Thuis en stijl

Geborsteld plafond in modern design (26 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Strakke, matte plafonds hebben de harten van niet alleen de appartementseigenaren, maar ook ontwerpers enorm veroverd. Misschien vindt u niet langer de eigenaar van een appartement of huis die nog niet heeft gehoord van de verlaagde plafonds.

Ontwerpen hebben veel voordelen: functionaliteit, duurzaamheid, esthetiek, perfect glad oppervlak. Fabrikanten bieden PVC-stoffen en -stoffen aan.

Ondoorzichtige stretch vinyl plafonds zijn gemaakt van individuele maten en vormen voor specifieke ruimtes. De eigenaardigheid van het materiaal is absolute waterdichtheid. Voor installatie wordt het doek verwarmd met speciale pistolen, uitgerekt en gefixeerd op vooraf geïnstalleerde profielen. Het matte plafondoppervlak geeft nauwkeurig kleur weer.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-2

Textielweefsel is gemaakt van polyester garen en geïmpregneerd met speciale mengsels. Verkrijgbaar op rollen tot 5 m breed Tijdens de installatie is geen speciale verwarming of enige aanvullende bewerking vereist. Een onderscheidend kenmerk - het plafond van de stof wordt goed getolereerd door aanzienlijke temperatuurverschillen.

De klassieke optie voor plafondmontage is een ontwerp met één niveau dat perfect kleine ruimtes decoreert. In ruime of hoge kamers kunt u een spanplafond van twee niveaus installeren. Met dergelijke ontwerpen kunt u de ruimte visueel instellen, de geometrie wijzigen of afbakenen.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto.png">


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto.gif">

nadelen:

  • PVC-folie kan gemakkelijk worden beschadigd met scherpe voorwerpen;
  • tolereert geen lage temperaturen;
  • wanneer de constructie is gemonteerd, gaat de hoogte van de kamer verloren (ongeveer 5 cm);
  • van dubieuze kwaliteit, kan de film een ​​onaangename geur afgeven (met de tijd verdwijnt deze);
  • Je kunt de structuur niet zelf installeren, zonder de juiste vaardigheden en noodzakelijke hulpmiddelen.

Bij reparatie worden verschillende materialen (stof, PVC) en methoden voor de installatie van hangende structuren (lat, spanning) gebruikt. Hierdoor is het niet moeilijk om een ​​optie te kiezen die geschikt is voor verschillende stilistische ontwerprichtingen.

Een kenmerk van het niet-glanzende oppervlak is de afwezigheid van verblinding of reflecties. Mat gekleurde plafonds benadrukken of complementeren perfect het decor van een grote verscheidenheid aan kleuren, dus het systeemplafond wordt beschouwd als de beste keuze voor het maken van interieurs in verschillende tinten.

Spanplafonds voor de hal

Het is mogelijk om de luxe van decoratie of de beperking van de woonkamer te benadrukken met behulp van een spanplafond gemaakt van textiel. Textielcanvas zijn gemakkelijk te schilderen met acrylverf, waardoor u het ontwerp van de kamer gemakkelijk kunt veranderen met weinig kosten.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-7


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-8

Kleuren voor het plafond, u kunt een verscheidenheid kiezen. Het witte, matte spanplafond in de woonkamer met een kroonluchter is geschikt voor het interieur van een klassieke stijl, waarbij meubels of accessoires de belangrijkste accenten van de situatie zijn. Als u donkere tinten gebruikt (grijs, bruin), moet u ze aan de sfeer van de ruimte koppelen. Om ervoor te zorgen dat de woonkamer geen sombere uitstraling krijgt, is het raadzaam om in de omgeving kleine, kleine voorwerpen (decoratieve kussens, vazen) met felle contrasterende kleuren (rood, oranje, zand) te hebben.

