Thuis en stijl

Wit slaapkamermeubilair: sensatie en finesse (27 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het interieur van een slaapkamer met witte meubels fascineert altijd met zijn elegantie, elegantie, ingehouden aristocratie. Wit als één in zijn soort waarnemen zou een vergissing zijn. Een puur witte tint kan de blauwe, roze, gele spel, zilveren tonen met een vleugje grijze of ashy ondertoon aanvullen. Met de "introductie" van nieuwe tinten, verandert ook de perceptie van kleur en de belangrijkste kwaliteiten ervan.


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-2

Wit meubilair: identificatie van de stijl

Wit slaapkamermeubilair is terecht populair. Deze nogal onpraktische kleur is niet altijd geschikt voor de keuken, waar het werk altijd in volle gang is, voor de gang of gang waar al het straatvuil zich ophoopt, voor de badkamer, waar de witte kleur een zeer deprimerend effect heeft.


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-5


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-6

Slaapkamer - een plek waar vrede heerst

Witte meubels en accessoires van zeer zachte crème, beige tinten geven de kamer een speciaal gevoel van lichtheid, zachtheid, luchtigheid. In zo'n sfeer kun je echt ontspannen, uitrusten en sterker worden voor de nieuwe werkdag.

Om ervoor te zorgen dat de lichtcomponenten in het interieur geen onaangenaam gevoel van "steriliteit" veroorzaken en het meubilair en de inrichting selecteren, is het noodzakelijk om de volgende waardevolle aanbevelingen te onthouden:

 • Slaapkamer met witte rand kan worden toegevoegd met meubels en accessoires in dezelfde kleur. Total White zal de kleurenvloer en heldere accenten op de muren verdunnen. Het gevoel van "steriliteit" zal veranderen in een gevoel van speciale volledigheid en bedachtzaamheid van de samenstelling van het interieur;
 • Een kleine slaapkamer is geen plek voor overdreven creatieve experimenten. Overmatig sappige of zelfs "zure" kleuren kunnen worden vervangen door warme aangename pastelkleuren (roze tonen, munt, amandelen, creme brulee, citroen, olijf tonen);
 • De turquoise slaapkamer met klassieke meubels zal veel spectaculairder zijn als het bed en het gestoffeerde meubilair in puur wit zijn gedecoreerd.

De witte Provence-slaapkamers combineren licht "verouderd" meubilair en textiel in een vergelijkbare kleur met zeer interessante materialen. Dit zijn vooral dure soorten MDF, natuurlijk hout, steen.

Natuurlijke texturen zien er bijzonder indrukwekkend uit op een sneeuwwitte achtergrond. Bovendien zal een turquoise, mint, asgrauwe slaapkamer er bijzonder magisch uitzien met witgekalkte meubelen. Perfecte toon - extreem licht "gebleekt eiken".


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-8


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-9

Belangrijke aanbevelingen

Om ervoor te zorgen dat het ontwerp van een slaapkamer met witte meubels uiteindelijk niet teleurstelt, is het noodzakelijk om de praktische kant van het probleem zorgvuldig te benaderen. Het is beter als de gestoffeerde meubels worden voorzien van hoezen. Ze moeten gemakkelijk worden verwijderd om regelmatig te kunnen worden gewassen.

Wit glanzend slaapkamermeubilair wordt als het gemakkelijkst te gebruiken beschouwd, zorg is eenvoudig en een spectaculaire verschijning is geschikt voor iedereen. Glans is goed gewassen, niet zo intens vuil, vereist geen het gebruik van specifieke producten van huishoudelijke chemicaliën.


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-10


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-11


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-12

Voor stoffering is het het beste om hoogwaardige natuurlijke stoffen te gebruiken:

 • Len;
 • katoen;
 • suède;
 • leer;
 • Velour.

Als de witte kleur in het appartement nergens anders voorkomt, kan de witte bank er als een absurde "vlek" uitzien tegen de achtergrond van de rest van het interieur. Om een ​​soortgelijk incident te voorkomen, worden de blauwe slaapkamer of het karamelboudoir, de bruine kleur of andere tinten uit het donkere palet aangevuld met sneeuwwitte accessoires: kussens, vazen ​​of bloempotten, lampen, lampen of schilderijen.


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-13


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-14


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-15

Kies een stilistische richting

Witte kleur heeft een speciaal vermogen om het karakter van het interieur te benadrukken. Daarom is het uiterst belangrijk om de keuze van de ideale stijl voor appartementen zorgvuldig te benaderen. In feite zijn er slechts twee globale richtingen:

 • Slaapkamers in moderne stijl;
 • Klassiek met al zijn strenge canons en parameters.

