Thuis en stijl

Groen behang - de perfecte oplossing voor elk interieur (36 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Kleur kan echte wonderen doen met de menselijke psyche. Sommige schakeringen irriteren hem, anderen kalmeren hem, anderen zijn alarmerend, dus het is belangrijk om niet te worden verward met de kleuren van je interieur. U kunt veel geld uitgeven aan reparaties en de duurste afwerkingsmaterialen kopen, maar als het kleurenschema verkeerd is gekozen, zult u zich binnenshuis ongemakkelijk en rusteloos voelen. Psychologen zeggen dat groene kleuren een positief effect hebben op de conditie van een persoon. Daarom is een combinatie van groen behang van verschillende tinten ideaal voor interieurdecoratie in een kinderkamer, slaapkamer, woonkamer en andere kamers.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-2

Het kiezen van tinten groen

Het palet van groen is zeer divers. Het omvat:

 • olijfolie;
 • emerald;
 • donkergroen;
 • lichtgroen;
 • kalk;
 • kruiden;
 • malachiet;
 • Shalfeeva;
 • mint.

En dit is slechts een klein deel van de groene tinten waarmee ontwerpers werken. Al deze kleuren zijn te vinden in de natuur, daarom hebben ze een positief effect op de menselijke psyche.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-4


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-5

Door deze verscheidenheid aan groen behang in het interieur van elke stijl ziet er organisch uit. Smaragd en malachiet worden bijvoorbeeld gebruikt om rijke klassieke interieurs te ontwerpen. Behang van deze tinten zal geschikt zijn voor muren in grote salons in landhuizen. Ze worden gekozen door diegenen die willen laten zien dat ze van luxe houden. Dezelfde kleuren kijken organisch binnen in de art nouveau- en art-decostijl. Malachiet combineert perfect met zwart en smaragd - met een gouden kleur.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-6


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto.jpeg">

Het is niet voldoende om alleen een kleur te kiezen, u moet nog steeds beslissen over de samenstelling van de achtergrond die u wilt kopen. Ze zijn van verschillende typen, en de meest voorkomende zijn:

 • papier;
 • vinyl;
 • non-woven;
 • vloeistof;
 • textiel.

Papiergroen behang kan de kinderkamer lijmen. Hun belangrijkste voordeel is een milieuvriendelijk en "ademend" materiaal, en de wanden in de kinderkamer moeten ademen - dit voorkomt schimmelvorming en het verschijnen van vocht. Papieren wallpapers zijn goedkoop en gemakkelijk te lijmen, maar ze absorberen alle geuren en vervagen snel in de felle zon, dus na 3-4 jaar zullen ze moeten worden vervangen.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-2.jpeg">


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-9


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-10

Vloeibaar behang lijkt erg op structuurpleister. Ze zijn een poeder met een speciale samenstelling, die wordt verdund met water en met een spatel op de muur wordt aangebracht. Natuurlijke achtergronden of glitter worden vaak toegevoegd aan vloeibare achtergronden. Een dergelijk vloeibaar malachietbehang met goud is geschikt voor het decoreren van de muren van de woonkamer. Vloeibaar behang is absoluut veilig voor de gezondheid. Ze kunnen worden toegepast op slecht afgewerkte wanden - een dik mengsel verbergt alle gebreken van het oppervlak. En bij het aanbrengen van vloeibaar behang zijn er geen naden die het uiterlijk van de hele muur kunnen bederven.

Vinylbehang heeft een interessante textuur: geschuimd vinyl wordt aangebracht op dik papier of tussenvoering. Zo'n groen vinylbehang kan in de keuken worden gelijmd, omdat ze niet bang zijn voor vocht en goed wassen. In tegenstelling tot papier verzachten en verbergen ze onregelmatigheden in de muur. Je kunt vinylbehang kopen om te schilderen en ze te bedekken met groene verf van je favoriete tint, en wanneer hij zich verveelt, kies een andere - deze achtergronden kunnen tot tien keer gemakkelijk in andere kleuren worden overgeschilderd.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-11


