Thuis en stijl

Moderne gordijnen: wat ontwerpers erover zeggen (29 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Je verbouwing is nog behoorlijk fris, het meubilair heeft nog niet zijn nut gehad en is er niet in geslaagd om uit de mode te raken, maar je wilt al iets in de kamer veranderen? In dergelijke gevallen wordt psychologen sterk aangeraden om het interieur te updaten, omdat het een gunstig effect op de gezondheid heeft. Je kunt een permutatie maken, de afbeelding aan de muur veranderen of schattige snuisterijen op de plank of het textielontwerp veranderen - dekens, dekens, vloerkleden en natuurlijk gordijnen. Dit gebeurt meestal met plezier door vrouwen, want gordijnen zijn een kleding voor ramen en elke kleding moet in harmonie zijn met de hele look, in dit geval met het interieur van de kamer. Het is wenselijk dat ze ook voldoen aan alle modetrends van het seizoen. Wat moeten moderne gordijnen zijn, zeggen ontwerpers.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto.png">

Waarop moet worden gelet bij het kiezen: modieuze stijlen en richtingen

Moderne mode voor textiel in het interieur van een democratische en maakt het gebruik van een verscheidenheid aan stijlen van raamopeningen. Niettemin houden leidende ontwerpers zich aan de tendensen van het minimalisme, waardoor het gevoel van vrijheid en ruimtelijkheid wordt versterkt. Je moet ook voldoen aan de basisvoorwaarde van stijl - de gordijnen moeten worden gecombineerd met het interieurontwerp van de hele kamer in kleur, vorm en textuur van de stof. Om het ontwerp van de ramen er modern en modieus uit te laten zien, moeten de gordijnen de grootte van de ruimte, de hoogte van de plafonds visueel vergroten en het gevoel geven dat de hele ruimte is gevuld met licht en lucht.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-3


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-4

Moderne raamdecoratie onderscheidt zich door de afwezigheid van volants, ruches, sparkles en kleine details in de decoraties. Fittingen zijn relatief grote en originele vorm. Lambrequins, toegevend aan de algemene richting, veranderde in een laconieke doos, waarachter zich bevestigingsmiddelen verbergen. Bij afwezigheid van lambrequins worden grote massieve ogen gebruikt. Moderne gordijnen op de ogen sluiten tegelijkertijd in grote, gelijkmatige plooien naar de vloer.

Als wordt besloten om houders te gebruiken, kies dan stijlvolle metalen die aan de muur worden bevestigd. Houders moeten in dezelfde stijl worden gemaakt met doorvoertules en kroonlijst.

Minimalisme dit seizoen wordt gecombineerd met ecostijl, dat zijn eigen beperkingen toevoegt aan de keuze van vormen en kleuren van vensteroutfits. De mode is ook high-tech - als een visitekaartje van grote steden. Door in de trend van minimalisme te blijven, voegt hij aan het interieur een vleugje glans en understatement toe. Japanse stijl blijft populair als de helderste vertegenwoordiger van het minimalisme. Hij bracht de moderne interieurrolgordijnen en hun variëteit - Japans, bestaande uit schuifdoeken of matten - binnen.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-5


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-6


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-8


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-9


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto.jpeg">

Gordijnen in de woonkamer in een moderne stijl: we zijn op zoek naar uw optie

Gordijnen in de woonkamer spelen in grotere mate een decoratieve rol dan utilitair. Hoewel ze in ieder geval hun directe taken uitvoeren door de stroom van het licht te reguleren en alle familiegeheimen te verbergen voor nieuwsgierige blikken. Om een ​​spirituele huiselijke sfeer te creëren die bevorderlijk is voor ongehaaste gesprekken met theefeestjes, moeten moderne gordijnen een gezellige toevoeging zijn aan de bestaande atmosfeer.

Om aan deze voorwaarde te voldoen en in een modetrend te blijven, raden ontwerpers aan zachte pastelkleuren te gebruiken die in harmonie zijn met het hele interieur. Voor een grote woonkamer kunt u donkere gordijnen oppikken in chocolade- of kastanjebruine tinten. Het algehele kleurenschema is compleet als het palet wordt aangevuld met crèmekleurige muren, meubels die iets donkerder of lichter zijn - walnoot of wit en twee of drie slagen die bij de gordijnen passen. Dit kan een foto zijn in een frame van natuurlijk donker hout, een keramische vaas of een tapijt op de vloer.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-10


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-11

Ontwerpers worden geadviseerd om de situatie nieuw leven in te blazen om gewone accessoires met een patroon te verdunnen. Het kan op gordijnen, behang of tapijt zijn, maar niet op alle elementen van de situatie tegelijk. Volledig monochromatische oplossing maakt het interieur bevroren en levenloos. Prints op de gordijnen van dit seizoen zijn beknopt en lijken op Japanse prenten. Abstractie of gestileerde bloemen en objecten die doen denken aan werken van impressionistische kunstenaars zijn perfect voor hi-tech.

