Thuis en stijl

Beige behang: alle facetten van elegantie (28 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Beige behang is een eenvoudige en altijd winnende oplossing voor alle interieurcomposities. Nobele karamel, crème, parel, zand palet betovert met zijn luxe tinten.

Een kamer met beige behang ziet er altijd netjes, gezellig en elegant uit. Stel de juiste stemming, breng een vleugje exclusiviteit, maak het interieur uniek, help geschikte accessoires en toevoegingen. De woonkamer wordt luxueuzer, de slaapkamer is comfortabeler, de keuken is lichter en de kinderkamer is gevuld met een speciale sfeer.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-2

De voordelen van beige afwerking

Beige behang in het interieur van de woonkamer, slaapkamer, keuken of kinderkamer zal een belangrijke rol spelen. Ze kunnen vrede en rust brengen, creativiteit inspireren, mentale activiteit stimuleren, een persoon ontvankelijker maken voor informatie. Beige talenten zijn afhankelijk van kleurpartners en hoe harmonieus alle elementen in de kamer zullen worden gecombineerd.

De onvoorwaardelijke voordelen van het afwerken van beige tonen omvatten de volgende kenmerken:

 • Hiermee wordt de ruimte van elke kamer visueel vergroot, met name met goede zoninstraling;
 • Hetzelfde beige monochrome behang met een ander soort verlichting ziet er nieuw uit. Door slechts een paar verlichtingsarmaturen te vervangen, kunt u de situatie in de kamer volledig veranderen;
 • Het combineren van behang is vooral goed wanneer de toon gekozen uit het beige palet als basis wordt gekozen;
 • Voor beige behang in het interieur wordt gekenmerkt door het verbeteren van de kenmerken van elke kleur. Heldere tinten worden zachter. Te saaie en saaie tonen lijken meer presentabel.

Een specifiek patroon of een specifiek ornament zal ook bijzonder gunstig zijn om precies op een pastel-warme achtergrond te lijken. Zilverspel geeft hoge kosten en raffinement. Mooie parallelle banen met een patroon in de vorm van "geometrie" passen perfect in een respectabele studie.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-4


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-5

Basisregels

Om zelfs het eenvoudigste beige behang in het interieur van een slaapkamer, keuken of woonkamer in al zijn glorie te laten verschijnen, moet u duidelijk de belangrijkste regels volgen. Allereerst moet beige papierbehang de achtergrond zijn, maar de ruimte niet volledig vullen. Textiel, gestoffeerd meubilair, wand- en plafonddecoratie in één kleur maken het interieur saai en oninteressant.

Ontwerpers laten nog steeds een combinatie van beige tinten toe op basis van een enkele interieurcompositie. Het belangrijkste is dat de kleuren aanzienlijk van elkaar verschillen. Zo kunnen bijvoorbeeld lichtbeige achtergronden met een delicate caramelkleur worden aangevuld met donker koffiekleurig meubilair en delicate pareltextiel met bruinrode accessoires. Het kunnen klassieke gordijnen zijn met een spectaculaire lambrequin.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-6


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-7

Attributen van onberispelijke stijl

Er is één universele regel voor het combineren van lichte en donkere tinten om harmonie in elke kamer te bereiken: muren met felle kleuren, donkere vloeren en lichte meubels. In feite kan de regel enigszins worden aangepast: lichtbehang met grijs-parel- en crèmetinten wordt aangevuld met lichte meubels op een donkere vloer.

U kunt ook de lichte vloer, lichtbeige muren en donkere meubels combineren. Het belangrijkste is om de proportie en het totale ontwerpconcept niet te vergeten. Het verschil tussen lichte en donkere elementen moet onbeduidend zijn, met een overwicht van zacht beige. Een uitgebalanceerd ontwerp helpt heldere originele accessoires:

 • Goudkleurige kussens met reliëf;
 • Stijlvolle lijstwerk (vooral gebruikt in de hal en in de keuken);
 • Baguettes met houtimitatie.

Het is mogelijk om het ontwerp op te frissen met behulp van eenvoudige attributen: leg een nieuwe lichte plaid op de bank, voeg gordijnen toe aan de gordijnen, plaats bloemen in felle potten of potten op de vensterbank. Vinyl beige behang zal op een nieuwe manier spelen met een frisse inrichting van de kamer.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-8


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-9

De textuur en de rijkdom van kleuren stellen fabrikanten in staat nieuwe unieke ideeën te genereren. Beige behang met een patroon, een speciaal reliëf, stoffen doek met borduurwerk, glanzend en mat polkadetwerk, met bloemen en gedurfde abstractie: je zult de mogelijke opties heel lang moeten opsommen.

De belangrijkste rol wordt echter gespeeld door de basistint van de doeken. Dit zijn de meest populaire:

 • Zeezand;
 • ijs;
 • Ivory;
 • Lichte karamel;
 • cappuccino;
 • spons;
 • opaal;
 • Koffie met melk;
 • tarwe;
 • Pearl.

