Thuis en stijl

Gordijnen met een patroon - lichte en stijlvolle inrichting van de kamer (25 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Gordijnen dienen in de regel als een raamopening en vormen tegelijkertijd een element van een kamerontwerp. Vasthouden aan bepaalde regels, is het gemakkelijk om een ​​harmonieuze sfeer te creëren, met als belangrijkste focus gordijnen met een ornament.


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-2


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-3

De nuances van het kiezen van textiel met een patroon

Voordat u de gordijnen ophangt met een patroon op de kunststofruiten, moet u de regels in overweging nemen die ontwerpers gebruiken bij het maken van raamopeningen:

 • Als de dominante schakeringen van meubels en wanddecor licht zijn (beige, grijs), dan is het aangewezen om gordijnen op te hangen met heldere ornamenten (blauwe, blauwe of turquoise tinten) op de ramen. Een dergelijk contrast is geschikt voor gebruik in de keuken, in de woonkamer, omdat het sfeer en helderheid aan de kamers toevoegt;
 • in het interieur, vol met ornamenten, patronen (wanddecoratie, meubelstoffering, tapijtvloeren) is het wenselijk om de raamopeningen te versieren met effen gordijnen van rustgevende tinten. Voor een harmonieus interieur zijn geselecteerde begeleidende stoffen geselecteerd die de kleur van het patroon of de basis ondersteunen;
 • Een uitstekende oplossing - een combinatie van textiel en wanddecoratie van dezelfde kleur, maar met verschillende tinten. In dit geval is het aangewezen om gordijnen te kiezen met een klein patroon;
 • het gebruik van donkergekleurde textiel met patronen of patronen van lichte gouden tinten is welkom;
 • bij de keuze van de tekenmaten vertrekken ze vanuit de ruimte
 • Het patroon op de stof moet overeenkomen met de stijl van de kamer. Voor ontwerp in de stijl van het land past een cel, een strook op een witte achtergrond. Bloemen middelgrote patronen passen in het beige interieur van de Provence. Voor Scandinavische gebouwen is het beter om materiaal met nationale tekeningen te gebruiken. Voor moderne stijl passen geometrische patronen.

De hoofdregel bij het kiezen van een materiaal met een patroon - gordijnen moet organisch in het interieur van de kamer passen en deze aanvullen. Zorg voor de aanwezigheid van onderdelen die gordijnen combineren met gestoffeerde meubels, behang, decoratieve vloercoating.


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-4


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-5


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-6

Soorten ornament

Talloze opties voor het versieren van textiel stellen ons in staat om voorwaardelijk verschillende soorten patronen / tekeningen te onderscheiden:

 • strepen worden gebruikt verticaal, horizontaal, diagonaal. Zo'n decor kan visueel de geometrie van de ruimte veranderen (de verticale richting van de lijnen - verhoogt het plafond en vernauwt de ruimte, en de horizontale - vergroot de muren en verlaagt het plafond). Brede rijstroken passen bij ruime kamers, en dunne banen zijn beter te gebruiken bij de decoratie van ramen in kleine kamers;
 • Een kooi is een zeer populair patroon dat traditioneel wordt gebruikt om keukenramen te versieren. De combinatie van stroken van verschillende breedtes en kleuren stelt u in staat om het materiaal voor verschillende interieurs (Scandinavisch, landelijk) te kiezen. Een bekende cel is Schots en combineert rode en groene kleuren;
 • floral ornament (de meest populaire bloemmotiefgordijnen) verdunt de monotonie van het materiaal en trekt de aandacht naar de ramen. Kleurrijke gordijnen sieren woonkamers, keukens, slaapkamers en kinderkamers perfect. Provence - de meest populaire stijl met bloemendecoratie in stoffen;
 • Gordijnen met een geometrisch patroon hebben de voorkeur voor niet-standaard interieurs.

Het is opmerkelijk dat het patroon gelijkmatig door de stof kan worden geplaatst of slechts op één plaats kan zijn - boven / onder / midden.


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-8


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-9

Kleurencombinaties

Wanneer u schilderijen met een ornament koopt, moet u zeker letten op de combinatie van schaduwen van het patroon en de basis, omdat de verkeerde tinten disharmonie in de kamer kunnen creëren. Geaccepteerd in de ontwerpcombinatie:

 • Contrast: zwart en rood, blauw en geel, alle kleuren ten opzichte van wit;
 • mengen van warme (geel, oranje, rood, roze, bordeaux, bruin) en koude (van blauw naar licht smaragd) tinten;
 • vergelijkbaar in schakeringen van toon (rood-roze-crimson).

Bij het kiezen van patronen en ornamenten moet in gedachten worden gehouden dat een win-win voor elk patroon - wit canvas.


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-10


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-11


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-12

Gordijnen voor de woonkamer

De keuze voor een decor voor de ramen in de woonkamer is een aangename, maar tegelijkertijd verantwoordelijke zaak, omdat deze kamer het kenmerk is van het appartement, dat de eigenaars kenmerkt en praat over hun smaak en voorkeuren, zodat de gordijnen organisch in de stijl van de kamer moeten passen.

Het is aangewezen om gordijnen te zoeken met geometrische patronen of bloemen- en bloemornamenten. En het kleine onopvallende patroon wordt perfect gecombineerd met hetzelfde behang. Deze optie ziet er niet opdringerig uit.

Gordijnen met een groot patroon markeren het venster visueel en kunnen het hoofddoel van het ontwerp van de woonkamer worden. Traditioneel zien witte gordijnen met zwarte patronen er plechtig en elegant uit.

Voor een klassieke stijl is het aangewezen om ramen met dubbele gordijnen te versieren. Dichte gordijnen met een klein decoratief patroon worden perfect gecombineerd met lichte witte tule of vergelijkbare tinten.


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-13


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-14


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto.jpeg">

De inrichting van de ramen in de slaapkamer

Voor deze kamer heeft het de voorkeur om te kiezen voor rustige pasteltinten (blauw, beige, lichtgroen). Ontwerpers raden aan om eenvoudige, bijna beknopte opties voor het versieren van ramen te gebruiken: rechte gordijnen aan de dakrand, gordijnen aan de oogjes. Extra comfort 's nachts in de kamer creëert rolgordijnen met een patroon of vouwgordijnen met een patroon.

Doeken met een groot ornament passen bij kamers met eenvoudige muren, op voorwaarde dat er geen kleurenoplossingen meer in de decoratie worden gebruikt. Klein bloemmotief kan worden beschouwd als een klassieke versie van het ontwerp van de raamopening.


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-15


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-16


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-17

In de ruime kamers op het zuiden kunt u verduisteringsgordijnen voor de ramen hangen, waarvan het materiaal bekend staat om zijn opaciteit gedurende de dag en hittebestendigheid. Vanwege de verscheidenheid aan patronen en kleuren, kunt u dergelijke modellen kiezen voor klassieke en moderne interieurs.

Gordijnen in de keuken

Allereerst moet de inrichting van de ramen praktisch zijn. In dit verband, de meest populaire opties - gordijnen met een patroon van bladeren of bloemen, evenals - cel.

De decoratie van de muren in deze kamer is meestal licht, dus de gordijnen kunnen van fel contrasterende tinten zijn - met een turkoois patroon of een ander (blauw, geel, groen).


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-18


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-19


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-20

In de regel hebben keukens een klein oppervlak. En we moeten er rekening mee houden dat te felle kleuren of een groot ornament na verloop van tijd kunnen vermoeien.


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-22


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-23


shtori-s-risunkom-yarkij-i-stilnij-dekor-pomesheniya-25-foto-24

Pin
Send
Share
Send
Send