Thuis en stijl

Grijze gordijnen in het interieur van verschillende kamers (29 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Vergeleken met de luxueuze gordijnen met felle kleuren, worden grijze gordijnen door veel ontwerpers en gewone mensen gezien als een onderwerp dat geen emoties veroorzaakt. Op het onbewuste niveau heeft deze schaduw echter een sterke psychologische invloed: het heeft een kalmerend effect, geeft vertrouwen en balans. Veelzijdigheid is inherent aan het - het kan worden gecombineerd met andere tinten: beige, rood, groen, oranje, blauw en wit. Bijvoorbeeld de originele look in het interieur en geeft frisheid aan lichtgrijze en gecombineerde blauwgrijze gordijnen.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-2

Beschikt over grijze gordijnen

Meestal worden grijze gordijnen gebruikt voor de decoratie van niet-residentiële gebouwen: kantoren, administratieve en medische instellingen, ziekenhuizen. Met de juiste schaduwkeuze worden dergelijke gordijnen populair en worden ze veel gebruikt om een ​​modern interieurontwerp te maken. Een speciale plaats in de high-tech stijl wordt gegeven aan zowel gordijnen als rolluiken. Van alle soorten lichte en donkere tinten, kunt u koud metallic kiezen - zirkoon, zilver, dat vaak wordt gebruikt in verduisteringsgordijnen.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-4


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-5

De woonkamer, keuken, hal zijn ingericht in dergelijke kleuren. Naast het feit dat grijze tinten in een kleine hoeveelheid een positief effect hebben op de menselijke psyche, werken ze ook efficiënt op intellectueel niveau, daarom passen ze perfect in hun eigen kantoor en dragen ze bij tot een betere mentale prestatie.

Je moet niet de belangrijkste grijze gordijnen in het interieur van de kinderkamer en de slaapkamer doen, hier kunnen ze fungeren als een aanvulling op andere tinten. Het originele gordijn ziet er bijvoorbeeld donkergrijze tinten uit met gele gordijnen.

Gordijntypes

Er zijn veel manieren om een ​​kamer te versieren, maar je kunt niet zonder gordijnen en het is dit decoratieve element dat vaak dominant wordt onder andere items. Door rolgordijnen voor de ramen te kiezen, kunnen ze met behulp van kleur onzichtbaar worden gemaakt of worden uitgesproken. Het niet-gieten is een grijs palet, maar beige tinten kunnen worden gebruikt. Zo'n tandem is harmonieus gecombineerd in verduisteringsgordijnen, waarbij verzadigde kleuren van zowel grijs als beige worden gebruikt, waardoor de lichtstroom goed blijft.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-6


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-7


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-9


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-10


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-11

Verduisterende gordijnen - bescherming tegen de zon

Een speciale plaats tussen alle soorten textielproducten wordt ingenomen door verduisteringsgordijnen, waardoor een betrouwbare bescherming tegen zonlicht in de kamer wordt gecreëerd. Er is een groot aantal verduisteringsgordijnen op de markt en door ontwerpkenmerken en ontwerpoplossingen zijn de producten onderverdeeld in:

  • Romein;
  • Japanse;
  • geplooide;
  • oogje gordijnen;
  • rolmodellen.

Door de gordijnen in grijze tinten in het interieur te gebruiken, is het mogelijk om harmonie te bereiken en de helderheid glad te strijken, om bepaalde gebieden en delen van de kamer in balans te brengen met kleur.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-12


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-13

Oogje gordijnen

Originele en elegante gordijnen op de tule kijken in het interieur van de slaapkamer, hal, in de kinderkamer en de keuken. Deze versie van textiel is anders:

  • betrouwbaarheid;
  • de rijkdom van het ontwerp - de doeken die naar beneden vallen in grote, gelijkmatige plooien;
  • een verscheidenheid aan structurele oplossingen - voornamelijk gedomineerd door gordijnen op de tule van een ronde vorm, maar afhankelijk van het gedeelte van de dakrandelementen zijn deze vierkant, driehoekig, complex van vorm;
  • gebruiksgemak - eenvoud en bewegingsvrijheid op de dakrand.

Kleuropties voor gordijnen op de tule kunnen heel verschillend zijn, in de kleuren: grijs, beige, wit, gestreept. Voor de kinderkamer en de slaapkamer is het beter om producten te gebruiken die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal - vlas is ideaal. Duurzame gordijnen en gordijnen gaan lang mee en verliezen hun aantrekkelijkheid niet, zelfs na meerdere wasbeurten.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-14


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-15

Kleuren in het interieur

Voor slecht verlichte kamers zijn gele gordijnen geschikt, die de omgeving fris maken. Mooie en functionele gordijnen in de keuken dragen bij aan een goede spijsvertering. Zulke gordijnen zien er goed uit in een kleine kamer, omdat ze de ruimte vergroten.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-16


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-17

Door groene gordijnen in het interieur te gebruiken, is het mogelijk om een ​​psycho-emotioneel evenwicht te bereiken. Textiel heeft een positief effect op de concentratie, dus u kunt een slaapkamer met groene gordijnen versieren. U moet echter niet te donkere tinten gebruiken, omdat deze integendeel tot een depressieve toestand kunnen leiden.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-18


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-19


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-20

Lichtheid en gewichtloosheid geven de omgeving blauwe gordijnen. Deze gordijnen kunnen het best gecombineerd worden met identieke tonen van het interieur, maar er moeten andere tinten op de objecten zijn. Bijvoorbeeld een kussen met strepen in monochrome kleuren. Functionele eigenschappen van blauwe gordijnen komen tot uiting in het vermogen om de ruimte van een kleine kamer visueel te vergroten.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-22


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-23

Welke gordijnen kiezen?

Voor elk interieur is gekozen voor zijn eigen stijl- en kleurgordijnen. Dit kunnen gordijnen zijn op de doorvoertules en dubbele bladen van het verduisteringstype. Dichte gordijnen zijn gedecoreerd met lichte en elegante tule.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-24


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-25

De gestreepte versie onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid, omdat deze uit verschillende kleuren bestaat die harmonieus bij elkaar passen. Gestreepte doeken kunnen in de lengterichting of in de dwarsrichting worden geplaatst, waardoor ze visueel ruimte boven of onder maken. Voor kamers met hoge plafonds is een dwarsstrip geschikt, en voor lage - in lengterichting.


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-26


serie-shtori-v-interere-raznih-pomeshenij-29-foto-27

Grijze doeken in het interieur kunnen fungeren als een onafhankelijk element of worden aangevuld met andere lichtere tinten. Met een breed scala aan tonen kunt u de beste optie voor elke kamer selecteren.

Pin
Send
Share
Send
Send