Thuis en stijl

Een achtergrond voor de kamer van een tiener kiezen: waar je op moet letten (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


In de opvoeding van het kind kunnen geen kleine dingen zijn. Alles is belangrijk: welke boeken hij leest, met wie hij communiceert, wat hij leuk vindt en, natuurlijk, in welke kamer hij woont. Als de reparatie in de kinderkamer in overeenstemming met zijn interesses wordt gemaakt, zal hij er comfortabel in zijn en zal de kleur van de muren hem niet irriteren. Wanneer je een achtergrond voor een tienerkamer kiest, probeer dan een compromis te vinden: om zijn mening te horen en niet om het advies van experts over het hoofd te zien.


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-2

Wat moet je weten over het ontwerp van de slaapkamer van een tiener?

Behang op de kinderkamer voor jongens en meisjes is bij voorkeur:

 • natuurlijke;
 • afwasbaar;
 • niet te duur.

Natuurlijk gaat het er niet om geld te besparen op kinderen, maar je moet begrijpen dat de voorkeuren van je kind kunnen veranderen binnen een paar maanden nadat de reparatie is voltooid, dus het behang voor een tiener moet uit de gemiddelde prijscategorie komen. Wees erop voorbereid dat je deze prachtige achtergronden moet verwijderen voordat ze vervagen.


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-5


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-6

Stel voor dat je zelf een achtergrond voor de kinderkamer kiest voor je kind. Laat ze te helder zijn, laat de karakters van computerspelletjes erop worden geschilderd, of combinaties van kleuren lijken u niet acceptabel. Probeer je zoon of dochter niet te bekritiseren, maar geef hem de kans om voor het eerst in zijn leven een volwassen beslissing te nemen.

Kleuraanbevelingen

Ongeacht de vloer mag het behang in de slaapkamer van een tiener niet te fel zijn. De kleur van de muren zou sussend op hem inwerken en geen agressie veroorzaken. Als een tiener nog steeds categorisch heldere achtergronden voor de muren nodig heeft, kun je proberen het eens te worden. Bijvoorbeeld, kom samen met het feit dat slechts één muur zal worden gelijmd met dergelijk behang, of u kunt het gecombineerde behang proberen - de onderkant van de muren is helder en de bovenkant is van een kalme tint.

Wanneer we verschillende kleuren in het interieur combineren, kunnen we zelfs de kleinste kamer instellen. Een muur met een bed staat bijvoorbeeld vast met een achtergrond van diepblauwe of groene kleuren - dit kleurenschema kalmeert het kind en helpt om snel in slaap te vallen. Voor het gebied met een tafel of een sportveld, kunt u de kleur van de achtergrond levendiger kiezen:

 • geel;
 • oranje;
 • kruiden;
 • blauw;
 • rood.

Voordat je dit of ander behang in de kamer van een tiener koopt, vraag je je af hoe de kleuren de psyche van het kind beïnvloeden. Hetzelfde rood veroorzaakt agressie. En als je jongen graag met de vijand in computergames speelt, dan moet je de muren in zijn kamer niet rood schilderen.


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-10


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-11

Wallpaper ontwerp

Zoals hierboven vermeld, moet je bij het kiezen van behang met afbeeldingen de maat weten. Voor het versieren van de kamer van een tiener kunnen de achtergronden als volgt zijn:

 • vlakte;
 • gestreept;
 • met geometrisch patroon.

Als je niet klaar bent in de kamer voor een tiener om vaak te repareren, is het aan te raden om te stoppen bij het monochrome behang in neutrale tinten. Ze zullen hem niet zo snel lastig vallen, zoals behang met foto's. Als je het interieur wilt decoreren, kun je ze vasthouden aan afbeeldingen van je favoriete helden van tekenfilms en films of atleten. In de kamer zien de meisjes aan de muur er goede stickers van vlinders en bloemen uit, versierd met glitters. Muren in witte kleur zijn ideaal voor een dergelijke decoratie. Neutrale achtergronden zijn goed gecombineerd in het interieur met een licht tapijt.


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-12


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-13


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-14

Moderne ontwerpers maken vaak hun keuze voor gestreept behang. Ze zien er erg elegant en stijlvol uit. Een achtergrond voor een tienerjongen kan bijvoorbeeld in drie stroken zijn: zwart, wit en grijs. In een kamer voor heteroseksuele kinderen geschikte neutrale tinten voor behang: olijfgeel, groenblauw, beige en wit. En als je er niet klaar voor bent om de ruimte voor tieners met monochroom, helder behang vast te houden, zoek dan gestreepte met een van de stroken van die kleur. Dan zal het interieur niet zo agressief zijn en zullen de kinderen tevreden zijn dat de ouders naar hun mening luisterden en aan het verzoek voldeden.

