Thuis en stijl

Zeegordijnen voor de kinderkamer: mooi en origineel (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel kinderen dromen van reizen naar fantastische landen en leuke avonturen. Als uw kind een van degenen is die op een schip naar de onbekende kusten willen gaan, help hem dan om zijn eigen hut of zelfs een heel schip te bouwen. Maak je zoon of dochter blij door een kamer in een nautische stijl te registreren. Om zo'n interieur te maken, moet je hard werken en veel details in de gaten houden, eentje gordijnen.


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto.jpeg">


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto

Kleurselectie

Mariene thema's in het binnenland zijn onmogelijk zonder bepaalde kleuren: blauw, blauw en wit. Bovendien kunnen de traditionele kleuren worden aangevuld met tinten als:

 • wit;
 • groen;
 • beige;
 • zand;
 • turquoise;
 • bruin;
 • geel;
 • rood.

Omdat het hoofdpalet koud is, is het belangrijk om het niet te overdrijven met de dosering. Lichte tinten blauw moeten worden gekozen voor kleine ruimtes om hun grenzen visueel te verleggen. Vooral goed zullen ze in de kinderkamer kijken, met uitzicht op de zonnige kant. Dus de kamer ziet er ruim en fris uit. Geel en zand kleuren zullen je helpen om gevoelens op het strand toe te voegen.

In grote en goed verlichte slaapkamers kunt u rijke tinten blauw en groen gebruiken, maar door hun overmaat wordt de kamer te veel donkerder, dus verwat felle kleuren met wit of beige.

Raadpleeg rood of oranje om het kleurenpalet te diversifiëren. Bedenk echter dat ze alleen als accenten kunnen worden gebruikt, omdat het maritieme thema de overhand heeft op blauw.

Psychologen hebben bewezen dat blauwtinten een gunstig effect hebben op de psyche. Ze kalmeren en kalmeren. In zulke kleuren goed uitrusten na een drukke dag. Het is dus een uitstekende keuze voor een actieve kinderkamer.

Soorten gordijnen

Gordijnen in de maritieme stijl voor de kinderkamer onderscheiden zich door hun diversiteit. Overweeg enkele van de meest populaire opties voor vensterontwerp.


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-3


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-4


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-5

Traditionele optie

De klassieke ontwerpmethode is het gebruik van textiel met strepen in blauwe en witte kleuren. Meestal zijn de banden horizontaal gerangschikt, maar niemand verbiedt om een ​​verticale of diagonale oriëntatie te kiezen. Een dergelijk decor wordt geassocieerd met vesten van zeelieden, daarom zullen jongens die zich presenteren aan het roer van het schip het leuk vinden. Dit gordijnontwerp is geschikt voor kamers die zijn ingericht in een minimalistische stijl. Met betrekking tot de keuze van het weefsel, geeft u de voorkeur aan natuurlijke stoffen: linnen, katoen of zijde.


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-6


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-7


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-9


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-10


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-11

"Sail"

Wanneer u een venster in een nautische stijl ontwerpt, kunt u een afbeelding van "zeil" maken. Dunne lichte stoffen (tule, organza, satijn) zijn bevestigd aan de kroonlijst. Daarna wordt de onderkant van het gordijn aan de zijkant bevestigd met grijpers voor gordijnen of haken, waardoor de schijn ontstaat van zeilen gevuld met wind. De rol van de zee wordt gespeeld door verticale gordijnen met diepblauwe kleur, opgehangen aan de zijkanten van het raam. Het is mogelijk om gordijnen van grof vlas, katoen en of jeans te gebruiken.

Je kunt de raamopening indelen met tule die de golven van de zee imiteert en een dik gordijn toevoegen met een afbeelding van een piratenzeil naar de foto. Deze optie zal de jongens behagen die houden van het spel van ze bandieten.

Romeinse gordijnen

Gordijnen in Romeinse stijl in de zee - een geweldige moderne optie. Dit ontwerp is het beste voor smalle ramen. Deze korte gordijnen zijn eenvoudig aan te passen met behulp van het vetermechanisme. Ze kunnen worden neergelaten om de kamer te beschermen tegen te fel licht of verhoogd, zodat de zonnestralen gemakkelijk binnenvallen.

Het voordeel van deze gordijnen is niet alleen het gebruiksgemak. Vouwgordijnen - de perfecte oplossing voor mensen die geen tijd willen besteden aan het maken van een textielsamenstelling. Moderne modellen worden gemaakt met reeds toegepaste realistische tekeningen die het mogelijk maken om de schoonheid van de zee over te brengen.


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-12


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-13

Het interieur in maritieme stijl ziet er niet compleet uit als u geen decoratieve elementen gebruikt die het gekozen thema benadrukken.

Voor jongen

Kamers voor jongens zien het vaakst in scheepsstijl. Deze richting was afkomstig van het ontwerp van kamers op cruiseschepen, jachten of piratenschepen. Voor dergelijke ontwerpen worden actief gebruik gemaakt van dergelijke details:

 • zeekaart of globe;
 • kompas;
 • reddingsboei;
 • stuurwiel;
 • verankeren;
 • vlaggen;
 • zeilboot modellen;
 • verrekijker of telescoop;
 • touwladder;
 • enorme schatkist.

Als we het hebben over kleurencombinaties, dan zijn wit, blauw, blauw en rood typerend voor deze onderlaag. Het meubilair heeft de voorkeur van een natuurlijke boom van donkere tinten.


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-15


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-16


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-17

Voor meid

Meisjeskamers zijn meestal meer romantisch en zacht. Ze zien eruit als een behuizing aan de kust. Bij het ontwerp van de muren pastelkleuren, wit meubilair of lichte houttinten gebruikt. Hulpstukken op meubelfronten kunnen worden gemaakt in de vorm van zeeleven (bijvoorbeeld schaatsen of sterren).

De decoratieve elementen zijn:

 • schelpen;
 • koralen;
 • flessen berichten;
 • schilderijen of tekeningen over het mariene thema;
 • zacht speelgoed in de vorm van bewoners van de zee of textiel met hun afbeeldingen.

Let op de maat in het decor, overbelast de totale samenstelling van de kamer niet. U hoeft niet alle vermelde kenmerken te kopen of te maken. Laat er een paar dingen zijn, maar ze zullen van hoge kwaliteit zijn en passend in concept.

Maritiem thema is geweldig voor het verfraaien van kinderkamers. Met behulp van onze tips kunt u eenvoudig een originele en comfortabele ruimte creëren die uw kind zal aanspreken.


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-18


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-19


morskie-shtori-dlya-detskoj-komnati-krasivo-i-originalno-22-foto-20

Pin
Send
Share
Send
Send