Thuis en stijl

Blauwe achtergronden: gebruiksmogelijkheden in het interieur (28 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Blauwe kleur wordt beschouwd als een van de meest romantische en aantrekkelijk. Tegenwoordig wordt het steeds meer gebruikt door professionele ontwerpers en creatieve aard. Blauwe achtergronden in het interieur creëren een sensuele, aangename omgeving die ieders aandacht trekt. De doeken zien er stijlvol uit, maar tegelijkertijd comfortabel en brengen de illusie van maritieme zuiverheid en frisheid. De meest populaire tinten van kleur zijn korenbloem, hemel, aquamarijn en enkele anderen.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-2


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-3

Voor- en nadelen

Blauwe achtergronden hebben een aantal belangrijke voordelen:

 • koele kleuren worden geassocieerd met puurheid, frisse zeegolven, zomerlucht en sneeuwverstuivingen;
 • een kamer met blauw behang elimineert het gevoel van vermoeidheid, ontspant en kalmeert, zodat de afwerking vaak wordt gebruikt in het interieur van de slaapkamer;
 • kleurtinten vergroten visueel en verlichten de ruimte, zodat ze geschikt zijn voor kleine verduisterde ruimtes;
 • Blauw past goed bij lichte meubels en extra accessoires;
 • hemelse tinten verkoelen en verversen de kamers perfect, als hun ramen naar de zuidkant kijken.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-4


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-5

Samen met de voordelen heeft deze aantrekkelijke kleur een aantal nadelen:

 • bij overmatig gebruik van blauw (behang, meubels, textiel) voelt een persoon spanning, dus het is erg belangrijk om de maat in het geheel te observeren;
 • Blauw behang voor muren is niet geschikt voor kamers aan de noordkant, omdat ze er koud en te somber uitzien.

Kennis van de voors en tegens zal helpen om het interieur van elk huis correct te vormen.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-6


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-7

Combinatiemogelijkheden met verschillende tinten

Veel mensen weten niet met welke tonen de hemelse of korenbloemblauwe schaduw er het beste uitziet. Afhankelijk van de kleur waarmee blauw wordt toegepast, wordt een speciale sfeer in de kamer gecreëerd. De meest succesvolle en spectaculaire tinten zijn:

 • White. De combinatie van kleuren - de belichaming van frisheid en zuiverheid, dus het is het meest geschikt voor de keuken en badkamer. In de slaapkamer zal een blauw en wit interieur je helpen ontspannen en je afstemmen op volledige rust; in de kinderkamer - kalmeer actieve baby; in het werkgebied - activeert mentale activiteit. Je kunt het canvas oppakken met een patroon in wit. In dit geval zal het behang de belangrijkste focus van het interieur zijn. Om originaliteit aan het ontwerp te geven, wordt de witte kleur vervangen door beige, koffie, crème, turkoois.
 • Gray. Op het eerste gezicht lijkt het grijs-blauwe behang in het interieur te oncomfortabel en koel, maar tijdens de zomerse hitte wordt de kamer gevuld met aangename koelte. Vooral als het blauwgrijze ontwerp voor mensen die van comfort en harmonie houden. In een vergelijkbaar ontwerp wordt elk gesprek, elke rust of workflow eenvoudig en natuurlijk uitgevoerd.
 • Red. Ontwerpers raden af ​​om het blauwe behang in het interieur te combineren met veel felle kleuren. Als accenten zullen rood, oranje en andere kleuren er aantrekkelijk en spectaculair uitzien. Hiervoor worden verzadigde inzetstukken op het wandenoppervlak gemaakt, lampen en gordijnen geselecteerd. Dus behang in blauwe tinten met rode gordijnen zal de kamer vullen met energie, dynamiek en warmte die niet kan worden bereikt met behulp van een rustig palet.
 • Green. Beide tinten zijn natuurlijk, dus ongeacht de verhoudingen zien ze er altijd harmonieus uit. Een lichtblauwe tint wordt het best gecombineerd met lichtgroene, pistachio en lichtgroene tonen, donker - met kruiden- en olijftonen.
 • Geel. Tinten oranje en geel in combinatie met blauwe tinten worden geassocieerd met een warm zomerstrand, dus het interieur ziet er niet bepaald saai en saai uit. De unieke atmosfeer van lichtheid en reinheid veroorzaakt alleen de meest aangename emoties.
 • Beige. Lichtblauwe achtergronden met beige strepen of patronen brengen romantiek en tederheid naar de kamer. In het interieur van de woonkamer zorgt zo'n combinatie voor een mysterieuze luchtsituatie, in de slaapkamer zorgt het voor een romantische sfeer. Papierbehang in de kinderkamer met succes aangevuld met heldere accessoires.

