Thuis en stijl

Kastanjebruine wallpapers in het interieur: luxueuze klassiekers en sappige moderniteit (22 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


De trend van de afgelopen jaren in de toepassing van huispastelkleuren in lichte pasteltinten verandert geleidelijk. Steeds vaker worden kleurtinten vaker gebruikt bij het ontwerp van residentiële gebouwen, ook bij de decoratie van muren. In de reeks spectrale kleuren is bordeauxrood een van de tinten rood. Er wordt aangenomen dat hij de dynamiek van het interieur geeft, de ruimte met positieve energie vult. Het behoort echter tot het assortiment van natuurlijke warme kleuren die een speciale uitstraling creëren in een woonwijk, dus bordeauxrood behang in het interieur kan het dashboard zijn dat het ontwerp van de kamer elegant en individueel maakt.


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-2

Algemene regels voor het gebruik van behang in bordeauxrode kleur in het interieur

Als u besluit om tinten bordeaux te gebruiken om een ​​kamer te versieren, moet u zich ervan bewust zijn dat er verschillende regels zijn voor interieurontwerp in bordeauxrode tinten:

 • ze moeten worden gebruikt in grote ruimtes met hoge plafonds, waarbij de rijke kleur van de muren niet het gevoel van een kleine ruimte zal creëren;
 • het is erg belangrijk dat er voldoende natuurlijk licht in de kamer is, anders moeten er verschillende bronnen van kunstmatige verlichting zijn;
 • voor de decoratie van het oppervlak van de vloer en het plafond is het het beste om een ​​helder kleurenschema te gebruiken;
 • meubels gemaakt van natuurlijk hout, decoratieve panelen aan de muren en accessoires "antiek" zijn de perfecte aanvulling op het bordeauxrode behang;
 • objecten van decor en decor, gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, decoratieve baksteen of hout van verschillende soorten, zullen helpen om de verhoogde energie van het behang van bordeauxrode tinten te verzachten en te vergemakkelijken.

Volgens professionele ontwerpers is de kleur van bordeauxrood vrij democratisch en maakt het werken met het een mogelijk om een ​​gezellig en tegelijkertijd heel individueel interieur te creëren. In dit geval moet speciale aandacht worden besteed aan de individuele details van het ontwerp van de ruimte, hun stijl en kleur.

Bordeaux kleurencombinatie regels met andere kleuren

Wat betreft de kleurencombinaties van bordeaux en andere vertegenwoordigers van het kleurenspectrum, dan is het volgens de ontwerpers mogelijk om het te combineren met lichte tinten van bijna alle natuurlijke kleuren. Het is erg belangrijk om de verhoudingen van de combinatie van verschillende tinten correct te berekenen en rekening te houden met het effect van de gebruikte kleurencombinaties:

 • wit maakt het ontwerp van de kamer gemakkelijker en frisser;
 • roze laat het interieur er vrouwelijker en eleganter uitzien;
 • beige tinten brengen ongewone zachtheid en warmte naar de kamer;
 • geel voegt elegantie en aristocratie toe;
 • blauw maakt het interieur diep, scherp en fris;
 • chocolade verzacht de algehele indruk en maakt een element van luxe, waardoor het ontwerp van de kamer kleurrijker wordt;
 • groen brengt het ontwerp van de kamer naar de natuur, waardoor een speciaal comfort ontstaat;
 • oranje maakt de atmosfeer van de kamer zonnig en positief.

Heeft een speciaal tandem kastanjebruin behang met goud gemaakt. Deze combinatie in het ontwerp van de muren wordt vaak gebruikt in klassieke interieurs en in dergelijke stilistische richtingen als modern of barok.


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-4


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-5


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-6

Waarom is de combinatie van goud en bordeaux zo populair:

 • het is de belichaming van luxe in zijn historische betekenis, een herinnering aan koninklijke en ridderlijke plechtige zalen;
 • gouden tekeningen op het behang reflecteren het licht en elimineren de duisternis die inherent is aan de kleur van bordeaux rood.

Tegenwoordig wordt deze combinatie geleidelijk het populairst in het interieur van zowel kantoor- als woongebouwen. Het gebruik van dergelijk behang voor wanddecoratie vereist de aanwezigheid van decoratieve objecten in het interieur, die overeenkomen met het ontwerp van de kamer. Om onnodige pracht en praal in het ontwerp van de kamer te elimineren, volstaat het om alleen te plakken met een enkele muur met bordeauxrood behang met gouden bloemen of ornamenten.