Al deze tonen zijn vrij licht, dus ze zijn perfect voor eenvoudige wanddecoratie. Ze zijn goed gecombineerd met alle schakeringen van pastelkleuren, evenals met donkere warme tonen.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-11


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-12


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-13

slaapkamer

Beige behang in de slaapkamer is vrij vaak te vinden. Warm en rustig palet geschikt voor een boudoir in elke stijl. Om de ruimte uit te breiden, raden ontwerpers aan beige vliesbehang met gouden tinten te gebruiken in combinatie met een laminaat van koude tonen.

De bamboestroken en de lichte houten vloer zijn goed met elkaar gecombineerd. Aan de installatie kunnen blauwe achtergronden worden toegevoegd, die als hoofdaccenten op een van de muren worden gebruikt. Contrastinsluitingen mogen dat niet zijn. Om de dynamiek in de slaapkamer te geven, worden echter ongebruikelijke accessoires geplaatst.

Bij het ontwerpen van een slaapkamer is vaak sprake van romantische attributen. Blauwe achtergronden met bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd met karamelmonofone wandtapijten. Het is absoluut noodzakelijk dat de patronen op textiel de bloempatronen op de muren nabootsen. Een uitstekende aanvulling, die alleen het romantische ontwerp versterkt, zal een verfijnd bed zijn, waarvan de kop zal worden versierd met bloemen.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-14


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-15

Beige afwerking zal geschikt zijn in het interieur van de keuken. Zand- en zonnetonen worden beschouwd als het meest comfortabel voor waarneming op werklocaties. Voorkeur voor meer verzadigde kleuren, dicht bij het gele palet, het is mogelijk om een ​​extravagant ontwerp met gastronomische fantasieën te vormen.

Voor een klassiek interieur in een grote en ruime keuken, wordt het aangeraden om beige behang met bruine patronen te combineren met de klassiekers en keukenmeubelen gemaakt van hout. Verzadigde chocoladetonen zijn welkom. Beige in dit geval onthult alle rijkdom van texturen, intensiteit, diepte van kleur van natuurlijk hout.

Voor een beige keuken kunt u meer stedelijke materialen gebruiken: plastic, ruw metselwerk, glas en metaal. Het hangt allemaal af van de stijl van de kamer, evenals de belangrijkste kenmerken van de lay-out. Dikke combinaties zijn kenmerkend voor een nieuw interieur: blauw behang en beige wandtapijten vormen een "strip" in combinatie met stenen of bakstenen decoratie.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-17


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-18


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-19

Woonkamer

De woonkamer is de meest elegante en plechtige kamer in het hele huis. Hier kun je met veel experimenteren, de meest ongelooflijke elementen combineren, en de meest luxueuze trellis kiezen, waarvan de textuur de algehele sfeer in de kamer alleen maar zal verbeteren.

Als het behang in de kinderkamer royaal kan worden gedecoreerd, is het beter om in de gang, hal en in de woonkamer luchtig lichtstralen te lijmen. Voor het schaduweffect is een fragment van één muur beplakt met behang met een vergelijkbare warmte, maar veel donkerder. Dergelijke combinaties zijn op meerdere wanden tegelijk toegestaan, en het is niet nodig dat de donkere accenten symmetrisch worden gerangschikt.

Een dergelijk interieur wordt goed aangevuld door enorme meubelen met een zwarte of chocoladetint en apparaten in dezelfde kleur. De zachte, donkere bank met lichte spreien in parel- of crèmekleur is goed gecombineerd. De woonkamer ziet er exclusief, verfijnd en holistisch uit, als de patronen op textiel er hetzelfde uitzien als het ornament op de muren.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-20


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-21


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-22

Achtergronden en gordijnen: de geheimen van het "perfecte duo"

Gezien het beige palet als de primaire kleur in het interieur, beginnen velen zich zorgen te maken dat een dergelijk ontwerp te saai zou zijn. Sommige experts beweren dat de combinatie van beige behang en textiel in dezelfde kleur zelfs het meest spectaculaire en doordachte interieur letterlijk zal vernietigen.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-24


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-25

Over het algemeen kun je zoveel experimenteren als je wilt. Het belangrijkste om te onthouden is de harmonie van texturen en de balans van licht. Blauwe achtergronden zijn niet de enige geschikte "partner" voor beige afwerkingen. Grijs, chocolade, turkoois, smaragdgroene tonen zullen hun waarde tonen. Om de woonkamer of keuken bijzonder extravagant te maken, zijn accessoires in oranje en citroenschildering als kleuraccenten gekozen. In de slaapkamer en in de kinderkamer kun je 'fuchsia' en 'indigo' gebruiken.


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-26


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-27


bezhevie-oboi-vse-grani-elegantnosti-28-foto-28

Pin
Send
Share
Send
Send