De combinatie van bleke en heldere kleuren met blauw is zeer geschikt voor het in zones onderverdelen. De kamer is verdeeld in twee of meer functionele delen. Als elk van hen is gemaakt in verschillende kleuren, blijkt het een uniek ontwerp, harmonieus en helder.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-8


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-9


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-10

Toepassing in het interieur

Stylingruimten moeten goed nadenken na het kiezen van een papieren achtergrond. Ze kunnen verschillende tinten en decor hebben. Als gevolg hiervan krijgt elke kamer een eigen speciale sfeer. Blauwe behang voor muren zijn geschikt voor gebruik in de hal, slaapkamer, kinderkamer, in de keuken, in de gang. Overweeg de kenmerken van de keuze van geschikte schilderijen voor elk van hen.

Woonkamer

De instelling zou ontspannend moeten zijn, bevorderlijk voor een goede rust en gemakkelijke communicatie. Blauwe kleur verwijst naar kou, dus in de woonkamer moet deze worden verdund met strepen of beige of witte bloemen. Als de ruimte klein is, geeft u de voorkeur aan een lichtblauw palet. In ruime kamers zijn verzadigde tinten geschikt.

Wat betreft de stijl van decoratie, voor de woonkamer met blauw papier achtergronden, de beste aanwijzingen zullen klassiek zijn, minimalisme, land. Lakens worden gelijmd in het recreatiegebied - bij de open haard of een comfortabele bank. Het combineert de kleur van de woonkamer met heldere accenten in de vorm van gele strepen op de gordijnen en kussens.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-11


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-12


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-13

slaapkamer

Experts raden aan monochroom canvas te selecteren met een patroon van bruin of wit. Blauw behang in de slaapkamer verlicht vermoeidheid, draagt ​​bij tot de juiste rust. Het beste zijn zachte lichte kleuren die niet irriteren en geen spanning veroorzaken. Als de papieren achtergrond duidelijk is, kunt u ze nieuw leven inblazen met wit beddengoed of gordijnen.

kwekerij

Zowel bleke en heldere tinten blauw zullen het doen. Lichte kleuren vergroten de ruimte visueel, dus is het raadzaam om ze in de kinderkamer met een klein gebied te gebruiken. Correct geselecteerde paletten dragen bij aan de volledige ontwikkeling van de baby. Om het niet te overdrijven met rijke kleuren, is het beter om de ruimte te verdelen in 2 zones: een spel en een slaapplaats. De eerste is toegestaan ​​om te onderscheiden met behulp van felle kleuren in het interieur. Gestreepte papieren doeken zien er oorspronkelijk uit, het decor in de vorm van bloemen. Blauw-roze behang is een interessante oplossing voor meisjes.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-14


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-15


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-17


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-18


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto.jpeg">

badkamer

Blauwe tinten worden beschouwd als traditioneel voor de badkamer. Door ze te combineren met felle kleuren, kunt u ongelofelijk aantrekkelijke interieurs creëren die hun relevantie nooit zullen verliezen. Voor langdurig gebruik, is het aan te raden vinylbehang op te nemen dat bestand is tegen vocht en slijtage.

Kalme zachte tinten ontspannen en verminderen vermoeidheid, verzadigd - hebben het tegenovergestelde effect.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-19


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-20


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-21

De gang

Blauw behang met stippen of met een interessant patroon verfrist en verbetert deze kleine donkere kamer. Versterkt het effect van witte plafondbekleding. Er moet aandacht worden besteed aan praktische opties voor doeken op vinyl of non-woven basis.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-22


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-2.jpeg">


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-23

Achtergronden van hemelse kleur vullen elk huis met licht, lucht en frisheid. Bijna iedereen houdt van blauwe tinten, dus ze worden gebruikt om verschillende kamers in te richten. Je kunt met gemak experimenteren met schilderijen door verschillende kleuren, patronen en texturen te combineren.


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-24


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-25


golubie-oboi-osobennosti-ispolzovaniya-v-interere-28-foto-26

Pin
Send
Share
Send
Send