Thuis en stijl

Satijnen spanplafond: de voors en tegens van stoffen (21 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Spanplafonds voor ongeveer tien jaar nemen een leidende positie in op het gebied van plafonddecoratie, omdat ze een vrij grote lijst van voordelen hebben, en dit is bij gebrek aan gebreken. Ze worden gekenmerkt door een verbazingwekkende schoonheid die niet kan worden herhaald met behulp van gipsplaat of verf. Er is niets te zeggen over hun veelzijdigheid, maar blader gewoon door de catalogus van een van de bedrijven die spanningsdoeken produceren en binnen een paar minuten selecteert u opties voor elke kamer in uw huis. Hun grootste voordeel is misschien duurzaamheid.


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-2

PVC-film voor een tiental jaar is in staat om kleur te behouden, niet aantasten en niet kraken. Dit alles wordt een beslissende factor voor veel Russen die besloten hebben hun huizen te transformeren, en maar weinig mensen zijn in de war door de lichte afname van de vrije ruimte.


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-4


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-5

kenmerken

Het satijnen plafond wordt onlangs de keuze van de meest beroemde en beroemde ontwerpers. Dit komt door het ongelofelijk grote aantal kleuren en texturen dat een waardige toevoeging kan zijn aan elke geconcipieerde situatie.

Satijn is alleen de naam van het doek, in feite is het gemaakt van PVC-folie. Het feit is dat de textuur van het materiaal de illusie creëert van een stoffen plafond, omdat het lijkt op het weven met dezelfde naam.


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-6


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-7


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-9


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-10

Eigenaren van kleine studio-appartementen kunnen hun toevlucht nemen tot een zeer stijlvolle en ongelooflijk mooie tricks: afzonderlijke gebieden kunnen worden onderscheiden met gipsplaat, en de belangrijkste ruimte kan worden gevuld met PVC-film.


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-11


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-12

Voor- en nadelen van satijnstof op het plafond

Lees voordat u verder gaat met de bespreking van dit onderwerp een paar tips over het kiezen van kleuren en texturen:

 1. Als het canvas lichter is dan de muren, zal de ruimte visueel de randen uitbreiden en ruimer en lichter worden.
 2. In ruimten met een grote hoogte kunt u een satijnplafond met meerdere niveaus installeren. Het ziet er erg indrukwekkend uit, vooral als er kleuren harmonieus met elkaar worden gecombineerd.
 3. Wit satijnen spanplafond dat het meeste winst oplevert, benadrukt de status en chic van klassiek design in de slaapkamer, in de keuken, in de woonkamer en zelfs in de badkamer.


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-13


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-14


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-15

waardigheid

Welnu, het is tijd om te praten over de voordelen van satijnen ontwerpen in het interieur. Dus de belangrijkste zijn de volgende:

 • Esthetische uitstraling. Ongeacht wat iemand zegt, het satijnen plafond geeft elke home-originaliteit, zachtheid, elegantie en verfijning. Welke stilistische oplossing ook wordt gebruikt, hoe gecompliceerd het idee ook is, de spanstructuur past en wordt gemakkelijk en gemakkelijk om het belangrijkste hoogtepunt te worden.
 • Verschillende kleuren. Wanneer u besluit de situatie te repareren en te veranderen, wilt u altijd iets origineels en buitengewoons bedenken. Het is niet altijd mogelijk om dure decorartikelen te kopen, en vervolgens komt een unieke combinatie van kleuren op het plafondoppervlak ter hulp. Dit jaar zijn pastelkleuren, metallic en gedempt, vooral populair. Een rijk, maar niet felblauw satijnen plafond in de keuken is bijvoorbeeld de perfecte oplossing. Dus de vervuiling is niet merkbaar en de kleur irriteert de ogen niet.
 • Security. Opgemerkt moet worden, en de volledige afwezigheid van negatieve effecten op het menselijk lichaam. Het is niet voor niets dat de spanningsstructuren vaak worden gemonteerd in kinderinstellingen, privé-ziekenhuizen, scholen en culturele instellingen. Verrassend genoeg verzamelt het satijnen plafond geen stof, wat betekent dat het risico op ernstige ziekten aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien geeft PVC-film geen giftige stoffen af. Om het oppervlak schoon te maken, volstaat alleen een vochtige doek. Vooral persistente verontreinigingen worden verwijderd met een glazen spray.
 • Duurzaamheid. Veel mensen bij het kiezen van trim naar het plafond worden geleid door deze specifieke functie. Satijnen spanplafonds blijven vele jaren in staat om kleur te behouden, vervagen niet en vervagen niet, zelfs als ze bedrukt fotoprint zijn. Verven blijven lang sappig en verzadigd. Bovendien brengt het canvas absoluut de temperatuurdalingen en het agressieve gedrag van de omgeving op een kalme manier over. En als de buren bovenop de vloed gebeuren, zal er op je vloer geen druppel vallen - alle vloeistof wordt stevig vastgehouden met PVC-folie. Let op: polyvinylchloride imiteert weefselweefsel, waardoor de dichtheid ervan toeneemt, dus je kunt zo'n plafond zonder angst in de badkamer installeren.
 • Gladheid. Niet elke eigenaar van een stadsappartement kan bogen op een plat plafondoppervlak. Met behulp van een spanningsstructuur kunt u dit defect eenvoudig wegwerken en voor nieuwsgierige blikken verbergen. Onder het canvas kan worden verborgen en bedraad.
 • Het spel van licht. Hoewel satijn een glad, glanzend oppervlak heeft, wordt het licht ervan zeer zacht gereflecteerd en is er geen onplezierig effect van speculariteit.
 • Kosten. De prijs per vierkante meter is relatief laag, terwijl u uw tijd niet hoeft te besteden aan installatie en installatie.


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-16


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-17


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-18

tekortkomingen

Het is tijd om over de tekortkomingen te praten. Natuurlijk zijn er niet zo veel voordelen, en dat is niet de reden voor de weigering van het satijnen plafond.

 • We hebben al gezegd dat temperatuursprongen geen groot probleem zijn voor de constructies die we bespreken, maar een verlaging tot 0 graden vormt een bedreiging voor de vorming van scheuren en verlies van eigenschappen, daarom wordt het aanbevolen om alleen een satijnen plafond te installeren waar de kamertemperatuur bijna altijd aanwezig is.
 • Verlichtingsapparaten moeten geselecteerd worden rekening houdend met sommige functies. Zo raden ontwerpers bijvoorbeeld niet aan om zeer warme producten te gebruiken, waarvan het plafond zich op een kleine afstand van het canvas bevindt.
 • Installeer niet in de buurt van objecten met scherpe elementen. Onzorgvuldige bewegingen kunnen de film beschadigen en repareren is alleen mogelijk in gevallen waar het gat dicht bij de muur is.

Weeg de voor- en nadelen af ​​en neem uw eigen beslissing. En als u toch beslist dat uw interieur een satijnen plafond zal hebben, onthoud dan dat het vandaag een absolute trend is in de wereld van moderne afwerkingsmaterialen.


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-19


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-20


satinovij-natyazhnoj-potolok-plyusi-i-minusi-tkanevogo-polotna-21-foto-21

Pin
Send
Share
Send
Send