Thuis en stijl

Drainage van het zomerhuisje met hun eigen handen (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Hooggelegen grondwater kan voor landeigenaren veel problemen opleveren. De fundering van het huis zal worden vernietigd, constant in een vochtige omgeving. De grond zal snel armer worden, omdat de lichtere humus geleidelijk in de reservoirs zal worden gespoeld, waardoor zware onvruchtbare klei achterblijft. De boomgaard sterft geleidelijk aan door droogte, ondanks het feit dat de wortels van de bomen constant in het water liggen, omdat het grondwater koud is, het niet goed opwarmt, zelfs in de hete zomer, en de opname van koud vocht door de wortels van de bomen uiterst moeilijk is. Bodem verzadigd met water geleidt geen lucht goed en planten daarin lijden aan zuurstofgebrek.


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-2

Veel meer voorbeelden van de schadelijke effecten van hoog grondwater op gebouwen en plantages kunnen worden genoemd, maar één ding is duidelijk: het is noodzakelijk om het niveau van bodemvocht te verminderen. Het drainageapparaat zal dit probleem helpen oplossen. Hoe om drainage te maken in hun zomerhuisje?

Eerst moet je ervoor zorgen dat het probleem echt bestaat. Drainagesysteem is nodig in de volgende gevallen:

 • De site ligt op een steile helling. Bij hevige regenval zal de bovenste vruchtbare bodemlaag worden aangetast als u niet door de dwarse sloten graaft voor het transport van neerslag naar de rioolriolen.
 • De site ligt in een laagland en alle regen en smeltwater stroomt erop. In dit geval moet u drainagekanalen langs de omtrek van de site installeren.
 • De site bevindt zich op een vlakte van waaruit het water niet wordt afgevoerd, maar langzaam wordt opgenomen. In het voorjaar en tijdens periodes van regen kan het naar de oppervlakte uitsteken.

Als er geen duidelijke tekenen zijn van een hoog niveau van grondwater, moet u er ook op letten of het gazon niet vyperely is, bomen gezond zijn. Je kunt een klein gat graven met een diepte van 50-70 cm en controleren of er water in zit. Het is ook de moeite waard om met de buren te praten en het waterniveau in de bronnen te vinden. Als grondwater boven één meter van het oppervlak ligt, is drainage waarschijnlijk nodig.


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-5


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-6

Wat is drainage?

Drainage is een systeem van kanalen voor het verwijderen van opkomend grondwater. Als het goed is geïnstalleerd, kan het de hoeveelheid vocht in de grond aanzienlijk verminderen. Het resultaat is dat u de boomgaard kunt redden, de fundering droog kunt houden, het probleem van water in de kelder kunt vergeten en in de lente op de site kunt staan.

Soorten drainage

Als u al de noodzaak van een ontwateringssysteem hebt gezien, moet u beslissen welk systeem dit probleem zal helpen oplossen - oppervlak of diep.

Oppervlaktedrainage op de datacha is de gemakkelijkste manier om het niveau van het grondwater te verminderen. Het is ontworpen om smelt- of regenwater af te voeren en is een systeem van greppels gegraven rond de omtrek onder een lichte helling. Op de laagste plaats is een stroomgebied opgesteld, van waaruit het kan worden geloosd op regenwaterriool of kan worden gebruikt voor irrigatie. Kleine hoeveelheden water zullen eenvoudig verdampen.


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-9


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-10


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-11

Drainage cottage plot met hun handen

Het systeem van drainage in het land kan onafhankelijk worden uitgevoerd. Overweeg hoe u een drainagesysteem van het gesloten type op de juiste manier kunt bouwen. Om te beginnen heeft u voorbereidende ontwerpwerkzaamheden nodig. Het project moet worden opgemerkt:

 • de locatie van alle afvoerkanalen;
 • richting van waterstroom;
 • de locatie van de verticale elementen - putten;
 • de diepte van de afvoerbuizen - afvoeren.

Om ervoor te zorgen dat het systeem effectief water afvoert, moet u de helling van de leidingen zorgvuldig berekenen. De regel is dit: de minimale helling is één centimeter per strekkende meter.

Na het voltooien van het ontwerpwerk moet u nadenken en de noodzakelijke gereedschappen en verbruiksartikelen voorbereiden. Voor drainage-installatie heeft u nodig:

 • geperforeerde buizen van geschikte diameter;
 • koppelingen en fittingen voor hun verbinding;
 • drainageputten;
 • geotextiel.


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-12


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-13

Draineerbuizen kunnen asbestcement, keramisch, polymeer of gemaakt van poreus materiaal zijn - claydite glas, kunststof beton. Het water in hen sijpelt door de poriën.

Bereid de benodigde gereedschappen van tevoren voor: schoppen, kruiwagens voor de grond, ijzerzaag, bouwniveau. Verzamel ook puin en zand.

Nadat je alles hebt voorbereid wat je nodig hebt, kun je doorgaan naar het hoofdwerk. Eerst moet u op de site de locatie van alle elementen van het systeem markeren. Dan zullen er grondwerken volgen - je moet loopgraven langs de rand van de site graven. Diepte moet minimaal 70 cm zijn, breedte - ongeveer een halve meter. Van tijd tot tijd moet je de grootte van de helling controleren. Vervolgens worden de hulpsleuven uitgegraven en naar de putten geleid.


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-14


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-15

De bodem van alle loopgraven moet in slaap vallen met zand en geramd, en vervolgens geotextielen leggen. De randen moeten aan de zijkanten van de greppels komen. Vul vervolgens het puin, leg er leidingen op met drainagegaten naar beneden. De leidingen zijn bedekt met een tweede laag puin en de randen van de geofabric zijn omwikkeld. Het resultaat zou een constructie moeten zijn die eruitziet als een rol. Lagen zand, puin en geofabriek voorkomen dat het hele systeem snel dichtslibt, waardoor water vrij door alle lagen kan stromen.

Drainageputten zijn geïnstalleerd bij de pijpverbindingen. Ze hebben een inklapbaar ontwerp en zijn ontworpen om het systeem te inspecteren en schoon te maken. Geïnstalleerde bronnen iets onder het niveau van leidingen. Van boven zijn de bronnen afgesloten met afneembare hoezen.


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-16


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-17

Na het leggen van leidingen en de installatie van putten, is het noodzakelijk om het hoofdreservoir te installeren - de opvangbak. Zet het onderaan de site. Het kan worden gemaakt van gewapende betonnen ringen of kant-en-klare plastic kopen. Water uit de collector moet in het reservoir of het riool lopen. Het kan ook worden gebruikt voor water geven.

Nadat u alle elementen van het drainagesysteem hebt geïnstalleerd en de prestaties ervan hebt gecontroleerd, kunt u het opvullen. Pijpen kunnen volledig worden verborgen, bedekt met aarde en bedekt met grasmat. Op deze plaats kunt u later bloemen of tuingewassen planten. Je kunt de pijpen opvullen met marmeren spaanders en ze veranderen in een element van landschapsontwerp. Het is raadzaam om geen putdeksels af te dekken voor regelmatige inspectie en reiniging.


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-18


drenazh-dachnogo-uchastka-svoimi-rukami-20-foto-19

Het drainagesysteem wordt meestal gecombineerd met een drainagesysteem vanaf het dak van het huis. Om dit te doen, wordt de afvoerleiding langs een speciale goot naar de dichtstbijzijnde afvoerput geleid of is een afvoer geïnstalleerd. Hij, net als de bron, heeft een afneembare hoes voor het schoonmaken van vuil dat het systeem kan verstoppen.

Pin
Send
Share
Send
Send