Een geweldige manier om een ​​creatief ontwerp van een ruime kamer te maken, is de installatie van spanplafonds met twee niveaus. Curvilineaire structuren moeten noodzakelijkerwijs worden ondersteund door overeenkomstige lijnen in het interieur - dit kan een vloerpatroon zijn of een passende opstelling van meubels.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-9


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-10

Comfortabel mat plafond in de slaapkamer

Het is vrede en comfort die zullen helpen om een ​​mat plafondoppervlak in de slaapkamer te creëren. Met behulp van een spanningsstructuur is het gemakkelijk om de geometrie van een kamer visueel te veranderen. Als de kamer een laag plafond heeft, zijn de kleuren beter om licht en rustig te kiezen, pasteltinten. Witte kleur is een klassieker die harmonieert met elke stijl van interieur.

In een overdreven ruime kamer wil ik comfort en een meer huiselijke sfeer toevoegen. Dit zal donkere tinten van dekking helpen.

Als u niet-standaard oplossingen wilt, dan zijn lichtgrijze of beige tinten een uitstekende optie. Edele tonen benadrukken perfect de modieuze monochrome inrichting van de slaapkamers.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-11


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-12

Matt spanplafond in de keuken - orde en comfort

De voordelen van het spanplafond voor de keuken zijn onbetwistbaar: brandveiligheid, gemakkelijk schoonmaken, geen keukenaroma's absorberen, rustig temperatuur- en vochtigheidsdalingen overdragen, kies het model voor elk keukeninterieur.

Grijze plafondtint is perfect voor een keuken met metalen voorwerpen of apparaten met een glanzend oppervlak. Bovendien, gezien de kenmerken van de kamer (veel stoom, spray), is het gemakkelijker om voor een grijs, saai plafond te zorgen. Gebruik vloeibare reinigingsmiddelen om het spanplafond te wassen.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-14


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-15

Stijlvol spanplafond in de badkamer en de gang

Deze twee kamers verschillen in de regel in kleine gebieden. Witte matte plafond, volgens de regels van het ontwerp, visueel verhogen van het plafond. Voor sommige appartementseigenaars is deze traditie echter saai. Dus, als u voor een saai grijs plafond kiest, zorg er dan voor dat u voldoende verlichting installeert. Het zwarte matte plafond in de badkamer geeft de kamer wat mysterie en diepte.

Ook een goede optie om het plafond in de gang te ontwerpen is een smal en hooggelakt plafond in wit. Mat-acrylaat inserts geven de kamer een licht gewicht.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-16


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-17

Hoe het spanplafond te wassen?

Spanplafonds zijn er in verschillende kleuren. Fabrikanten beloven dat het oppervlak niet barst, niet geel kleurt en geen stof ophoopt (vanwege de antistatische behandeling). Niemand is echter immuun voor het verschijnen van willekeurige vlekken op het doek.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-18


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-19

Voor het reinigen van het spanplafond met conventionele wasmiddelen die geen schurende additieven bevatten. Voordat u het spanplafond op een onbekende manier wast, is het raadzaam om ergens aan de zijkant een klein gedeelte voor te behandelen. Het oppervlak moet worden schoongemaakt met zachte servetten. Gebruik in geen geval wangen. Na nat reinigen, wordt aangeraden om het oppervlak met een droge doek af te wrijven.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-20


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-21

Natuurlijk, voor de kwaliteit van matte oppervlaktebehandelingen, is het beter om gespecialiseerde reinigingsmiddelen te gebruiken.

Als u een spanplafond voor een kleine ruimte kiest, kunt u alleen de tinten uitzoeken, maar wanneer u deze in een grote kamer monteert, kunt u zichzelf al toestaan ​​om te spelen en spelen met de opties. Niemand verbiedt natuurlijk om een ​​eenvoudig plat verlaagd plafond in de ruime woonkamer te monteren. Het is echter beter om complexe vormen vast te stellen die het kamerkarakter en de karakteristieken zullen geven.


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-22


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-23


matovij-potolok-v-sovremennom-dizajne-26-foto-24

Als je moeite hebt met de keuze, is het wenselijk om je tot professionals te wenden.

Pin
Send
Share
Send
Send