Thuis en stijl

Gordijnen voor het meisje: we versieren de kinderkamer prachtig en met smaak (24 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De kinderkamer van het meisje is een kleine wereld van het kind, waarin hij geïnteresseerd, gezellig en comfortabel moet zijn. Daarom is het bij het ontwerpen van het interieur van de kinderkamer van het meisje belangrijk om niet alleen te zorgen voor de keuze van meubels en behang. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van gordijnen die de individualiteit van de eigenaar van de ruimte benadrukken, de toon aangeven en het interieur opfrissen.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-2

Als u gordijnen in de kinderkamer voor het meisje kiest, moet u de volgende factoren overwegen:

  • leeftijd van het kind;
  • milieuvriendelijkheid van materialen waaruit gordijnen en gordijnen worden genaaid;
  • algemeen interieurontwerp.

Niet minder belangrijk zijn de criteria zoals stijl, gordijnen en de lengte van gordijnen en gordijnen.

Voor de slaapkamers van kleine meisjes in de leeftijd van 0 tot 3 jaar past mooie gordijnen van pasteltinten, evenals gordijnen met delicate patronen. Dergelijke gordijnen passen perfect in elk interieur, creëren een sfeer van rust en dragen bij aan een sterke en gezonde slaap. Het is mogelijk om monofone gordijnen in de kamer van pasgeborenen te versieren met ongewone grijpers in de vorm van bloemen, vlinders, sprookjeshelden en dieren.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-5


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-6

Bij het ontwerp van een kinderkamer tot een jaar oud, moet erop worden toegezien dat het licht volledig wordt geïsoleerd. Aan de andere kant mag het gordijn geen belemmering vormen voor het binnendringen van natuurlijk licht. Daarom is het voor de registratie van kinderkamers voor pasgeborenen het beste om rolgordijnen of gordijnen tegelijk met jaloezieën te gebruiken.
Zodat het kind de dakrand niet instort en niet verstrikt raakt in de lange plooien van de gordijnen, is het het beste om korte gordijnen te kiezen die veel zonlicht binnenlaten, gemakkelijk in gebruik en onderhoud zijn.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-9


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-10

Gordijnen voor meisjes van 3-7 jaar

Kinderkamer voor meisjes van 3 tot 7 jaar is niet alleen een slaapkamer, maar ook een plek om te spelen, dus als u een dergelijke kamer ontwerpt, kunt u zowel heldere gordijnen als gordijnen kiezen in heldere kleuren die het interieur aanzienlijk verlevendigen en toevoegen hij positieve opmerkingen.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-11


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-12

Ook relevant voor het interieur van de kinderkamer voor meisjes zijn gordijnen met tekeningen. Gordijnen versierd met gestileerde kleine rozen, korenbloemen, paardebloemen of andere bloemstukken zorgen voor een vrolijk humeur en passen perfect in het interieur van de kamer in een romantische stijl, in de Provence of in landelijke stijl. In de meisjesslaapkamer zullen stipgezette gordijnen en ingewikkelde patronen, diamanten en andere patronen op de gordijnen er indrukwekkend en origineel uitzien in de meisjesslaapkamer.

Om de ruimte in de kinderkamer visueel te vergroten, kunt u klassieke lange gordijnen gebruiken met een plotprint. Favoriet sprookjesachtig personage op de gordijnen - een veilige optie voor het versieren van de kamer van een meisje van 3-7 jaar.

Voor de gordijnen in de kamer leken meisjes niet saai en eentonig, ze kunnen worden versierd met ruches en ruches. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met decoraties, want het ontwerp van gordijnen voor een kinderkamer voor een meisje moet harmoniëren met het algehele slaapkamerinterieur.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-13


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-14

Gordijnen in de kamer, schoolmeisjes van 7-12 jaar

Bij het maken van de slaapkamer van jonge schoolmeisjes moet er rekening mee worden gehouden dat de kinderkamer op de leeftijd van 7 jaar niet alleen een speelruimte wordt, maar ook een kinderwerkplek. Daarom moet je bij het kiezen van gordijnen voor de kinderkamer schreeuwende kleuren vermijden, wat een vervelende factor zal worden en die het binnendringen van licht in de kamer zal voorkomen en een atmosfeer van beperkte ruimte zal creëren.

