen verzadigde kleuren - de beste optie voor het verfraaien van ramen aan de zuidkant.

Voor interieurs in de stijlen van moderne, hi-tech, minimalisme geschikte monochromatische materialen. De Provençaalse stijl zal een aanvulling zijn op beige textielkleuren met een klein bloemmotief. Katoenen gordijnen met geruite patronen, versierd met een rechte lambrequin, brengen rustieke gezelligheid en sereniteit in landelijke keukens. Voor een luxueuze klassieke setting kunt u het materiaal met patronen of ornamenten gebruiken.

Een niet-standaard optie is de gelijktijdige installatie van vouwgordijnen (linnen, katoen) in de raambekleding en gordijnen op de tule (tule, chiffon, organza) over het raam.


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-15


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-16

Misschien kunnen deze gordijnen als de meest veeleisende worden beschouwd, juist voor raamopeningen in de slaapruimte. De ideale optie is een combinatie van gordijnen van lichtgewicht en dikke stof. Let bij het kiezen van een materiaal op natuurlijke stoffen: wol, zijde, linnen, batis. Van de kleuren is het wenselijk om de voorkeur te geven aan rustige pasteltinten.


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-18


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-19


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-20

Barok meubilair voegt pompeuze gordijnen toe met een zachte lambrekijn, versierd met grote plooien. Klassieke slaapkamers tonen traditionele gordijnen met haken. Een strikte minimalistische stijl benadrukt dubbele vouwgordijnen.


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-21


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-22


dvojnie-shtori-krasivij-komfort-v-interere-24-foto-23

Bij het kiezen van een decor in de slaapkamer, hebben modellen de voorkeur, die u bovendien in staat stellen om snel en gemakkelijk een omgeving te creëren voor een goede nachtrust:

  • oogje gordijnen;
  • Romeinse of rolluiken.

Tegenwoordig zijn er geen harde en snelle regels die een reeks elementen definiëren voor de belichaming van een bepaalde stijl in de kamer. In een groot raam kunnen openingen worden gedecoreerd met verschillende modellen dubbele gordijnen. Om ervoor te zorgen dat de ramen er niet bont uitzien, gebruiken ze verenigende details: een ornament, begeleidende stoffen, materiaalkleur, daarom wordt een interessant raamdecor gecreëerd dankzij een niet-standaard combinatie van tinten en materialen voor gordijnen, verschillende versies van gesneden stoffen.

Pin
Send
Share
Send
Send