Thuis en stijl

Behang met een patroon: voordelen, tips voor het kiezen (40 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De chronologie van het eerste behang is afkomstig uit China. Tweehonderd jaar voor onze jaartelling werd rijstpapier uitgevonden, dat werd gebruikt om de wanden te lijmen.

In de geciviliseerde wereld worden veel materialen gebruikt om het pand te versieren, maar het behang blijft leiden.

De sfeer van het interieur, zijn "ziel", hangt af van het onderwerp van het ornament en de tekeningen op de papieren doeken. Behang met patronen, in tegenstelling tot monochromatisch, wordt vaker gekocht. Omdat het de correct gekozen afdruk is, wordt de unieke sfeer van de kamer gecreëerd.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-2


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-3

Bedrukte papierbaan wordt beschouwd als een veelzijdig materiaal dat in elke kamer kan worden gebruikt. Ze worden gebruikt in kamers met een onregelmatige vorm, wanneer u de hoeveelheid ruimte moet aanpassen en ernstige tekortkomingen in de lay-out moet corrigeren. Deze aanpak is geïmplementeerd in het ontwerp van smalle kamers: bij het plakken van behang met de nodige druk op tegenoverliggende zijden van de kamer, zal de ruimte visueel uit elkaar bewegen. U moet echter weten hoe u een gecoate coating op de juiste manier kunt aanbrengen.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-5


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-6


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-7

Algemene ontwerptechnieken:

  • Vanuit het licht van de kamer hangt direct de schaduw van het materiaal af: wit behang is ideaal voor kleine ruimtes, visueel vergroot je de ruimte;
  • In het geval dat de decoratie van ruimteafscheidingen slechts een achtergrond in het interieur zal zijn, moet u gewoon lichtgekleurd behang of behang met een kleine bloemenprint kopen;
  • Als het belangrijkste doel is om je op de muren te concentreren, stop dan met het kiezen van grote patronen en spectaculaire rijke kleuren: blauw, lila, limoen.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-8


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-9


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-10

Consumenten krijgen een aanzienlijk assortiment behangafdrukken en plots te zien die elk een bepaalde stijl en thema moeten volgen. Populaire ontwerpen zijn onder meer:

  • oosten;
  • bloem;
  • geometrie;
  • Damascus;
  • meanderen.

Neem de stijl van de kamer in overweging om niet te worden verward met de selectie van de foto. Voor een kamer met een klassiek ontwerp, bloemmotieven, damast worden beschouwd als traditioneel, voor de nieuwste trends in decoreren, abstracte geometrische print, designer fotobehang.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-11


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-12


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-13

Kenmerken van het behangornament

Geometrisch patroon

Behang met een geometrisch patroon, vooral met een volumineus, zal onregelmatigheden, defecten in ruimteafscheidingen visueel verminderen. De traditionele kleuren omvatten strepen, ruiten, lijnen, vierkanten.

Naast hen zijn er afdrukken zoals geruite Schotse ruit en Chetyrehlistnik (Britse variaties). Tartan is een complexe combinatie van cellen met een intens kleurenpalet.

Quatrefoil is een geordend symmetrisch ornament, geschikt voor decoratie in historische stijl. Wanneer u echter een dergelijk patroon kiest, moet u voorzichtig zijn, omdat het de indruk van het interieur kan verstoren.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-14


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-15


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-17


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-18


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-19

Kies papierlinnen op een zodanige manier dat de achtergrondkleuren en -tinten overlappen met die in de accessoires en meubels.

Koude tinten (wit behang, grijs) transformeren de kamer in een "luchtig" en ruim, donker (zwart behang voor de muren, bruin) benadrukken de elegantie en de terughoudendheid van de stijl van de kamer.

Damascus

Zo'n oude prent, zoals Damascus, wordt gerepresenteerd door geordende kruidensamenstellingen, sierlijke afgeronde vormen. Traditioneel wordt het uitgevoerd op licht behang met een gouden ornament en voegt adel en elegantie toe aan het interieur.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-20


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-21


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-22

Om het interieur een mysterieuze oudheid te geven, kiest u opties met bladgoud, contrastprint (wit behang met een zwart patroon, wit behang met een gouden ornament). Zwarte achtergrondpatronen zijn relevant. Dit ontwerpidee ziet er origineel uit.

Neutrale kleuren, lichte tinten, waarop de afdruk dienst doet als een soort licht verfijnd accent (lichtbehang met beige composities) zijn perfect voor de traditionele klassieke stijl.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-23


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-24


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-25

Wees niet bang om te experimenteren met Damascus ornament, want het is geschikt voor ultramoderne gebouwen. Ontwikkelaars die glitter gebruiken, creëren een gemetalliseerd effect, wat de ruimte stijlvol en relevant maakt.

Oosterse afdruk

In ongewone oosterse variaties, met hun traditioneel "brandende" temperament, wordt harmonie en filosofische pacificatie gevoeld. Deze stijl demonstreert de smaak van Aziatische en Arabische culturen.

Goudkleurige achtergronden zijn altijd in de trend, omdat ze een sfeer van luxe en elegantie creëren. Zwart gedessineerde bedekkingen zijn een integraal onderdeel van de oosterse stijl. Print hiërogliefen worden vaak gebruikt, niet alleen in huis interieurs, maar ook in uitgaansgelegenheden: restaurants, bars, cafes.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-26


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-27


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-28

Ook gebruikelijk is de paisley-stijl, waarvan de afdruk lijkt op een komkommer of een druppel. De compositie lijkt zowel ongewoon als mysterieus.

Houd er rekening mee dat bij het gebruik van heldere vinylbehang met het thema van het Arabische oosten, het oppervlak van de kamer visueel kleiner zal worden, dus de enige optie zou zijn om slechts één muur met dergelijk materiaal te versieren.

Kruiden thema

Zulke coatings worden weergegeven door interliniëring van bladeren, takken, grassprieten, stengels, bloemen. Hun gebruik is gerechtvaardigd in elke kamer en zelfs uiterlijk. Ze zijn populair bij consumenten omdat ze een warme, harmonieuze sfeer creëren.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-29


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-30


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-32


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-33


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-34

In de moderne inrichting van de kamers streeft het bloementhema naar het creëren van accenten, daarom zou er niet veel bloemenprint in één ruimte moeten zijn. Vaak zijn het canvas met bloemen in het interieur opgenomen als panelen, inzetstukken, panelen, frames. Het ziet er modern en stijlvol uit.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-36


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-37

Ontwerpers gebruiken bloemenranden om te combineren. Bloemcomposities contrasteren met monofonisch behang en verlevendigen de sfeer in de kamer. Wit behang met de aanwezigheid van een muur met florale composities - een winnende versie in de Scandinavische stijl.


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-38


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-39


oboi-s-uzorom-dostoinstva-soveti-po-viboru-40-foto-40

Behang - niet alleen papier dat over de wanden plakt. Dit is een volledig element van het decor, dat een esthetische functie vervult. Doeken kunnen de ruimte zowel vervormen als transformeren. Maak de juiste keuze voor het patroon en het interieur is uniek.

Pin
Send
Share
Send
Send