Als u het interieur ongewoon wilt maken en niet weet welk behang u moet kiezen, kunt u kiezen voor geometrische patronen en afdrukken. Behang met geometrische vormen is ideaal voor een jongen. Hij zal zeker van heldere ruiten, vierkanten en rechthoeken op een neutrale achtergrond houden.

Kies een achtergrond voor een tienermeisje en kies een bloemenprint. Dit kunnen kleine rozen, korenbloemen en kamilles zijn, op een olijf of blauwe achtergrond. Bloemen zien er altijd goed uit in het ontwerp van het slaapkamerinterieur. En zelfs na een jaar of twee verliezen deze wallpapers hun relevantie niet, omdat meisjes op elke leeftijd van bloemen houden.


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-15


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-16


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-17

Behang in de kamer voor het meisje

Sommigen denken ten onrechte dat de kamer voor een tienermeisje in het roze moet worden gekaderd. In feite begint een groot deel van deze kleur na verloop van tijd te irriteren. Als je al in een felroze kleur hebt gemaakt voor een pasgeboren kamer, wees dan voorbereid op het feit dat je in de kamer voor het meisje het kleurenschema moet veranderen.

Bij het ontwerp van de kamer wordt aanbevolen om lichte tinten te gebruiken. Het kan olijf, beige, romig, zanderig, blauw zijn. Roze kan ook in het binnenland aanwezig zijn, maar in kleine hoeveelheden.

De keuze van de kleur en het ontwerp van het behang hangt af van het temperament van uw dochter. Als ze een dromerige en romantische persoon is, kan een van de muren of een deel ervan worden gepleisterd met roze behang. Ze zullen goed worden gecombineerd met het hemelsblauwe behang.

Als uw kind actief en actief is, kan de achtergrond van de achtergrond levendiger zijn. In dit interieur is er plaats voor oranje en gele kleuren. Als een meisje van creativiteit houdt: tekent, borduurt of componeert poëzie - behang kan geheel of gedeeltelijk goudkleurig zijn. Deze kleur draagt ​​bij aan de ontsluiting van creatief potentieel en inspireert.

Het belangrijkste is om de eenvoudige regel niet te vergeten: hoe ouder je kind, hoe minder fel de achtergrond moet zijn. Als ze 15-16 jaar oud is, mag je de muren niet fel geel, oranje of groen maken.

Voor de decoratie van de kamer kunnen meisjes behang gebruiken met een geometrische print.

De strip past in elk interieur, maar met grote patronen is alles niet zo eenvoudig. Ze kijken alleen in ruime kinderkamers, en het is beter om meteen op te geven met het idee om een ​​kleine kinderkamer te lijmen met behang met grote vlinders of bloemen.


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-18


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-19


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-20

Behang in de kamer voor een jongen

Jongens zijn meestal actiever, dus de kleur van het behang moet ze wat kalmeren. Voor het ontwerp van een kindjongen is het beter om tinten blauw, grijs en groen te gebruiken, maar om het interieur van de kamer niet saai en dof te maken, moeten heldere accenten worden gemaakt. Voor de kamer van de jongen, oranje, bordeaux, geel, met gras begroeid.

Om een ​​bruut interieur te creëren, is het de moeite waard om met texturen te spelen. Dus, gewoon behang kan worden gecombineerd met behang onder de baksteen, metaal, grijze steen. In de kamer voor de jongen is het noodzakelijk om een ​​muur van neutrale kleur te maken. Op haar kind kan posters van je favoriete sportteam hangen, afbeeldingen van moderne raceauto's. In de kamer van de jongen zal behang met een stad of graffiti, ook met abstractie, er goed uitzien.


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-21


vibiraem-oboi-dlya-komnati-podrostka-na-chto-obrashat-vnimanie-24-foto-22

Slaapkamer voor kinderen van verschillende geslachten

Een moeilijke taak voor ouders, wier zoon en dochter in dezelfde kamer wonen. Ze moeten een interieur creëren waarin kinderen even comfortabel zijn. Het is beter om meteen af ​​te zien van het idee om de ruimte af te bakenen met behulp van verschillende kleuren.

Om kinderen te verhinderen ruzie te maken, vraag hen om een ​​neutrale behangkleur te kiezen: beige, olijf, zand. Maar al meubels, textiel en accessoires kunnen voor elk afzonderlijk worden geselecteerd. Bijvoorbeeld, het meisje op het bed zet een sprei en kussens in roze en paars, en de jongen blauw en groen.

Pin
Send
Share
Send
Send