Elk van deze gebieden staat bekend om bepaalde interieurcombinaties en -stijlen die ongelooflijk populair zijn bij moderne ontwerpers. Bijvoorbeeld een blauwe slaapkamer in een nautische stijl, een grijze slaapkamer met een futuristische richting, boudoirs met oosterse of etnische kenmerken, slaapkamers in de Provence en in het land.


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-16


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-17


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-18

De spectaculair heid en exclusiviteit van witte meubels stelt je echter in staat te experimenteren met minder gebruikelijke stilistische composities. Met behulp van de zeldzame originele stijl in de slaapkamer, kan de kamer echt luxueus worden gemaakt.


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-19


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-20


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-21

De grootsheid van het Victoriaanse tijdperk

Een rijke "klassieker", een uitgebreide rococo, een stijlvolle barok: dergelijke interieurinstallaties zijn heel gebruikelijk. Echter, aristocratische trends met een uitgesproken vleugje classicisme worden vertegenwoordigd door een grote lijst van interessante trends in design. De Victoriaanse stijl verdient speciale aandacht.

Dit is een respectabele klassieker en personifieert de luxe van oude paleizen, de pretentie van herenhuizen. In de slaapkamer met witte meubels kun je elementen combineren van schokkende exotische en terughoudende gotische, stoere rococo. Belangrijkste kenmerken:

 • Goede verlichting, gebaseerd op het gebruik van een groot aantal verlichtingsarmaturen, verschillend van elkaar in stijl, grootte, werkingsprincipe. Wit gestoffeerd meubilair of kastmeubilair met stucwerk pleiad schansen en lampen maken het nog rijker, respectabeler en duurder;
 • Meubels van welke aard dan ook worden gekenmerkt door rechte lijnen met een gebogen decor. Alle elementen zijn meestal stevig en zwaargewicht;
 • Het interieur moet altijd zware vloerkaarsen, planken met boeken bevatten;
 • De sierlijsten zijn op de deuren geplaatst en de kroonlijsten zijn versierd met rijk stucwerk.

Blauwe slaapkamer of boudoir in perzikkleur ziet er bijzonder goed uit met witte gordijnen en dezelfde sneeuwwitte tule. Noten van frisheid, die een soortgelijk textiel uitstralen, benadrukken de schoonheid en perfectie van de vormen van meubilair van dezelfde kleur.


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-22


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-23


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-24

Gustavische stijl

Witte of blauwe slaapkamer in de Gustaviaanse stijl - een apart gespreksonderwerp. Dit is een kenmerkende Zweedse stijl, waarin alle elementen licht, luchtig en verfijnd moeten zijn. De elegante, verfrissende sfeer in de witte slaapkamer zal altijd hoogtij vieren.

De stijl is niet zo gebruikelijk, maar diegenen die bekend zijn met de richting dichterbij, verbergen hun bewondering niet. De belangrijkste kenmerken van de Gustaviaanse stijl:

 1. Totale dominantie van wit in het interieur. Het gebruik van een relatief verzadigde kleur als achtergrond is toegestaan, en de resterende componenten worden geselecteerd in delicate parel-, room-, sneeuwwitte tonen. Een blauwe slaapkamer bijvoorbeeld is versierd met wit textiel, vloeren, meubels en zelfs kleine accessoires in een vergelijkbare kleur;
 2. Meubels gemaakt van gebleekte houtsoorten onderscheidt zich door een speciale klassieke presentatie, terughoudende silhouetten;
 3. Dure reliëfaccessoires sieren licht goud. Accentuerende details en correct geselecteerd licht maken het mogelijk om de charme van de witte interieurelementen verder te verbeteren;
 4. De muren zijn versierd met wit behang met delicate en elegante ornamenten. Sleutelmotieven - bloemenslingers, linten, strikken.

In feite kunnen de slaapkamers in moderne stijl ook worden uitgerust "in de beste Zweedse tradities." Om dit te doen, een aantrekkelijk venster vormen aanvulling stof jaloezieën of Romeinse gordijnen. Kristallampen worden vervangen door modernere verlichtingsapparaten. Bijvoorbeeld LED-verlichting in moderne stijl.

Heldere motieven in de slaapkamer zorgen ervoor dat je een origineel en uniek interieur kunt maken in elke richting. Bovendien kunt u altijd profiteren van de hulp van een ervaren ontwerper die weet hoe u een andere locatie moet verfijnen.


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-25


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-26


belaya-mebel-dlya-spalni-trepet-i-utonchennost-27-foto-27

Pin
Send
Share
Send
Send