Thuis en stijl

Smalle gordijnen: kenmerken van gebruik in het interieur (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het belangrijkste functionele doel van de gordijnen is om de kamer te bedekken tegen nieuwsgierige blikken en deze te beschermen tegen de penetratie van zonlicht. Bovendien kunnen de gordijnen voor de ramen niet alleen het interieur transformeren, maar ook de ontwerpkenmerken van de kamer aanpassen. Dergelijke producten vormen een integraal onderdeel van het interieur van elke stijl en worden vertegenwoordigd door vele variëteiten. Onder hen - en smalle gordijnen voor de ramen.


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-2

Kenmerken van het gebruik van smalle gordijnen in het interieur

Het maken van een standaard vensteropening is niet moeilijk, omdat er in de ontwerpwereld veel stijlvolle en originele ideeën zijn, maar om gordijnen te kiezen voor een smal venster is een nogal gecompliceerde taak, die vaak alleen mogelijk is door professionele ontwerpers.

Er zijn verschillende ontwerptechnieken voor het ontwerp van smalle vensters. De volgende opties voor gordijnen zijn uitstekend voor dergelijke structuren:

 • stoffen gordijnen;
 • verschillende soorten rolluiken;
 • vouwgordijnen.

Vaak kiezen ontwerpers voor smalle vensters voor Romeinse gordijnen, terwijl ze, volgens experts, de voorkeur geven aan heldere monochromatische producten of prints in de vorm van kleine horizontale contraststrepen. Kleine bloemtekeningen zijn niet geschikt voor smalle gordijnen, een dergelijke afdruk maakt ze eruit als rolbehang.


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-5


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-6


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-7

Interieur stijlen

Smalle ramen kunnen in verschillende stijlen worden gedecoreerd. De meest winnende opties voor dergelijke vensteropeningen zijn de volgende stijlen:

 • Klassiek - kies een lang gordijn met een rechthoekige vorm, reikend naar de vloer. Bij registratie kun je lambrequins gebruiken, maar hier moet je niet te veel meeslepen met de inrichting.
 • Australische stijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van smalle gordijnen met een groot aantal vouwen, die op een accordeon lijken.
 • Romeinse gordijnen. Dit is een liftversie van de gordijnen die met klittenband aan het hefmechanisme zijn bevestigd. Andere gordijnhefmodellen - Frans, Londen, Chinees, rol, geplooid - zijn ook goede opties voor smalle ramen in de woonkamer.


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-8


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-9


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-10

Ondanks de verschillende stijlen, is het klassieke ontwerp het meest gebruikelijk. De smalle gordijnen van de klassieke stijl zijn twee geweven strepen aan beide zijden van het venster. Als decor kan een lambrequin boven de raamopening worden geplaatst. Klassieke gordijnen zijn de meest veelzijdige elementen van het interieur. Ze kunnen in dergelijke ruimtes worden gebruikt:

 • keuken;
 • woonkamer;
 • een slaapkamer;
 • werkkamers.

Caféstijl is een andere daadwerkelijke ontwerpoptie voor smalle gordijnen. Dergelijke producten zijn rechte, dichte strepen met lambrequin erop. Stoffen met felle kleuren hebben de voorkeur.


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-11


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-12


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-13

Woonkamer en slaapkamer ontwerp

In de slaapkamer en de woonkamer zien de smalle gordijnen die met een lint zijn verbonden er mooi en harmonieus uit. Bij het gebruik van dit gordijnenmodel aan het raam worden twee smalle gordijnen opgehangen op het drempelniveau. Deze optie is alleen geschikt voor ruime kamers met hoge plafonds. Met behulp van zo'n ongebruikelijk ontwerp wordt het interieur van de kamer eleganter en aantrekkelijker.

Smalle versies van de gordijnen op de ogen zijn heel gewoon. Doorvoertules worden plastic ringen genoemd waarop stoffen banen zijn bevestigd. Deze ringen gordijnen en gemonteerd op de dakrand. Het beste materiaal voor gordijnen op de tule is lichte tule, mesh, organza, zijde.


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-14


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-15

In de keuken kunt u de populaire Romeinse zonwering gebruiken. Tegelijkertijd is het voor deze zone van het huis, gelegen in het noordelijke gedeelte, wenselijk producten te kiezen uit lichte materialen, goed doorlatend licht. Als uw keuken op het zuiden ligt, kunt u in elk kleurenschema keukengordijnen kiezen voor smalle ramen, rekening houdend met de algemene stijl van de kamer.

Het is niet nodig voor de keuken om lange gordijnen te kiezen, deze kunnen de vensterbank bereiken. Vaak gebruikt de gastvrouw voor deze kamer twee sets Romeinse gordijnen - afzonderlijk voor het warme en koude seizoen.


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-17


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-18


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-19

Voor de winter zijn lichtdoorlatende gordijnen geschikt, die daglicht goed de kamer in laten. Voor de zomerperiode is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan dichte materialen die de gastvrouw kunnen beschermen tegen uitputtende hitte.

Blinds zijn een andere goede optie voor de keuken. Ze worden vertegenwoordigd door dergelijke soorten:

 • bamboe;
 • hout;
 • weefsel.

Bij het kiezen van smalle rolluiken voor de keuken, moet u overwegen welke zone ze precies op de ramen zullen hebben. Als u gordijnen nodig heeft voor de eethoek, kunt u stoffenproducten kiezen. Bij het maken van het venster in de zone waar het kookproces zal plaatsvinden, is het wenselijk om bamboe- en houten rolmechanismen te gebruiken.

Smalle gordijnen - een interessante en vrij veel voorkomende versie van producten voor de decoratie van ramen. Ze worden veel gebruikt in het interieur met smalle ramen.


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-20


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-21


uzkie-shtori-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-22-foto-22

Pin
Send
Share
Send
Send