Thuis en stijl

Deuren voor een bad: kenmerken naar keuze (20 foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Tijdens de constructie en inrichting van het bad wordt meer aandacht besteed aan de planken, decoratie en kachel, maar de deur voor het bad krijgt veel minder tijd. Dit is echter een volkomen verkeerde benadering, omdat de deuren aan een aantal vereisten moeten voldoen. Ze worden in vrij extreme omstandigheden gebruikt en moeten bestand zijn tegen hoge temperaturen, vocht en stoom, zodat een dergelijk kenmerk als de toegangsdeur tot de badkamer gedurende lange tijd en zo efficiënt mogelijk is, moet u rekening houden met de kenmerken van het product.


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-2

De belangrijkste keuzepunten

De meest voorkomende keuzes zijn deuren gemaakt van hout, glas, metaal en plastic, de laatste zijn geïnstalleerd bij de ingang vanaf de straat. Deze materialen kunnen kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid garanderen.

Weerstand tegen verschillende temperatuuromstandigheden

Glazen deuren voor een bad zijn bestand tegen temperaturen tot 800˚С. Dit zouden speciale modellen moeten zijn die gemaakt zijn van gehard glas. Een ander voordeel is dat ze zelf niet erg warm worden. Bovendien voldoen ze aan de eisen van brandveiligheid.

Houten deuren voor een bad zijn ook bestand tegen hoge temperaturen, maar ze verwarmen minder. Wat betreft brandveiligheid zijn ze duidelijk inferieur aan glas. In tegenstelling tot sauna's kunt u hier dennen en sparren gebruiken.


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-5


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-6

Zorg en uiterlijk

In het geval van glasmatten wordt gebruikt - het is heel praktisch en mooi. Zo'n matte afwerking glas vereist minimale zorg, dergelijke deuren zijn eenvoudig te reinigen met speciale middelen op alcohol. Bovendien kan op zo'n oppervlak de vlekken en afdrukken die op gewoon glas achterblijven niet worden gezien. Natuurlijk kan dergelijk materiaal er bijvoorbeeld niet uitzien als een semi-antieke boom, maar tegen de achtergrond van boomstammen en natuurlijk materiaal zal het er behoorlijk relevant uitzien en in het interieur passen.

Er zijn veel opties voor deuren uit een array, namelijk afwerkingen. Het kan een patroon van planken en latten zijn, antieke, driedimensionale panelen, van schroefdraad voorzien, iedereen kan zijn of haar ideaal kiezen.

veiligheid

Zorg er bij het installeren van de deur voor dat u zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt. Deuren gemaakt van hout moeten met speciale middelen worden behandeld. Met betrekking tot het glas moeten de deuren gladde randen of pluggen hebben, maar zacht.

Voordeur

Even belangrijk is de kwaliteit van de voordeur vanaf de straat - dit is bovenal bescherming en, natuurlijk, de veiligheid van de warmte in de kamer. Meestal wordt een metalen deur naar het badhuis geselecteerd vanuit een veiligheidsstandpunt, wat volkomen gerechtvaardigd is. Als een dergelijk materiaal wordt gekozen, moet er echter voor worden gezorgd dat de deur in het bad wordt geïsoleerd, omdat ook thermische isolatie van belang is. Er is ook een minpuntje in een dergelijk ontwerp, als iemand uit het bad komt om af te koelen, wanneer hij bij een strenge vorst zo'n deur tegenkomt, kan hij bevriezen. Zo'n probleem kan eenvoudig worden opgelost, bijvoorbeeld door de bekleding van de wandbekleding te gebruiken en aan de bovenkant te lakken. Prachtig uitziende antieke deuren.


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-9


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-10


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-11

Deuren om te wassen

In de wasruimte of in de rustruimte zijn de deuren kleiner. Hier is de belangrijkste voorwaarde dat de deuren door een minimum aan vochtigheid gaan. De geschatte breedte van dergelijke structuren is 60 cm. Er zijn verschillende opties voor materiaal dat in dergelijke ruimtes kan worden gebruikt.

Als u de voorkeur geeft aan de boom, moet u rekening houden met factoren zoals vocht. Wanneer u de deur installeert, moet u een opening maken tussen het mes en de doos. Als de standaardafstand voor appartementen 2 of 3 mm is, dan is minimaal 5 mm vereist. Dit komt omdat de deur zal opzwellen als gevolg van vocht en het gewoon onmogelijk zal zijn om de deur te sluiten. Je kunt een den, linde of een andere boom kiezen, het is belangrijk om het goed te hanteren. Als je een boom kiest, zijn er veel opties om het te versieren. De meest voorkomende opties zijn snijwerk, visgraat, antiek.


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-12


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-13

Betrouwbaarheid en bruikbaarheid zullen ontwerpen van glas opleveren. Uiterlijk opties zijn veel kleiner, maar met betrekking tot de kenmerken zijn ze meer winstgevend. Ze worden niet aangetast door vocht en nemen niet toe of af in grootte, in tegenstelling tot dennen. Ze zijn gemaakt van hittebestendig glas en het is nogal moeilijk om ze te breken, daarom zijn ze lang houdbaar. Er zijn geen afdrukken en vlekken op het oppervlak, zoals op gewoon glas, dankzij het behandelde oppervlak.


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-16


dveri-dlya-bani-osobennosti-vibora-20-foto-17

Wat is beter om te kiezen?

Zoals u kunt zien, heeft elk van de materialen zijn voor- en nadelen. Het belangrijkste bij het kiezen om aandacht te besteden aan veiligheid, omdat het bad - boven alles op hoge temperatuur is en het is heel belangrijk dat alle onderdelen van het gebouw de gezondheid niet kunnen schaden. Als we het hebben over het materiaal voor de deur naar de stoomkamer zelf, moet je aandacht besteden aan zo'n moment als zichtbaarheid.

Pin
Send
Share
Send
Send