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-12


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-13

Ook vandaag zijn kopers populaire behang op niet-geweven basis. Ze zijn gemaakt van niet-geweven linnen dat op papier lijkt. Zij, net als papieren achtergronden, 'ademen' en vormen geen gevaar voor de gezondheid, maar niet-geweven stof is duurzamer, bestand tegen externe invloeden. Het vervaagt niet, vervormt niet na het drogen en maakt eventuele onregelmatigheden op het muuroppervlak visueel glad.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-14


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-15


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-16

Groene fleisilinovye behang kan worden gelijmd aan het plafond en de muren. Lijkt altijd een voordelige combinatie van donkere en lichte tinten. Bijvoorbeeld, de muren kunnen rustige diepe graskleur zijn, en het plafond - kalm olijf.

We combineren en combineren behang

Vanwege het brede palet kunnen groene achtergronden in het interieur op verschillende manieren onderling en met andere tinten worden gecombineerd, maar hier is het erg belangrijk om de maat te kennen, omdat elke kleur in een bepaalde hoeveelheid in het interieur aanwezig kan zijn. Een felgroene kleur moet bijvoorbeeld niet veel zijn, maar met olijf- of mintbehang in felle kleuren kunt u alle wanden lijmen.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-17


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-18


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-19

Universeel voor elk interieur is een wit-groene combinatie. En het kan behang met een patroon zijn, en kan een gewoon behang zijn van groene en witte kleuren. Het is ook toegestaan ​​om effen groen behang en patronen te combineren in het interieur van een kamer. Eén muur is bijvoorbeeld bedekt met een canvas met een patroon en alle andere zijn gewoon. De combinatie van wit en groen behang van deze kleuren is geschikt voor de slaapkamer, keuken en woonkamer.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-20


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-21


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-22

Het wordt aanbevolen om de binnenkant van de keuken te gebruiken in een warm kleurenpalet. De combinatie van groene tinten met gele, beige, zanderige, romige, lichtbruine kleuren zorgt voor een gezellige sfeer in het interieur. Keukenontwerp moet worden ontwikkeld op basis van de locatie. Als het aan de zonnige kant is, kunt u een donkerdere combinatie van kleuren gebruiken om het te decoreren: bruin met kruiden, blauw met olijf. Voor de keuken aan de noordkant zijn beige-groene, geel-lichtgroene kleurencombinaties geschikt.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-23


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-24


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-26


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-27

Over het algemeen ziet groen behang in de slaapkamer er erg elegant en stijlvol uit. Als je een conservatief bent, kies dan voor een klassieke achtergrond, en als je wilt experimenteren, zoek dan ambitieuzere opties: rijk groen, felgroen, diepe kruiden, maar hier moet je ook de maat kennen - groen is niet gecombineerd met alle tinten rood.

Voor de woonkamer is het noodzakelijk om een ​​mooi behang van goede kwaliteit te kiezen. Woonkamer met groen behang - dit is een echte klassieker. Effen en gestreept behang met rustige groene tinten ingerichte woonkamers in de huizen van de Engelse aristocraten en Russische edelen.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-29


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-30

In de woonkamer moet alles rusten en een rustig tijdverdrijf hebben, dus voor deze kamer de perfecte combinatie van groen met bruin, diepblauw, beige, blauw. In de woonkamer kan gestreept behang een muur bedekken, of ze kunnen de onderste helft van alle vier de muren verlijmen. Dan zijn voor het bovenste deel van de muren geselecteerde behangmetgezellen, waarvan de kleur de onderkant weerkaatst. Als het gestreepte behang groenblauw of witgroen is, moet de bovenkant van de muur blauw, wit of groen zijn.


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-31


zelenie-oboi-idealnoe-reshenie-dlya-lyubogo-interera-36-foto-32

Achtergronden in de gang kunnen gestreept, monochroom of een combinatie van bij voorkeur rustige tonen zijn. Groen behang in de kinderkamer kan helder zijn, maar hier moet je ook de maatstaf kennen: zuurgekleurd behang of een combinatie van een felgele of lichtgroene baby zal snel vervelend worden.

Pin
Send
Share
Send
Send