De gordijnen in de moderne woonkamer zijn bijna onder het plafond bevestigd. Hun zelfs diepe plooien moeten de vloer raken, en lijken op antieke kleding of kolommen. Moderne gordijnrails moeten in kleur en stijl in het interieur passen of achter de gordijnkast verbergen, die dit seizoen lijkt op een rechthoekige doos.

In de tradities van het minimalisme zijn rolluiken en hun versies, Romeinse en dag-nacht jaloezieën, erg populair geworden. Ze kunnen op een muur, plafond of raam worden gemonteerd, een sluitdoos hebben of open zijn, strak op een raamopening worden getrokken of losjes ophangen. Er zijn veel soorten, in dit seizoen vervangen gerolde gordijnen tule. Ze kunnen worden aangevuld met dikke gordijnen of vertrekken naar solo. Rolshtora "dag-nacht" met succes vervangt alle andere typen, waarbij de mate van verlichting van de kamer en het zicht naar buiten nauwkeurig worden aangepast. Ze kunnen worden uitgerust met een bedieningspaneel en een lichtsensor, waardoor alle zorgen over het openen en sluiten van de automatisering overbodig worden.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-12


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-13

Moderne korte gordijnen naar de keuken

De hierboven beschreven rolgordijnen zijn ideaal voor een keuken van elke grootte, waardoor de vensteropening compact wordt gesloten en er geen extra ruimte wordt ingenomen. Opgemerkt moet worden dat vanuit het oogpunt van brandveiligheid luiken ook de beste keuze zijn voor een ruimte met een open haard of een hete elektrische kachel. Een frequente oorzaak van branden - gordijnen wapperen over het vuur, dus moderne gordijnen moeten zo lijken in een kleine keuken of in een keuken met een balkon.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-14


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-15

Als de minnares van de keuken naar een meer romantische sfeer, moet u aandacht besteden aan de gordijnen in de stijl van "cafe". Het zijn twee stroken stof, verzameld op het trekkoord. Eén op ooghoogte, de andere op de bovenkant van het venster. Heldere kleuren zijn geschikt voor dit soort gordijn: cel, erwten, bloemen of fruit. Deze blinds kunnen 's morgens een vrolijke en vreugdevolle bui opladen.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-2.png">


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-16

Gordijnen in de slaapkamer kiezen in een moderne stijl.

Voor gordijnen in de slaapkamer, moet u alleen natuurlijke stoffen kiezen die rustige kleuren hebben. Gemodelleerde natuurlijke tonen helpen ontspannen en zorgen de hele dag achter de drempels van de slaapkamer. Alle meubels, inclusief textiel voor de ramen, moeten kalm en rustgevend zijn. Als je de ramen zeker wilt versieren met tule, is het beter om het in de slaapkamer te doen.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-18


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-2.jpeg">


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-19

Wanneer de kamer niet rechthoekig is

Interessante ontwerpmogelijkheden voor ramen kunnen worden bedacht voor zolderkamers met schuine plafonds. Windows in dergelijke ruimtes bevindt zich vaak niet verticaal, maar schuin. Rolstora met bevestiging op alle omtrekken van een rolluik perfect zal geschikt zijn voor dit soort ramen. Ze laten de stof niet weg van de raamopening. Als de ramen standaard zijn en de ruimte alleen verschilt met afgeschuinde plafonds, zorgen lichte dunne gordijnen, inlijsten en elegant inlijsten van de ramen voor een balans tussen de disharmonische asymmetrie. De zachte vouwen verzameld door de tonale elementen zullen ongelijke lijnen gladstrijken.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-20


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-21


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-22

Gordijnen niet voor ramen

Studio-appartementen zijn erg populair, maar moeten worden bestemmingsplannen. En de gordijnen, schermen hier zijn erg handig. Dit seizoen ziet het scherm eruit als een Japanse glijdende afscheiding. Het kan de alkoof, werkruimte of keukenhoek blokkeren. Kies voor haar een dichte lichte stof die licht doorlaat.

Zoals we kunnen zien, laten moderne trends in het ontwerp van ramen veel ruimte voor creativiteit en zelfexpressie, waardoor je ze op een originele en onnavolgbare manier kunt ontwerpen en zonder modetrends te overstijgen. Met een moderne ruime keuze aan stoffen, zal dit geen big deal zijn, maar het zal veel vreugde brengen van het gezellige interieur, gecreëerd met uw eigen handen.


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-23


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-24


sovremennie-shtori-chto-ob-etom-govoryat-dizajneri-29-foto-25

Pin
Send
Share
Send
Send