Bourgondië behang in de kamers, verschillend in doel

Historisch gezien wordt bordeaux beschouwd als een kleur die bedoeld is voor de decoratie van pompeuze en plechtige kamers. Hij wordt geassocieerd met middeleeuwse kastelen en koninklijke paleizen. Moderne ontwerpers maken echter steeds vaker gebruik van bordeauxrood behang voor een verscheidenheid aan aangewezen ruimtes.


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-7


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-8


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-9

keuken

Deze kamer, waar de energiecomponent de hoogste in huis is. Hier is het kookproces constant aan de gang, waterstralen morren, borden gaan uit, dus bordeauxrood behang in de keuken is van harte welkom. Als u echter een achtergrond voor een dergelijke kamer kiest, moet u overwegen:

 • dat de muren van deze kleur in harmonie zullen zijn met de meubels van licht (mogelijk met een grijstint);
 • beschikbaarheid van hoogwaardige kunstmatige of natuurlijke verlichting, zowel algemeen als lokaal;
 • de kwaliteit van het behang moet voldoen aan de omstandigheden van hun werking, ze moeten vocht verdragen, verhoogde temperaturen en gemakkelijk te wassen zijn.

De bordeauxrode kleur activeert de eetlust en inspireert tot de bereiding van culinaire meesterwerken. Het onbetwiste voordeel van behang in het keukenontwerp van de wanden is dat ze niet al te duidelijk zichtbare vervuiling zijn.


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-10


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-11


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-2.jpeg">

Bourgondische achtergronden zien er vooral esthetisch mooi uit in de keukenruimte, gemaakt in moderne tech-stijlen, bijvoorbeeld hightech. Geometrisch correcte strikte vormen, de afwezigheid van vloeiende lijnen en de overvloed aan glas en metalen oppervlakken compenseren met succes de expressie van bordeauxrode tinten van de wanden in een dergelijk interieur.

Woonkamer

De voorkamer in elk huis is een woonkamer. Hier komt het hele gezin samen op plechtige momenten, vrienden worden uitgenodigd. De wanden in de woonkamer, gedecoreerd in de kleur van Bordeaux, zijn een geschikte keuze voor een dergelijke kamer. Het wordt aanbevolen om rekening te houden met verschillende technieken die excessieve pathos helpen voorkomen:

 • als u bordeauxrood behang met een gouden patroon wilt gebruiken, is het het beste om hiervoor slechts één muur te gebruiken;
 • in een kleine kamer kunt u een van de muren plakken met neutraal grijs of wit behang;
 • de kleur van het plafond en de vloer in een dergelijk interieur moet worden gekozen in lichte pastelkleuren, deze combinatie zal extra comfort brengen in de woonkamerhal;
 • Decoratieve elementen en accessoires zijn erg belangrijk: ze moeten volledig in de algehele stijl van de bordeauxrode kleur van de kamer vallen en tegelijkertijd moet hun kleurenspectrum de verhoogde energie van bordeauxrode muren in evenwicht houden.

Er wordt aangenomen dat de verticale locatie van het patroon op het behang in het interieur van de woonkamer u toelaat om de hoogte van de plafonds visueel te verhogen en de ruimte te duwen.


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-12


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-13


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-15


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-16


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-17

In gangen en kinderkamers, moet bordeauxrood behang, met name donkere tinten, met de grootste zorg worden gekozen. Gangen hebben in de regel een klein gebied, wat kan leiden tot een sombere atmosfeer. De kinderkamer is een speciaal gebied in het huis dat het gebruik van te expressieve tonen niet verdraagt.

Ondanks het feit dat bordeauxrode tonen behoren tot de donkere kleuren van het spectrum, kunt u met het juiste gebruik unieke interieurs creëren voor een verscheidenheid aan verschillende doeleinden en stijl van het pand. Professionele ontwerpers bieden een groot aantal technieken aan, met behulp waarvan bordeauxrood behang het interieur echt individueel en gezellig maakt.


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-18


bordovie-oboi-v-interere-roskoshnaya-klassika-i-sochnaya-sovremennost-22-foto-19

Pin
Send
Share
Send
Send