De beste optie zou zijn de gordijnen van groen, geel en blauw. Psychologen hebben bewezen dat deze kleuren bijdragen aan de concentratie van aandacht en doorzettingsvermogen.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-16


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-17

Ook bij het kiezen van gordijnen voor de kamer van een schoolmeisje, is het noodzakelijk om rekening te houden met het niveau van de verlichting en de locatie van meubels. Voor slaapkamers waarin de ramen naar het noorden gericht zijn, is het het beste om gordijnen met warme kleuren te kiezen (bijvoorbeeld lichtroze, beige, melk), terwijl in het ontwerp van de kamer waarin de ramen zich aan de zuidkant bevinden, gordijnen in donkere kleuren geschikt kunnen zijn .

Als het bureau en de werkplek van het kind zich aan het raam bevinden, zijn Romeinse gordijnen de ideale oplossing in het interieurontwerp. Romeinse gordijnen in de kinderkamer nemen niet veel ruimte in, passen goed in elk interieur, verspreiden het daglicht zachtjes en verzamelen praktisch geen stof.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-18


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-19

Gordijnen in de kamer van tienermeisjes

De adolescentie is de moeilijkste periode in het leven van een kind. Op deze leeftijd zijn meisjes erg kwetsbaar en gevoelig, dus als je een gordijn in de slaapkamer van een tiener kiest, moet je niet alleen rekening houden met de stijl van het interieur, maar ook met de persoonlijke voorkeuren van het kind.

Voor de decoratie van kamers in een romantische stijl kunt u roze, witte gordijnen of gordijnen kiezen in pastelkleuren. Gewalste of Romeinse gordijnen in de kinderkamer voor meisjes zijn de perfecte oplossing voor diegenen die niet alleen schoonheid, maar ook praktische waarde weten te waarderen. Dergelijke gordijnen passen niet alleen perfect in het interieur van de slaapkamer van het tienermeisje, maar bieden ook gratis toegang tot de vensterbank, zijn comfortabel in gebruik en stellen het kind in staat om onafhankelijk het verlichtingsniveau van de kamer te regelen.

Een ander interessant idee om een ​​slaapkamer voor een tiener te ontwerpen kunnen katoenen gordijnen zijn. Dergelijke gordijnen worden een origineel detail van het gecreëerde interieur en zijn, afhankelijk van de kleur, geschikt in zowel de high-tech stijl als in de slaapkamer die is ingericht in de stijl van de Provence of het land. Katoenen gordijnen kunnen worden gebruikt als een onafhankelijk element van het decor of in combinatie met zonwering.

Om het interieur van een tienerslaapkamer er modieus en creatief uit te laten zien, kunnen de gordijnen in de kamer voor een tienermeisje gemaakt zijn van glas, plastic of acrylkralen.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-20


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-21

Type stof, gordijn en gordijnlengte

Bij het kiezen van gordijnen voor de slaapkamer van een meisje, moet speciale aandacht worden besteed aan het materiaal waaruit ze zijn genaaid. De ideale optie voor het interieur van kinderkamers en meisjes en jongens zijn gordijnen gemaakt van natuurlijke stoffen (zijde, katoen of linnen), die niet leiden tot het optreden van allergische reacties. Deze gordijnen zijn perfect voor het interieur van de kinderkamer en zullen milieuvriendelijk zijn voor het kind.

Omdat de gordijnen deel kunnen uitmaken van het spel met kleine prinsessen, is het niet nodig om lange gordijnen en gordijnen met complexe structuren te kiezen in de slaapkamer van meisjes tot tien jaar oud. De optimale lengte van de gordijnen in de kinderkamer is de lengte van de vensterbank. En zelf comfortabel en praktisch zijn Engels, Romeins en rolluiken.


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto.jpeg">


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-22


shtori-dlya-devochki-oformlyaem-detskuyu-komnatu-krasivo-i-so-vkusom-24-foto-23

Om ervoor te zorgen dat de gordijnen geen stof- en vuilopvangbak worden, is het noodzakelijk om ingewikkelde gordijnen te vermijden en de voorkeur te geven aan eenvoudige en beknopte modellen. Eenvoudige gordijnen vereisen geen delicate verzorging, verzamelen geen stof en reageren goed op het wassen.

De decoratie van de kinderkamer van het meisje zou een positief effect moeten hebben op de vorming van de persoonlijkheid van het kind, dus ongeacht de gekozen kleur en stijl moeten de gordijnen in perfecte harmonie zijn met het algehele slaapkamerinterieur en het kind aanmoedigen om te ontspannen.

Pin
Send
Share
Send
Send